برنامه اوبر برای خودروهای پرنده
دنیای اقتصاد: شرکت اوبر هر روز در حال تلاش برای گسترش سرویسهای خود است و حالا قصد دارد برای مسافران آینده، تحقیقات روی خودروهای پرنده را آغاز کند. Mark Moore، مهندس سابق ناسا نیز به همین منظور و با عنوان «مدیر مهندسی حمل و نقل هوایی» به استخدام این شرکت درآمده است. وی قرار است روی تکنولوژی عمود پرواز (VTOL) کار کند، تکنولوژی که به عقیده بسیاری از متخصصان، آینده حمل و نقل هوایی شهری را شکل خواهد داد. خودروهایی که با این تکنولوژی ساخته میشوند قادر هستند تا با تعبیه بال ثابت، هنگام پرواز در مصرف انرژی نیز صرفه جویی کنند.
دنیای اقتصاد: شرکت اوبر هر روز در حال تلاش برای گسترش سرویسهای خود است و حالا قصد دارد برای مسافران آینده، تحقیقات روی خودروهای پرنده را آغاز کند. Mark Moore، مهندس سابق ناسا نیز به همین منظور و با عنوان «مدیر مهندسی حمل و نقل هوایی» به استخدام این شرکت درآمده است.وی قرار است روی تکنولوژی عمود پرواز (VTOL) کار کند، تکنولوژی که به عقیده بسیاری از متخصصان، آینده حمل و نقل هوایی شهری را شکل خواهد داد. خودروهایی که با این تکنولوژی ساخته میشوند قادر هستند تا با تعبیه بال ثابت، هنگام پرواز در مصرف انرژی نیز صرفه جویی کنند. آقای مور زمانی که در ناسا مشغول به کار بود،طرح خودروی الکتریکی با نام «Puffin» را معرفی کرد که میتوانست یک مسافر جابهجا کند.
شرکت Uber، با راهاندازی برنامه مخصوص، رانندهها را بهصورت مستقیم با مسافران مرتبط میکند. سرویس اوبر، صنعت حمل و نقل تاکسیرانی شهری را متحول کرد و حالا این شرکت برای آینده این صنعت نیز برنامه دارد. اوبر پروژه خودروهای خودران را در شهرهایی مانند Pittsburgh و Phoenix بهصورت آزمایشی به اجرا درآورده است. Jeff Holden، رئیس شرکت اوبر سال گذشته گفته بود:
«سرویس خودروهای پرنده میتواند سبک زندگی شهری را به کل تغییر دهد. ما همیشه تلاش خواهیم کرد که گزینههای بیشتر برای حمل و نقل در اختیار مشتریان خود قرار دهیم.»وی در ادامه اضافه کرد که یک سفر بین شهری با یک تاکسی اوبر، از شهر سن جوزه به سانفرانسیسکو حدود یک ساعت و ۴۰دقیقه زمان میبرد و هزینهای معادل ۱۱۱ دلار دارد. این سفر با یک خودروی پرنده میتواند تنها ۱۵ دقیقه طول بکشد و هزینهای معادل ۱۲۹ دلار خواهد داشت که ممکن است با گذشت زمان به ۲۰ دلار نیز کاهش پیدا کند. البته ما تا زمانی که بتوان با خودروهای پرنده در آسمان شهر پرواز کرد فاصله زیادی داریم. این تکنولوژی به توسعه زیرساختی فراوان و پیشرفته، وضع قوانین جدید ترافیکی و خلبانهای آموزش دیده بیشتر (البته در صورت پیشرفت تکنولوژی خودروهای خودران، دیگر به خلبان نیازی نخواهد بود) نیاز دارد.
با وجود چالشهای فراوان، شرکتهای زیادی در فکر توسعه و بسط این تکنولوژی هستند. شرکت Airbus، اعلام کرده است که تا آخر امسال، پروتوتایپ این خودروها آماده خواهد شد. یک استارتآپ چینی به نام E-hang نیز اعلام کرده است که موفق شده تا اجازه آزمایش این خودروها در نوادا را دریافت کند.
ارسال نظر