مریم عسگری
بازار تلویزیون که بنا بر اعلام کارشناسان و فعالان این حوزه، طی شش ماه اخیر روزهای گرم و پررونقی را سپری کرده است، این روزها با وجود نوسانات شدید نرخ ارز آزاد همچنان گرم و پررونق است.

به گفته کارشناسان و فعالان بازار، دلیل رونق بازار تلویزیون، آن هم در شرایطی که بازار سایر کالاها، از مواد غذایی گرفته تا کالاهای حوزه دیجیتال و کامپیوتر تحت تاثیر شدید نوسانات نرخ ارز قرار گرفته است، این است که در بازار تلویزیون شاهد رشد قیمت‌ها حتی در حد اندکی نبوده‌ایم.
اکثر تولید و واردکنندگان تلویزیون و حتی فروشندگان بازار، با بیان این مطلب که طی شش ماه گذشته و حتی یک ماه اخیر که شاهد نوسانات شدید نرخ ارز و رشد شدید قیمت‌ها در بازار سایر کالاها بوده‌ایم، در بازار تلویزیون کوچک‌ترین تغییر قیمتی اعمال نشده است، گفتند: به همین دلیل است که بازار تلویزیون مشتریان خود را حفظ کرده است.نکته جالب اینجاست که فعالان و کارشناسان بازار تا حدود یک سال قبل از عرضه گسترده نمونه‌های قاچاق در بازار تلویزیون به شدت گله‌مند بودند، حالا می‌گویند، طی یک‌سال اخیر میزان عرضه نمونه‌های قاچاق به بازار به شدت کم شده است. حتما از خود می‌پرسید دلیل این همه موفقیت در بازار تلویزیون آن هم در شرایطی که جریان غیر طبیعی نرخ ارز آزاد جان فعالان بازار سایر کالاها را به لب رسانده است چیست؟ برای یافتن پاسخ این سوال این گزارش را بخوانید:
رونق بازار تلویزیون در فصل رکود
کارشناسان و فعالان بازار معتقدند دلیل موفقیت بازار تلویزیون در یک‌سال اخیر و همچنین رفع یا حداقل کمرنگ شدن مشکل قاچاق در بازار این کالا این است که روی قیمت‌ها در بازار داخلی کنترل و نظارت دقیقی می‌شود و از طرفی تولیدات داخلی عرصه را بر نمونه‌های وارداتی تنگ کرده ‌است، چه برسد به نمونه‌های قاچاق!کارشناسان می‌گویند: مهم‌ترین دلیلی که باعث شده است شاهد رشد قیمت‌ها در بازار تلویزیون نباشیم این است که تلویزیون مانند کالاهایی نظیر لپ‌تاپ، کامپیوتر، گوشی موبایل، تحت تاثیر نوسانات نرخ ارز قرار نمی‌گیرد. علت هم این است که بخش بزرگی از نیاز بازار تلویزیون ما از طریق تولیدات داخلی تامین می‌شود. به همین دلیل در بازار این کالا، در مدت اخیر شاهد رشد قیمت‌ها نبوده‌ایم.شرکت بازرگانی ایران، نمایندگی رسمی فروش محصولات صوتی و تصویری سونی در ایران هم با بیان این مطلب که شرکت‌های تولید و عرضه‌کننده از افزایش قیمت‌ها در یک‌سال اخیر خودداری کرده‌اند گفت، به دلیل اینکه شرکت‌های تولید کننده از افزایش قیمت‌ها خودداری کرده‌اند، واردکنندگان نیز برای ادامه حیات در بازار رقابتی از افزایش قیمت‌ها خودداری کرده‌اند و به همین دلیل شاهد ثبات قیمت‌ها در بازار طی یک‌سال اخیر بوده‌ایم. امیری، مسوول نمایندگی فروش شرکت بانیان الکترونیک، عرضه کننده محصولات صوتی و تصویری پاناسونیک هم با تایید این مطلب که میزان فروش در بازار در حد مطلوبی است گفت، خودداری شرکت‌ها از افزایش قیمت‌ها به نفع آنها تمام شده و باعث شده است بازار با رشد تقاضا مواجه شود. شرکت مادیران هم در این باره اعلام کرد، ثبات قیمت‌ها در بازار تلویزیون باعث شده است نه‌تنها ما مشتریان خود را حفظ کنیم، بلکه بتوانیم مدل‌های جدید را با خیال راحت وارد بازار کنیم. چرا که این مدل‌ها مخاطب دارند.
اصل قضیه
شاید از خود بپرسید در شرایطی که به دلیل رشد نرخ دلار، شرکت‌های واردکننده و تولیدکننده برای واردات کالا و یا قطعات تولیدی هزینه بیشتری متحمل می‌شوند، آیا فروش کالاها با قیمت سابق منجر به متضرر شدن آنها می‌شود یا خیر؟در این باره ایزدنیا مدیر فروش شرکت حافظ پخش و شرکت سام الکترونیک گفت، درست است که این شرکت‌ها هزینه بیشتری برای واردات کالا یا قطعه متحمل می‌شوند، ولی هرگونه افزایش قیمت باید با اجازه وزارت صنعت، معدن و تجارت اعمال شود و شرکت‌ها نمی‌توانند بدون مجوز این وزارتخانه برای افزایش قیمت‌ها اقدام کنند.فعالان بازار هم با بیان این مطلب که وزارتخانه مذکور نظارت دقیقی بر روند قیمت‌ها و عرضه کالاهای گارانتی دار در بازار می‌کند گفتند، نتیجه این اقدام این است که بازار تلویزیون با وجود کاهش حاشیه سود، با کاهش مشکلاتی نظیر عرضه کالاهای قاچاق، چند دستگی قیمت و... مواجه شده است.اگر این سوال برایتان پیش آمده است که چرا چنین نظارتی روی بازار کالاهایی نظیر کامپیوتر و موبایل نمی‌شود، در این باره محمدرضا سلیمی، مدیرکل خدمات زیربنایی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: این درست که نظارت دقیقی روی بازار تلویزیون می‌شود و ما قول دادیم که باید چنین نظارتی روی بازار کالاهایی نظیر کامپیوتر و موبایل هم بشود؛ اما ما در این زمینه یک مشکل داریم و آن این است که در حوزه موبایل و کامپیوتر ما همه واردکنندگان این کالاها را نمی‌شناسیم و نمی‌توانیم آنها را تحت کنترل دقیق قرار دهیم. در حالی که در حوزه تلویزیون واردکنندگان رسمی را می‌شناسیم و می‌توانیم بر عملکرد آنها کنترل دقیقی داشته باشیم. به گفته وی، از طرفی این اتحادیه‌ها هستند که باید با ما در تعامل باشند و کمک کنند تا مشکلات بازار را رفع کنیم.


