آغاز انقراض کامپیوترهای شخصی
روند کامپیوتری شدن و رشد اتصال دستگاههای دیجیتالی به اینترنت به گونهای است که تا سال ۲۰۱۳ این دستگاهها بر کامپیوترهای شخصی چیره میشوند
روند کامپیوتری شدن و رشد اتصال دستگاههای دیجیتالی به اینترنت به گونهای است که تا سال ۲۰۱۳ این دستگاهها بر کامپیوترهای شخصی چیره میشوند
زمانی کامپیوترهای شخصی توانستند انقلاب بزرگی را در صنعت تکنولوژی به وجود بیاورند و موج جدیدی را در بازار لوازم مصرف الکترونیک ایجاد کنند. ورود کامپیوترهای رومیزی و به تدریج کامپیوترهای شخصی قابل حمل مانند نوتبوکها و بعد از آنها نتبوکها سلیقه کاربران و حتی سبک زندگی دیجیتالی آنها را تغییر داد و به یکی از ملزومات زندگی روزمره اغلب ما تبدیل شد.
با این همه، اما روند رشد تکنولوژی آنقدر سریع است که ما به عنوان کاربران نهایی ناچاریم با آن همراه شویم. این در حالی است که رشد نفوذ اینترنت در امور مختلف هم باعث شده است که به استفاده از دستگاههایی با امکان اتصال به اینترنت روی آوریم. درست به همین دلایل است که حالا کارشناسان و تحلیلگران درباره انقراض کامپیوترهای شخصی هشدار دادهاند.
این هشدار در واقع نتیجه تحقیقات و بررسیهای مختلفی است که تا حالا انجام شده است. موسسه تحقیقاتی IHS iSuppli هم به تازگی گزارشی درباره تاثیر انقلاب دستگاههای اینترنتی در صنعت محصولات مصرفی الکترونیک منتشر کرده است.
این موسسه اعلام کرده است که صادرات جهانی دستگاههای دیجیتال مبتنی بر اینترنت افزایش پیدا کرده و به زودی از میزان صادرات پلتفرمهای قدیمی برای اتصال به اینترنت مانند کامپیوترهای شخصی هم عبور میکند.
کارشناسان این موسسه انتظار دارند که این اتفاق اولین بار در سال ۲۰۱۳ رخ بدهد. به این ترتیب جدیدترین تحقیقات IHS iSuppli نشان میدهد که صادرات جهانی دستگاههای دیجیتال مبتنی بر اینترنت شامل محصولاتی از تلویزیون و کنسولهای بازی کامپیوتری گرفته تا دستگاههای Blu-ray Player، در سال ۲۰۱۳ به ۶/۵۰۳ میلیون دستگاه میرسد که این رقم در سال ۲۰۱۰ برابر ۱۶۱ میلیون دستگاه بوده است. این در حالی است که انتظار میرود صادرات جهانی کامپیوترهای شخصی در همین مدت و تا پایان سال ۲۰۱۳ به ۷/۴۳۳ میلیون دستگاه برسد، در حالی که این رقم تا پایان سال ۲۰۱۰ برابر ۴/۳۴۵ میلیون دستگاه بوده است.
از طرفی کارشناسان این موسسه تحقیقاتی معتقدند که در سال 2015 صادرات جهانی دستگاههای دیجیتال مبتنی بر اینترنت به 8/780 میلیون دستگاه میرسد، در حالی که در همین زمان صادرات جهانی کامپیوترهای شخصی به 1/479 میلیون دستگاه خواهد رسید. به این ترتیب است که آمارها نشان میدهند سرعت رشد دستگاههای دیجیتال مبتنی بر اینترنت بسیار سریعتر از سرعت رشد بازار کامپیوترهای شخصی خواهد بود. «جردن سلبرن» یکی از تحلیلگران این موسسه در این مورد میگوید: «این آمار و ارقام نشان میدهند که اینترنت دیگر تنها برای کامپیوترهای شخصی نیست. اینترنت حالا با ارائه محصولات کاربردی مختلف با امکان دسترسی به وب، تجارت لوازم مصرفی الکترونیک را متحول کرده است. به این ترتیب است که محتوای وب به راحتی به خانهها راه پیدا کرده و این دستگاهها به مرکزی برای آنچه ما به عنوان زندگی دیجیتال میشناسیم تبدیل میشوند. به همین دلیل هم هست که در آیندهای نزدیک کاربران ترجیح میدهند به جای کامپیوترهای شخصی از دستگاههایی مانند تلویزیونها برای دسترسی به اینترنت استفاده کنند.
