مدیرعامل شرکت مخابرات ایران اعلام کرد: با افزایش ضریب نفوذ باید تعرفه تلفن همراه کاهش پیدا کند و این شرایط ارتباطی به تلفن ثابت نباید داشته باشد. صابر فیضی در گفت‌وگو با خبرنگار موبنا در پاسخ به اینکه در شرایط حاضر با واگذاری انبوه تلفن ثابت و همراه باید تعرفه‌ها کاهش یابد، اظهار داشت: این شرایط در خصوص تلفن همراه تطبیق دارد و ارتباطی به تلفن ثابت ندارد.

وی گفت: با افزایش سرویس‌های ارزش افزوده باید تعرفه تلفن همراه کاهش و از طریق سرویس‌های ارزش افزوده درآمد زایی برای اپراتور فراهم شود. وی با بیان اینکه تعرفه خدمات مخابراتی از سال ۸۳ تاکنون تغییری نیافته است تصریح کرد: بر همین اساس یکسان‌سازی کدهای استانی در دستور کار قرار گرفته است. وی با اشاره به اینکه دستورالعمل اولیه تعرفه‌ها توسط شورای رقابت تدوین شده است، اعلام کرد: هم‌اکنون نهادهای ذی‌ربط درحال انجام کارهای کارشناسی بر روی جزئیات این تعرفه‌ها هستند.

فیضی خاطرنشان کرد: در صورت موافقت سازمان تنظیم مقررات و شورای رقابت تعرفه‌های پیشنهادی مشترکان تلفن ثابت و همراه اعلام خواهد شد.

توافق نهایی برای ایجاد شورای حل اختلاف جرائم تلفن همراه

رییس کل شورای حل اختلاف استان تهران از توافقات نهایی برای تشکیل شورای حل اختلاف جرائم تلفن همراه با اپراتورهای تلفن همراه خبر داد.

عباس علی دریانی در گفت‌وگو با موبنا اظهار داشت: موافقت اصولی طرح ایجاد شورای حل اختلاف ویژه امور مشترکان تلفن همراه، ثابت، پست، پست بانک و خدمات دستگاه‌های اداری از سوی دادگستری تهران دریافت شده و ایجاد این شورا در مرحله راه اندازی است. وی با بیان اینکه زمان آغاز به کار این شورا مشخص نیست، ادامه داد: ولی با راه‌اندازی شورای حل اختلاف تلفن همراه سایر تخلفات و جرائم حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

امکانی که استفاده از مسدودکننده‌ موبایل در آنها مجاز نیست

تاکنون این طور تصور می‌شد که استفاده از مسدودکننده‌های تلفن‌همراه در دانشگاه‌ها‌ و همچنین در ایام امتحانات در مدارس، منع قانونی ندارد؛ اما آیین‌نامه استفاده از مسدود کننده‌ها در بخش مقررات عمومی، به صراحت تصریح می‌کند که استفاده از مسدود کننده‌های ثابت برای تلفن همراه، تنها با مجوز رگولاتوری، در مکان و بازه زمانی تعیین شده و تحت شرایط این مصوبه مجاز است.

همچنین طبق این قانون، تحت هیچ شرایطی مجوز نصب و استفاده از مسدودکننده ثابت در املاک و مجتمع‌های مسکونی، فروشگاه‌ها، اماکن تجاری، غذاخوری‌ها، بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، فضاهای ورزشی، فضاهای تفریحی و فرهنگی، نمایشگاه‌ها، سالن‌های اجتماعات و کنفرانس‌، مساجد، اماکن زیارتی و مذهبی، تونل‌ها، مدارس، دبیرستان‌ها، دانشگاه‌ها، اماکن آموزشی، دفاتر و ادارات خدمات عمومی، بانک‌ها، شرکت‌ها، کارگاه‌ها و کارخانه‌ها صادر نخواهد شد.

علاوه بر این نیز، تحت هیچ شرایطی، در مکان باز بدون سقف و غیر بسته، مکانی که ابعاد سطح داخلی آن کوچکتر از یک مربع با ضلع بیست متر باشد، مکانی که دارای طبقات فوقانی یا تحتانی خارج از مالکیت قانونی متقاضی باشد و در مکانی که حداقل یکی از دیوارهای جانبی آن مماس بر یکی از موارد پیشین باشد، صادر نخواهد شد.

سیم‌کارت‌های آبی‌سل مجوز قانونی ندارد

در حالی که سرپرست باشگاه استقلال اخیرا اعلام کرد که سیم‌کارت‌هایی به نام Blusell را به‌عنوان سیم‌کارت‌های استقلال تهیه کرده است که با این سیم‌کارت می‌توان در کشورهای مختلف صحبت کرد، اما مدیرکل نظارت بر سرویس‌های ارتباطی سازمان تنظیم مقررات ارتباطات تاکید کرد: گرفتن مجوز برای ایجاد اپراتوری به نام آبی‌سل کاملا بدون اطلاع رگولاتوری است و مجوز قانونی ندارد، بنابراین باشگاه استقلال باید در این زمینه پاسخگو باشد.

غلامرضا داداش‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دو روز گذشته خبری مبنی بر توزیع سیم‌کارت‌هایی به نام آبی‌سل در برخی رسانه‌ها منتشر شد که ظاهرا یک ارائه‌کننده سیم‌کارت اختصاصی با اپراتوری انگلیسی قرار‌داد بسته که بتواند ۵۰۰ سیم‌کارت را در بخش اول بین مدیران و هواداران پخش کند. او با بیان اینکه این سیم‌کارت‌ها جنبه بین‌المللی داشته و از طریق یک اپراتور انگلیسی حمایت می‌شوند و هر دقیقه مکالمه با این سیم‌کارت‌ها ۶۶۰ تومان است، تاکید کرد: ما در حال پیگیری این موضوع هستیم و به باشگاه استقلال نیز اخطار داده‌ایم. مدیرکل نظارت بر سرویس‌های ارتباطی سازمان تنظیم مقررات تاکید کرد: وارد کردن سیم‌کارت بین‌المللی در صورتی دارای مجوز قانونی است که مجوزش از طریق سازمان تنظیم مقررات ارتباطات صادر شود و اگر سیم‌کارت بین‌المللی وارد شود، باید از طریق اپراتورهای مجاز باشد که رگولاتوری به آنها پروانه داده است؛ در غیراین صورت، هیچ‌گونه سیم‌کارت خارجی در ایران بدون مجوز ما حق فعالیت در کشور را ندارد.