رشد جهانی سرمایه‌گذاری در امنیت اطلاعات

دنیای اقتصاد: رشد اطلاعات در دنیای مدرن دیجیتال امروزی، پردازش، ذخیره و تامین امنیت را به موضوعی جدی تبدیل کرده است. در حقیقت تاثیر رویدادهای امنیتی روی تجارت و کسب‌وکارها حالا آنقدر جدی است که به خطر افتادن امنیت اطلاعات می‌تواند به سادگی زندگی روزمره مردم جهان را تحت‌تاثیر قرار بدهد. با این اوصاف است که حالا سرمایه‌گذاری جهانی روی توسعه راهکارهای حفظ امنیت اطلاعات رو به افزایش است. جدیدترین بررسی‌های انجام شده از سوی موسسه تحقیقاتی گارتنر در این مورد نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری جهانی روی محصولات و راهکارهای امنیت اطلاعات تا پایان سال ۲۰۱۷ به ۴/ ۸۶ میلیارد دلار خواهد رسید که این میزان در مقایسه با سال ۲۰۱۶ رشد سالانه ۷ درصدی را تجربه خواهد کرد. این در حالی است که کارشناسان انتظار دارند میزان این سرمایه‌گذاری در سال ۲۰۱۸ به ۹۳ میلیارد دلار هم برسد.

با ادامه نفوذهای مختلف به اطلاعات و رشد تقاضا برای راهکارهای امنیتی به دنبال آن، سرمایه‌گذاری روی راهکارها و محصولات امنیت اطلاعات به سرعت در حال افزایش است و به این ترتیب پیش‌بینی می‌شود بخش قابل توجهی از این سرمایه‌گذاری به بخش حفاظت از زیرساخت‌ها اختصاص پیدا کند. حالا کارشناسان انتظار دارند تا سال ۲۰۲۱ بخش حفاظت از زیرساخت‌ها بیشترین سهم از سرمایه‌گذاری جهانی روی امنیت اطلاعات را به خودشان اختصاص بدهند. با این حال اما خدمات امنیتی همچنان سریع‌ترین رشد را به‌خصوص در بخش خدمات برون‌سپاری IT، مشاوره و اجرا در اختیار دارد. این در حالی است که خدمات پشتیبانی سخت‌افزاری هم به دنبال افزایش تقاضا برای استفاده از خدمات ابری عمومی و راهکارهای نرم‌افزار به عنوان یک سرویس (SaaS)، رشدی هرچند اندک را تجربه خواهد کرد. «سید دشپاند» یکی از تحلیلگران موسسه گارتنر در این مورد معتقد است: «افزایش سطح آگاهی میان مدیران عامل و هیات مدیران درباره تاثیر تجاری رویدادهای امنیتی و توسعه راهکارهای نظارتی بیشتر، به رشد سرمایه‌گذاری در محصولات و خدمات امنیتی منجر شده است. البته بهبود ابزارهای امنیتی تنها با سرمایه‌گذاری در تکنولوژی‌های جدید امکان‌پذیر نیست. همان‌طور که در رویدادها و اتفاقات امنیتی اخیر در سراسر جهان دیده شد، انجام اقدامات اولیه برای حفظ امنیت اطلاعات دیگر چندان اهمیت ندارد. سازمان‌ها می‌توانند شرایط امنیتی خودشان را تنها با یافتن عناصر امنیتی اولیه و خطرات مربوط به آنها بهبود داده و نفوذپذیری‌های خطرناک را کنترل کنند.»

بررسی‌های گارتنر در این زمینه نشان می‌دهد تا سال ۲۰۲۰ حدود ۴۰ درصد از قراردادهای خدمات امنیتی مدیریت شده (MSS) در دنیا با دیگر خدمات امنیتی و پروژه‌های برون‌سپاری IT تلفیق شده و در نهایت نسبت به امسال رشد بیش از ۲۰ درصدی خواهند داشت. این در حالی است که بر اساس بررسی‌های انجام شده در این زمینه، تا سال ۲۰۲۱ بیش از ۸۰ درصد از کسب‌وکارهای بزرگ در چین تجهیزات شبکه‌های امنیتی خود را از تولیدکنندگان محلی و داخلی تامین خواهند کرد. این کشور اخیرا قانون ویژه امنیت سایبری را پذیرفته و تلاش می‌کند تا به تدریج اما با سرعت بیشتری روند جایگزینی محصولات امنیت شبکه آمریکایی را با محصولات تولیدشده توسط شرکت‌های چینی، ادامه دهد. صرف‌نظر از رشد ۲۴ درصدی در سال ۲۰۱۶، گارتنر انتظار دارد رشد سرمایه‌گذاری کاربران نهایی روی محصولات و راهکارهای امنیت اطلاعات در منطقه آسیا پاسیفیک تا سال ۲۰۱۸ تک‌رقمی شود. این اتفاق به دنبال کاهش چشمگیر متوسط قیمت فروش این محصولات به دنبال عرضه راهکارها و محصولات رقابتی‌تر از سوی شرکت‌های چینی رخ داده است.