دستگاههای دیجیتال مبتنی بر اینترنت در حقیقت محصولاتی هستند که امکان اتصال به اینترنت و دسترسی به محتوای آن را در هر جایی و هر زمانی به کاربرانشان میدهند. تلویزیونها، دستگاههای Blu-ray Player، کنسولهای بازی و تبلتهای چند رسانهای در دسته این محصولات قرار میگیرند اما در این دسته باید کامپیوترهای شخصی و موبایلهای هوشمند را جدا کرد، چون از نگاه کارشناسان این محصولات به ترتیب در دسته تجهیزات پردازش اطلاعات و تجهیزات ارتباطی بی سیم قرار میگیرند.
با این همه اما کارشناسان IHS iSuppli معتقدند اگرچه تبلتها به عنوان دستگاههایی برای ارتباطات بیسیم شناخته میشوند، اما از آنجایی که این محصولات در دسته دستگاههای دیجیتال مبتنی بر اینترنت هم قرار دارند و نقش مهمی در بازار این محصولات دارند در دسته این محصولات مورد بررسی قرار میگیرند.
نقش پررنگ تبلتها
بر اساس این گزارش تبلتهای چند رسانهای سهمی برابر افزایش ۵۰ درصدی صادرات جهانی دستگاههای مبتنی بر اینترنت را در این بازار دارند و به این علت به عنوان سریعترین محصولات این بخش در روند رشد بازار آنها شناخته میشوند که به عقیده کارشناسان تبلت iPad شرکت Apple بیشترین سهم را در این میان داشته است.
کارشناسان پیشبینی کردهاند که صادرات جهانی دستگاههای دیجیتال مبتنی بر اینترنت تا پایان سال 2011 به 2/241 میلیون دستگاه میرسد که این رقم از صادرات 161 میلیون دستگاهی در سال 2010 و 3/108 میلیون دستگاهی در سال 2009 بیشتر است. بعد از رشد 49 درصدی بازار این محصولات در سال 2009، حالا انتظار میرود این بازار در سال 2012 هم شاهد رشد 50 درصدی باشد و این به معنای آن است که بازار محصولات دیجیتال مبتنی بر اینترنت سه سال متوالی رشد را پشت سر خواهد گذاشت.
پرطرفدارترین و محبوبترین دستگاههای دیجیتال مبتنی بر اینترنت در سال میلادی گذشته کنسولهای بازی کامپیوتری بودهاند که صادرات ۵/۵۰ میلیون دستگاهی داشتهاند. بعد از آنها تلویزیونها با صادرات ۴۰ میلیون دستگاهی قرار دارند. با این حال اما انتظار میرود تبلتهای چند رسانهای در سال ۲۰۱۱ عنوان محبوبترین این محصولات را به خودشان اختصاص داده و صادرات ۹/۶۱ میلیون دستگاهی را برای خودشان به ثبت برسانند که این رقم رشد ۲۱۴ درصدی را برای بازار تبلتها به همراه میآورد، در حالی که آنها در سال ۲۰۱۰ رشد ۷/۱۹ درصدی را تجربه کردند.
در حالی که تا دو سال پیش صادرات جهانی تبلتهای چند رسانهای تنها بیش از 300 میلیون دستگاه بود، حالا انتظار میرود این رقم تا سال 2015 نسبت به سال 2010 تا 15 برابر افزایش داشته باشد. به این ترتیب کارشناسان پیشبینی کردهاند بازار جهانی تبلتها تا سال 2015 با متوسط نرخ رشد سالانه 3/73 درصد رشد کند؛ رقمی که هیچکدام از دستگاههای مبتنی بر اینترنت تا چهار سال آینده به آن نخواهند رسید.
تبلتها در واقع همان محصولاتی هستند که میتوانند روزمرگی کاربران را به زندگی دیجیتال نزدیکتر کرده و امکان لذت بردن از محتوای چند رسانهای به جای استفاده مکانیکی از این محتوا را به آنها بدهند.
با این همه صرفنظر از تبلتها به عنوان محبوبترین محصولات این بازار، دستگاههای دیجیتال دیگر مبتنی بر اینترنت مانند Blu-ray Playerها هم رشد سریع و قابل توجهی را در سالهای اخیر داشتهاند. در واقع رشد تقاضا برای نمایشگرها و تلویزیونهای با امکان نمایش تصاویر با کیفیت و وضوح تصویر بالا یا HD هم تاثیر زیادی بر رشد بازار دستگاههای
Blu-ray Player هم گذاشتهاند. به این ترتیب بعد از تبلتهای چند رسانهای، Blu-ray Playerها با متوسط نرخ رشد سالانه ۹/۳۷ درصدی دومین محصول محبوب و با رشد سریع در بازار دستگاههای دیجیتال مبتنی بر اینترنت به حساب میآیند.
ارسال نظر