مدل‌های پرفروش و جدید در بازار تلویزیون
در حال حاضر برخی از شرکت‌ها اقدام به عرضه نمونه‌های جدیدی از تلویزیون به بازار کرده‌اند و در مقابل گروهی همچنان مدل‌های پرفروش سابق را به فروش می‌رسانند.
در میان شرکت‌هایی که نمونه‌های جدیدی وارد بازار کرده‌اند می‌توان از ال‌جی و شارپ نام برد که اکثرا محصولات جدیدی در حوزه تلویزیون‌های سه بعدی و یا اسمارت به بازار عرضه کرده‌اند.
SHARP
شرکت شارپ مدل‌های سه‌بعدی کوآترون خود را که با ترکیب رنگ زرد تصاویر و رنگ‌ها را واقعی و شفاف‌تر نشان می‌دهد به بازار عرضه کرده است. در میان این تلویزیون‌ها مدل‌های۴۰-۸۳۰ و ۴۶-۸۳۰ از نمونه‌های پرفروش هستند که مدل ۴۰-۸۳۰ یک تلویزیون ال‌ای‌دی سه‌بعدی ۴۰ اینچ از سری کوآترون است که با قیمت یک میلیون و ۹۹۵ هزارتومان به بازار عرضه شده است. مدل ۴۶-۸۳۰ هم یک تلویزیون ال‌ای‌دی سه بعدی ۴۸ اینچ کوآترون است که با قیمت دو میلیون و ۴۴۸ هزار تومان با ضمانت مادیران به بازار عرضه شده است.مدل‌های
32-AF10 و 32-450 هم که به ترتیب با قیمت 498 هزار تومان و 604 هزار تومان به فروش می‌رسند از LCD‌های پرفروش شارپ در بازار داخلی هستند.
LG
شرکت ال جی هم دو تلویزیون جدید از سری PENTOUCH در دو سایز 60 و 50 اینچ به بازار عرضه کرده است که مدل 60 اینچی تحت عنوان PZ850 و مدل 50 اینچی با نام PT490 به بازار آمده‌اند. این تلویزیون‌ها به ترتیب با قیمت چهار میلیون و 300 هزار تومان و یک میلیون و 320 هزار تومان به بازار عرضه شده‌اند.همچنین مدل 42LW57000 از تلویزیون‌های پرفروش سه بعدی ال جی است که با قیمتی حدود یک میلیون و 700 هزار تومان به بازار عرضه شده است.
PANASONIC
از خانواده پاناسونیک مدل 42ST30 با قیمت یک میلیون و 780 هزار تومان از تلویزیون‌های پلاسمای سه بعدی پرفروش در بازار است. مدل 42U30 با قیمت یک میلیون و 280 هزار تومان هم از نمونه‌های پلاسمای دو بعدی پرفروش است. مدل 42E30 هم از LED‌های پرفروش این برند است که با قیمت یک میلیون و 680 هزار تومان به بازار عرضه شده است.از میان LCD‌های این برند هم مدل 42S20 و 42 U20 جزو پرفروش‌های بازار هستند که به ترتیب با قیمت یک میلیون و 370 هزار و یک میلیون و 250 هزار تومان به فروش می‌رسند.
SONY
از این خانواده هم مدل
KDL-۴۰CX۵۲۰ که با قیمت یک میلیون و ۱۷۲ هزار و ۸۰ تومان به بازار عرضه شده است از LCD‌های پرفروش بازار است. مدل
KDL-40EX520 هم از تلویزیون‌های LED پرفروش سونی است که با قیمت یک میلیون و 376 هزار و 960 تومان به بازار عرضه شده است.از خانواده سه بعدی‌های این برند هم مدل 40EX720 جزو پرفروش‌های بازار است که با قیمت یک میلیون و 529 هزار تومان به بازار عرضه شده است.این تلویزیون‌ها با ضمانت شرکت بازرگانی ایران به بازار عرضه شده‌اند.
SAMSUNG
مدل 585 - 40 با قیمت یک میلیون و 28 هزار تومان از تلویزیون‌های LCD پرفروش سامسونگ در بازار است. مدل 40-5950 هم از LED‌های پرفروش این برند است که با قیمت یک میلیون و 529 هزار تومان به فروش می‌رسد. از میان سه بعدی‌های این خانواده هم مدل 40-6960 از پرفروش‌های بازار است که با قیمت دومیلیون و 199 هزار تومان به بازار عرضه شده است. مدل 43D455 هم از پلاسماهای پرفروش این برند است که قیمت آن حدود 884 هزار تومان است.