عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اعلام کرد: تاخیر در آغاز به کار اپراتور سوم باعث شده که ۴۲ میلیارد تومان به بیت‌المال کشور خسارت وارد شود. نادر قاضی پور در گفت‌وگو با موبنا با اشاره به اینکه اپراتور سوم و مسوولان وزارت ارتباطات وعده عرضه سیم‌کارت‌های نسل سوم را بهمن‌ماه سال گذشته داده بودند، اعلام کرد: این اپراتور نه‌تنها در آن زمان بلکه درمهلت قانونی خود یعنی پایان خرداد ماه سال‌جاری نیز نتوانست سیم‌کارت عرضه کند.

وی با اشاره به اینکه اپراتور سوم قصد دارد از تجهیزات قدیمی چینی برای راه‌اندازی شبکه خود استفاده کند، خاطر نشان کرد: اما مجلس تاکید بر این دارد که برای راه‌اندازی شبکه باید از تجهیزات تولید داخل استفاده شود. وی با بیان اینکه تاخیر در عرضه سیم‌کارت باعث ضررهای جبران‌ناپذیر به اقتصاد کشور می‌شود، خاطرنشان کرد: مجلس بررسی وضعیت این اپراتور را در دستور کار خود قرار می‌دهد.

قاضی‌پور با بیان اینکه مجلس از وزیر ارتباطات و مسوولان تامین اجتماعی چندی پیش درباره وضعیت اپراتور سوم سوالاتی کرده بود، اعلام کرد: پس از تعطیلات مجلس، رضا تقی‌پور باید مجددا درباره وضعیت و تاخیر اپراتور سوم به مجلس پاسخ دهد. زمان لازم‌الاجرا شدن پروانه اپراتور سوم که قرار است برای نخستین بار تکنولوژی نسل سوم موبایل را در کشور ارائه کند ۳۱ مردادماه سال ۸۹ بوده و این اپراتور در آن زمان گواهی عدم تداخل مضر فرکانس را از رگولاتوری دریافت و مبلغ حق الامتیاز اولیه را پرداخت کرده است.

برخورد با اپراتور سوم تلفن همراه طبق پروانه

مدیرکل دفتر حقوقی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد: به دلیل عدم رعایت تعهدات اپراتور سوم تلفن همراه، رگولاتوری طبق مفاد پروانه با این اپراتور برخورد می کند. حسن مهدوی اظهار کرد: اپراتور سوم بر اساس مفاد پروانه باید واگذاری سیم‌کارت‌هایش را از ابتدای خردادماه آغاز می‌کرد که به‌رغم اخطارهای ارسالی از سوی رگولاتوری، این کار به درستی انجام نشده است. وی گفت: رگولاتوری در مواجهه با تخلفات مطابق مفاد و تعهدات پروانه‌های صادر شده اقدام کرده و در صورت انجام هر تخلفی، بدون هیچ ملاحظه‌ای بر اساس قوانین برخورد می‌کند.

مدیرکل دفتر حقوقی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به اینکه در حال حاضر پرونده اپراتور سوم به بخش حقوقی رگولاتوری ارجاع شده، تصریح کرد: بر اساس مفاد پروانه، رگولاتوری در قالب بندهای جریمه‌ای همچون کاهش مدت زمان پروانه و جریمه نقدی با اپراتور سوم برخورد می‌کند و با توجه به اینکه پروانه اپراتور سوم به شرکت تامین تله‌کام اعطا شده است، این شرکت باید در مقابل رگولاتوری پاسخگو باشد.

آغاز نوسازی شبکه برای ارائه نسل چهارم تلفن همراه

قرار است به منظور توسعه و نوسازی شبکه همراه اول در تهران ۳۷۴ سایت جدید نصب شود که همراه اول برای این منظور ۱۶۰ سایت جدید تملیک شده داشته و مجوز لازم را برای الباقی سایت‌ها نیز اخذ خواهد کرد تا توسعه سایت‌ها در شش ماهه اول سال انجام شود.

وحید صدوقی، مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار ایران در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این مطلب اظهار کرد: فاز اول طرح فرکانسی تهران با هدف ارتقای کیفیت همراه اول اجرا شد و فاز بعدی آن نیز به زودی انجام می‌شود. وی در ادامه با بیان اینکه کل سوئیچ‌های شبکه برای ارائه خدمات جدید در حال نوسازی است، گفت: در حال ایجاد ۶ هزار سایت BTS هستیم که امسال حداقل ۸۰ درصد این سایت‌ها زیر بار می‌روند.