موبایل ایرانی
رشد واردات گوشی تلفن همراه در هفت ماهه امسال
در هفت ماهه امسال، میزان واردات گوشی تلفن همراه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۸۵/۸۱ درصد از نظر ارزش رشد داشته است. طی هفت ماهه ۹۰، میزان واردات گوشی تلفن همراه به کشور۲۴۰ تن به ارزش ۳۲ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۱۷۰ تن به ارزش ۱۸ میلیون دلار بوده و بر این اساس ۷۴/۴۱ درصد از نظر وزنی و ۸۵/۸۱ درصد از نظر ارزشی افزایش داشته است. عمدهترین مبادی واردات گوشی تلفن همراه به کشور در هفت ماه نخست سال، منطقه آزاد چابهار، امارات متحده عربی و هنگ کنگ بوده است که میزان واردات از منطقه آزاد چابهار ۱۲۱ تن به ارزش ۱۶ میلیون و ۳۱۷ هزار دلار بوده و بر این اساس به لحاظ وزن، ۸۵/۴۹ درصد و به لحاظ ارزشی ۱۰/۵۱ درصد از سهم کل واردات گوشی تلفن همراه را به خود اختصاص داده است. همچنین میزان واردات گوشی تلفن همراه از امارات متحده عربی در این مدت، ۸۲ تن به ارزش ۱۲ میلیون و ۶۵۲ هزار دلار بوده که این کشور از نظر وزنی ۰۶/۳۴ درصد و از نظر ارزشی ۶۲/۳۹ درصد از سهم کل واردات گوشی تلفن همراه را به خود اختصاص داده است. در هفت ماه نخست سال جاری، میزان واردات از هنگ کنگ نیز ۲۶ تن به ارزش یک میلیون و ۶۹۶ هزار دلار بوده که به لحاظ وزنی ۸۸/۱۰ درصد و به لحاظ ارزشی ۳۱/۵ درصد از سهم کل واردات گوشی تلفن همراه به کشور را به خود اختصاص داده است. در مورد سایر کشورها نیز میزان واردات گوشی تلفن همراه، ۱۳ تن به ارزش یک میلیون و ۲۶۸ هزار دلار بوده که از نظر وزنی ۲۲/۵ درصد و از نظر ارزشی ۹۷/۳ درصد از سهم کل واردات گوشی تلفن همراه را نشان می دهد.
تست GPRS مشترکان موبایل در سامانه متما
سرپرست مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت اعلام کرد: ازآنجا که اتصال به اینترنت از طریق تلفن همراه نیز در کشور فراهم است، نحوه سرویس دهی اپراتورهای موبایل در سامانه مرکز سنجش اینترنت در سامانه متما مورد ارزیابی قرار میگیرد. محمدرضا توکلی در گفتوگو با موبنا با اشاره به راهاندازی پورتال ملی سنجش ضریب نفوذ اینترنت در کشور اظهار کرد: از این طریق میتوان آمار صحیح و واقعی از وضعیت اینترنت کشور به صورت به روز و یکپارچه بهدست آورد. وی با بیان اینکه شاخص ضریب نفوذ فناوری اطلاعات از شاخصهای پیشرفت ارتباطی محسوب میشود، ادامه داد: یکی از مواردی که میتوان براساس آن کشورها را با یکدیگر مقایسه کرد آمار ضریب نفوذ اینترنت است که در کشور ما یکی از مشکلاتی است که از سوی رسانههای داخلی و مراجع بینالملل مورد انتقاد قرار میگیرد. به نحوی که در برخی موارد حتی اعداد غیرکارشناسی و یکسان اعلام میشود.
وی اظهار کرد: در مرحله بعدی از پروژههای مرکز متما، ۸ سامانه در حال طراحی و تولید است که پیشبینی میشود در سال ۹۱ به بهرهبرداری برسد. توکلی گفت: سامانه تحلیل اطلاعات ترافیک شبکه، سامانه نمونهگیری و جمعآوری اطلاعات آماری به صورت تلفنی، پورتال مدیریت دانش تخصصی مدیریت منابع اینترنت کشور، سامانه جویشگر وب، سامانه آدرسهای IP، سامانه مدیریت اطلاعات آماری، پورتال اصلی مرکز متما و مدیریت منابع اینترنتی، ۸ سامانه خدماتی کاملا تخصصی هستند که تا یک سال دیگر به بهرهبرداری میرسد.
وی با اشاره به راهاندازی سرویس سنجش سرعت اینترنت از سوی مرکز متما که طی آن هرماه شرکتهای برتر ارائهدهنده خدمات اینترنت از لحاظ متوسط سرعت و کیفیت ارسال اینترنت به کاربران ارزیابی میشوند، تصریح کرد: ازآنجا که اتصال به اینترنت از طریق تلفن همراه نیز در کشور فراهم است، نحوه سرویسدهی اپراتورهای موبایل نیز دراین سیستم مورد ارزیابی قرار میگیرد.
ارسال نظر