موبایل ایرانی
پیامکها هم فیلتر میشوند؟!
فیلتر شدن برخی سایتها به دلایل مختلف موضوعی است که هر از چند گاهی مورد توجه رسانهها قرار میگیرد، اما اخیرا بحث فیلتر یا سانسور شدن برخی پیامکها نیز مطرح و عنوان شده که در مواقعی خاص و با توجه به شرایط، اجازه ارسال برخی پیامکها که حاوی کلماتی خاص باشند به مشترک داده نمیشود. به گزارش ایسنا، پیشتر عنوان شده بود که پیامهایی که حاوی واژههایی مانند «نماینده مجلس»، «استانداری» یا «تاریخ» و برخی واژههای دیگر هستند از حساسیت برخوردار بوده و شبکه تلفن همراه مانع از ارسال آنها میشود، اما اخیرا علیاکبر اولیا - نماینده مجلس شورای اسلامی - اظهار کرد: «در ارسال پیامک نقص وجود دارد، نمیخواهم نام آن را سانسور بگذارم؛ اما بعضا برخی کلمات که در پیامک وجود دارد باعث میشود آن پیامک ارسال نشود.»
وی افزود: «مثلا اگر کلمه «جلسه» در پیامک وجود داشته باشد آن پیامک ارسال نمیشود، من این موضوع را با وزیر ارتباطات مطرح کردم و وزیر اعلام کرده که موضوع دست ما نیست.» هرچند وزیر ارتباطات درباره نقص در ارسال پیامکها به اولیا پاسخ داد: بخشی از اشکالات مربوط به گوشی است، چرا که برخی گوشیها پیامک فارسی را منتقل نمیکنند یا ناقص منتقل میکنند، همچنین برخی گوشیها به دلیل وجود ویروس در سیستم ارسال پیامک نقص دارند، برای پیامکهای تکراری نیز کتبا اعلام کردهایم که هزینه آنها یک بار محسوب میشود، اما وی توضیحی درباره صحت یا رد موضوع مربوط به ارسال نشدن پیامک با واژههای خاص نداده است و اظهارات اخیر این نماینده مجلس، سوالاتی را در اذهان مشترکان بهوجود آورده است که ممکن است علت ارسال نشدن برخی از پیامکها وجود چنین کلماتی باشد که هیچ اطلاعرسانی در این باره از سوی مراجع تصمیمگیری انجام نشده و به نظر میرسد ارائه توضیح در این باره خالی از لطف نباشد.
راهاندازی سایتهای سبز موبایل با استفاده از انرژی ترکیبی اولین سایتهای سبز تلفن همراه با استفاده از انرژی ترکیبی توسط اپراتور دوم موبایل در کشور ایجاد میشود.
انرژیهای ترکیبی مانند انرژیهای خورشیدی و بادی برای جلوگیری از اتلاف انرژی در ایجاد سایتهای تلفن همراه در کشور مورد استفاده قرار میگیرد که براین اساس اپراتور ایرانسل نسبت به راهاندازی اولین سایتهای دوستدار محیط زیست اقدام کرده است. هماکنون تمامی سایتهای تلفن همراه قبل از راهاندازی به لحاظ بیضرر بودن تشعشعات مورد تایید سازمان انرژی اتمی قرار میگیرند و براین اساس تمام سایتهای موبایل تحت استانداردها و نظارت سازمان انرژی اتمی راهاندازی میشوند.
اپراتور ایرانسل اعلام کرده که با استفاده از انرژی ترکیبی در راهاندازی سایتهای موبایل قصد دارد سهم خود را از حفظ محیط زیست افزایش دهد. این در حالی است که طبق اعلام این اپراتور میزان تشعشعاتی که از سایتهای این شبکه ساطع میشود، بین یک صدم تا یک پانصدم حد مجاز است. هماکنون اپراتور ایرانسل با مراجع ذیصلاح در خصوص اثبات بیضرر بودن آنتنهای موبایل همکاریهای مستقیمی دارد؛ به نحوی که در این باره توافقنامهای با دانشگاه علم و صنعت به امضا رسانده تا از سایتهای ایرانسل به صورت اتفاقی نمونهبرداری و اندازهگیری کرده تا استاندارد بودن این تشعشعات اثبات شود.
سیمکارتهای اپراتور سوم با نام «رایتل» و با ترکیب ۲ رنگ خاص
سیمکارتهای اپراتور سوم با نام «رایتل» و رنگ سرخابی تیره با سبز فسفری به بازار میآید. یک مقام مسوول در گفتوگو با فارس در خصوص نام و رنگ تجاری سیمکارتهای اپراتور سوم، اظهار کرد: نام «رایتل» نامی است که برای سیمکارتهای این اپراتور در نظر گرفته شده است. این مقام آگاه افزود: رنگ تجاری این اپراتور نیز سرخابی تیره با سبز فسفری است. وی گفت: این پیشنهادها در آخرین جلسه هیات مدیره اپراتور سوم مطرح شده که مورد موافقت اعضا قرار گرفته است.
ارسال نظر