بر اساس آخرین اعلام اپراتور سوم تلفن همراه، پیش ثبت‌نام سیم‌کارت‌های رایتل با کد ۹۲۰ و ۹۲۱ در کرج در نیمه دوم آذرماه آغاز می‌شود و به مرر سیم‌کارت به مردم اعطا خواهد شد. به گزارش ایسنا، سیم‌کارت‌های اپراتور سوم تلفن همراه با نام «رایتل» و رنگ سرخابی تیره با سبز فسفری به بازار می‌آیند.

طبق آخرین زمان‌بندی، عرضه این سیم‌کارت‌ها در کرج از اواسط ماه جاری و برای مشترکان تهرانی از اواخر همین ماه یا اوایل دی‌ماه آغاز می‌شود، البته در تهران محدودیت‌هایی از لحاظ فضای شهری وجود دارد که به گفته مسوولان این اپراتور در حال برطرف شدن است. مجوز اپراتور سوم برای ارائه خدمات نسل سوم تلفن همراه به شرکت تامین تله کام اعطا شد که برای این اپراتور یک دوره حفاظت دو ساله در نظر گرفته شده است و تا قبل از پایان این دوره، اپراتورهای دیگر کشور مجاز نیستند خدمات نسل سوم تلفن همراه را ارائه کنند. این امیدواری وجود دارد که این اپراتور که به‌عنوان سومین اپراتور تلفن همراه، پروانه فعالیت در عرصه ارتباطات کشور را دریافت کرده، تا پایان دوره دو ساله حفاظتش، بازار اصلی فعالیت خود را به دست آورده و این فرصت طلایی را از دست ندهد.

مدیرعامل رایتل در این باره گفته است: آمادگی داریم در کرج به مقداری که سیم‌کارت ثبت‌نام کنیم، به‌طور نامحدود سیم‌کارت بدهیم؛ اکنون تعدادی سیم‌کارت در کرج در دست مردم است، اما برای دادن سیم‌کارت باید تمام مقدمات از جمله شبکه فروش و خدمات پس از فروش آماده شود. فرنگ یادآور شده است: ظرفیت شبکه به گونه‌ای است که در ابتدای کار، تمامی سرویس‌های نسل ۳ از جمله تلفن تصویری، اینترنت را خواهیم داد. وی در پاسخ به این سوال که چگونه اینترنت ۵۱۲ کیلوبایت به ثانیه ارائه خواهید داد، گفت: همان‌گونه که سایر اپراتورها باند وسیع ارائه داده‌اند. او درباره قیمت سیم‌کارت‌های اپراتور سوم، گفته است: قیمت سیم‌کارت‌ در بسته‌هایی که برای بسته زمستانه ارائه می‌شود، ارائه خواهد شد؛ مسلما تعرفه‌ای که اعلام شده تعرفه نرمال است، اما آنچه برای ابتدای لانچ خواهد بود، طرح‌های تشویقی است.

اما معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این باره به ایسنا تاکید کرد: اپراتور سوم تلفن همراه (رایتل) مطابق پروانه نمی‌تواند بیشتر از ۷۲ ساعت از زمانی که از مردم پول می‌گیرد، مشترک را برای دریافت سیم‌کارت منتظر نگه دارد. لطف‌الله سبوحی اظهار کرد: رایتل پیشنهاد تعرفه مکالمات خود را به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی فرستاده است و مجموعه بررسی‌های فنی و اقتصادی سازمان مشغول بررسی این تعرفه‌ها هستند. او با بیان اینکه خود اپراتور رایتل این اختیار را دارد که در قالب تعرفه تشویقی کارش را شروع کند، گفت: سقف قیمت‌ سیم‌کارت اپراتور سوم مشابه پروانه مخابرات و اپراتور دوم است، یعنی برای سیم‌کارت‌های اعتباری حداکثر ۲۰۰ هزار ریال و برای سیم‌کارت‌های دائمی حداکثر ۱۲۰ هزار تومان بدون احتساب مالیات است. معاون بررسی‌های فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه در این فضای رقابتی سیم‌کارت عملا قیمتی ندارد، تاکید کرد: رایتل این اختیار را دارد که سیم‌کارت‌هایش را در این سقف واگذار کند. سبوحی تصریح کرد: هر زمانی که اپراتور سوم تلفن همراه آماده‌ی واگذاری باشد، باید ثبت‌نام کرده و پول دریافت کند و هر زمانی که پول را از مردم دریافت ‌کند، ظرف ۷۲ ساعت باید سیم‌کارت را به مشترک تحویل بدهد.

افزایش واردات گوشی تلفن همراه به کشور

میزان واردات گوشی تلفن همراه در هشت ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۳/۴۰ درصد به لحاظ وزنی رشد داشته است. در حالی که در هشت ماه سال گذشته میزان واردات گوشی تلفن همراه به کشور۲۰۰ تن به ارزش ۲۰ میلیون دلار بوده است، این میزان در مدت مشابه سال جاری به ۲۸۰ تن به ارزش ۴۱ میلیون دلار رسیده که بر این اساس ۴۳/۴۰ درصد از نظر وزنی و ۱۰/۱۰۵ درصد از نظر ارزشی افزایش داشته است.

عمده‌ترین مبادی واردات گوشی تلفن همراه به کشور در این مدت، منطقه آزاد چابهار، امارات متحده عربی و چین بوده است که میزان واردات از منطقه آزاد چابهار ۱۳۹ تن به ارزش ۱۹ میلیون و ۵۳۹ هزار دلار بوده و بر این اساس به لحاظ وزن، ۴۱/۵۰ درصد و به لحاظ ارزش ۲۳/۴۷ درصد از سهم کل واردات گوشی تلفن همراه را به خود اختصاص داده است. همچنین میزان واردات گوشی تلفن همراه از امارات متحده عربی در این مدت، ۱۱۲ تن به ارزش ۱۷ میلیون و ۹۵۵ هزار دلار بوده که این کشور از نظر وزنی ۷۵/۴۰ درصد و به لحاظ ارزشی ۴۰/۴۳ درصد از سهم کل واردات گوشی تلفن همراه را به خود اختصاص داده است. در هشت ماه سال‌جاری همچنین ۱۳ تن گوشی تلفن همراه به ارزش یک میلیون و ۶۴۱ هزار دلار از چین خریداری کرده‌ایم که به لحاظ وزنی ۸۸/۴ درصد و به لحاظ ارزشی ۹۷/۳ درصد از سهم کل واردات گوشی تلفن همراه به کشور را به خود اختصاص داده است. درمورد سایر کشورها نیز میزان واردات گوشی تلفن همراه در هشت ماه سال، ۱۲ تن به ارزش دومیلیون و ۲۳۷ هزار دلار بوده که از نظر وزنی ۹۶/۳ درصد و از نظر ارزشی ۴۱/۵ درصد از سهم کل واردات گوشی تلفن همراه را نشان می‌دهد.