چالش جدید خواربارفروشیها
تاثیر دنیای دیجیتال در صنعت خردهفروشی
دنیای اقتصاد: تا پیش از دوره دیجیتال مردم با فهرستی از آنچه نیاز داشتند به سوپرمارکتها یا فروشگاههای خواربار میرفتند و خرید میکردند. شاید آنها تحت تاثیر آگهیهای مطبوعات، تبلیغات تلویزیونی یا حتی پیکهای تبلیغاتی ارسالشده به منازلشان قرار داشتند، اما اغلب تصمیمات آنها برای خرید بر اساس نیاز و آنچه در قفسههای فروشگاهها وجود داشت، بود. درست به همین دلیل هم هست که برندها و شرکتهای تولیدکننده هزینههای گزافی برای تبلیغات محیطی یا تلویزیونی صرف میکردند. این شرایط همچنان پابرجاست، اما یک گزارش تحقیقاتی جدید که از سوی موسسه Deloitte منتشر شده است، نشان میدهد که بیش از نیمی از خریدهای خواربار در حال حاضر تحت تاثیر دنیای دیجیتال هستند.
دنیای اقتصاد: تا پیش از دوره دیجیتال مردم با فهرستی از آنچه نیاز داشتند به سوپرمارکتها یا فروشگاههای خواربار میرفتند و خرید میکردند. شاید آنها تحت تاثیر آگهیهای مطبوعات، تبلیغات تلویزیونی یا حتی پیکهای تبلیغاتی ارسالشده به منازلشان قرار داشتند، اما اغلب تصمیمات آنها برای خرید بر اساس نیاز و آنچه در قفسههای فروشگاهها وجود داشت، بود. درست به همین دلیل هم هست که برندها و شرکتهای تولیدکننده هزینههای گزافی برای تبلیغات محیطی یا تلویزیونی صرف میکردند. این شرایط همچنان پابرجاست، اما یک گزارش تحقیقاتی جدید که از سوی موسسه Deloitte منتشر شده است، نشان میدهد که بیش از نیمی از خریدهای خواربار در حال حاضر تحت تاثیر دنیای دیجیتال هستند. این به معنای آن نیست که اغلب مصرفکنندگان خواربار مورد نیازشان را به صورت آنلاین میخرند، بلکه به معنای این است که انتخاب خریدهایشان را قبل از آنکه منزل را ترک کنند بر اساس آنچه به صورت آنلاین میبینند، انجام میدهند.
تاثیرات آنلاین
«بارب رنر» یکی از تحلیلگران ارشد موسسه Deloitte در این مورد میگوید: «اغلب خریدهای مربوط به خوراکیها و نوشیدنیها هنوز در فروشگاهها انجام میشود، اما تجربههای آنلاین یا موبایلی مصرفکنندگان، تا پیش از ورودشان به فروشگاه خرید آنها را تحتتاثیر قرار میدهد. تاثیرات دنیای دیجیتال بر صنعت خواربارفروشی بهتدریج در تمام بخشها اتفاق میافتد. در سال ۲۰۱۳ از مجموع تمام تراکنشهای مالی انجام شده در صنعت خردهفروشی تنها ۱۴ درصد تحتتاثیر تجربههای آنلاین خریداران و مصرفکنندگان قرار داشت. این رقم اما حالا بیش از سه برابر شده است. حالا از مجموع خریدهای بخش پوشاک ۵۶درصد، بخش لوازم خانگی ۵۸ درصد، بخش خودرو ۵۹درصد و بخش لوازم الکترونیکی و دیجیتال ۶۹ درصد تحت تاثیر تجربههای آنلاین و دیجیتال خریداران قرار دارند.
تاثیرات دنیای دیجیتال در این بخشها بیشتر بوده است، چون خریداران امکان جستوجو و بررسی بیشتر به صورت آنلاین را داشتهاند. واقعیت این است که خواربارفروشیها به خوبی وارد دنیای دیجیتال شدهاند و میزان خریدهای این بخش که تحت تاثیر تجربههای دیجیتال قرار دارند حالا رشد سالانه دو برابر داشته است. به این ترتیب است که حالا خریداران قبل از خرید اقلام مورد نیازشان ابتدا به سراغ دستگاههای دیجیتال شخصی و اینترنت میروند. رنر در این مورد میگوید: «در تحقیقات و بررسیهای ما افراد فضا را برای بهبود بخشهای مختلف خردهفروشی و خواربارفروشی مناسب میبینند. شرکتهای تولیدکننده محصولات مصرفی و خردهفروشیها نقش پررنگی در ایجاد تجربههای دیجیتالی و آنلاین خریداران در این بخش دارند و به این ترتیب میتوانند با جلب اعتماد مصرفکنندگان و خریداران، شرایط را برای رشد بیشتر و بهتر این بخش ایجاد کنند.»
استراتژی فروشندهها
افزایش تاثیر دنیای دیجیتال جریان اطلاعاتی بزرگی را برای فروشگاههای خواربار و خردهفروشی ایجاد میکند. این همان مزیتی است که فروشگاه بزرگ و معتبر آمازون از آن سود میبرد. این مزیت وقتی که خریداران به دنبال محصولات خاصی نیستند، اهمیت بیشتری هم پیدا میکند. برای مثال گزارش Deloitte نشان میدهد که ۷۷درصد افراد از وبسایتها و وبلاگهای ارائهدهنده دستور پخت غذا برای آگاهی بیشتر یا الهام گرفتن استفاده میکنند. این به معنای آن است که شرکتی مانند آمازون -که نه تنها میداند چه چیزی میخواهید بخرید، بلکه میداند چه چیزی را دوست دارید بخرید- میتواند راههایی را پیدا کند تا دستور پختهایی را به مشتریانش ارائه دهد که آنها را به خرید محصولات مشخصی ترغیب کند. علاوهبر اینها، این گزارش نشان میدهد که ۸۰ درصد از افرادی که از یک دستگاه دیجیتال برای مرور یا بررسی محصولات خواربار استفاده میکنند، روی لینکهای منابعی مانند وبسایتهای شرکتهای تولیدکننده و فروشگاههای خواربارفروشی هم کلیک میکنند.
این روند به خردهفروشیها کمک میکند تا آنها به خوبی سلیقه مشتریان را شناسایی کرده و موارد مورد نظر و علاقه آنها را در جاهایی قرار دهند که بیشتر دیده میشوند. در حقیقت دنیای دیجیتال و اینترنت حالا فرآیند انتخاب و خرید را متحول کرده است و در نهایت میتواند به تغییر ماهیت خرید از فروشگاههای فیزیکی منجر شود. شرکت آمازون حالا تکنولوژی را در اختیار دارد که به آن اجازه میدهد یک سفارش را حتی پیش از آنکه یک مصرفکننده واقعا آن را سفارش داده باشد، ارسال کند. این قابلیت از تکنولوژی پیشگویی سلیقه و نیاز مشتری استفاده میکند. به این ترتیب حالا فروشگاههای خردهفروشی و خواربارفروشی زنجیرهای و بزرگ به دنبال بهرهگیری از چنین تکنولوژیهایی برای همراهی با نیاز و سلیقه مشتریان آیندهشان هستند.
ارسال نظر