محتواهای دیجیتالی شناسنامهدار میشوند
ایسنا: رئیس مرکز فناوری اطلاعات وزارت ارشاد با اشاره به ایجابی عمل کردن این وزارتخانه در جهت احراز هویت ادمینهای کانالهای تلگرام و خدمات مشابه با ارائه کد شناسه الکترونیکی محتوای دیجیتال، وظیفه برخورد با متخلفان این حوزه را برعهده سازمانهایی که ضابطه آن را دارند دانست. مرتضی موسویان با بیان اینکه مصوبه شورایعالی فضای مجازی کانالها و خدمات مشابهی با بیش از ۵ هزار بازدیدکننده را به ثبت خود موظف کرده است، گفت: این ثبت به منزله این است که دارنده کانال و محتوا یک کد منحصربهفرد به نام «شامد» (شناسه الکترونیکی محتوای دیجیتال) از ما دریافت میکند.
ایسنا: رئیس مرکز فناوری اطلاعات وزارت ارشاد با اشاره به ایجابی عمل کردن این وزارتخانه در جهت احراز هویت ادمینهای کانالهای تلگرام و خدمات مشابه با ارائه کد شناسه الکترونیکی محتوای دیجیتال، وظیفه برخورد با متخلفان این حوزه را برعهده سازمانهایی که ضابطه آن را دارند دانست. مرتضی موسویان با بیان اینکه مصوبه شورایعالی فضای مجازی کانالها و خدمات مشابهی با بیش از ۵ هزار بازدیدکننده را به ثبت خود موظف کرده است، گفت: این ثبت به منزله این است که دارنده کانال و محتوا یک کد منحصربهفرد به نام «شامد» (شناسه الکترونیکی محتوای دیجیتال) از ما دریافت میکند. این شامد اولا بهعنوان حمایت از مالکیت مادی و معنوی فرد مورد استفاده قرار میگیرد و ثانیا میتواند مورد اعتبارسنجی از طرف مردم قرار بگیرد، چون لینکی است که میتوانند رویش کلیک کنند و بدانند دارنده این محتوا چه کسی است. وی خاطرنشان کرد: دو استراتژی سلبی و ایجابی وجود دارد؛ اینکه کاملا سلبی عمل کنیم که از نظر من امکانپذیر نیست، زیرا از طرفی فیلترینگ هزینهای را به کشور و استفادهکننده تحمیل میکند و از طرفی دیگر فرد با ویپیان میتواند فیلتر را دور بزند. بنابراین چاره اصلا سلب نیست و ما نیز نهاد سلبی عمل کردن نیستیم و نهاد ایجابی هستیم. باید فضا را به مردم بشناسانیم و آنها خودشان انتخاب کنند.
وی با بیان اینکه پیگیری مسائل غیرقانونی به ضابط خود برمیگردد و ارشاد ضابطی برای دنبال کردن آن ندارد، توضیح داد: وزارت ارشاد در موضع غیرقانونی بودن عدم ثبت کانالهای بیش از ۵ هزار نفر، هیچ دخالتی ندارد و نخواهد داشت. این وزارتخانه تنها وظیفه ثبت و حمایت را بر عهده دارد و وظیفه سلب بر عهده ما نیست. بنابراین بحث برخورد در اختیار وزارت ارشاد نیست، بلکه سازمانهای نیروی انتظامی که بحث برخورد با کارهای غیرقانونی را دنبال میکنند این وظیفه را بر عهده دارند. موسویان با بیان اینکه هنگام گرفتن «شامد» برای محتوا به افراد گفته میشود باید چه نکاتی را رعایت و در غیر این صورت شامد آنها گرفته میشود، گفت: با داشتن شامد دارنده محتوا شناخته میشود. مصوبه هیات وزیران از سال ۸۹ تمام ارگانهای دولتی و نهادهای غیردولتی را موظف کرده که تنها به محتوا از جانب افرادی خدمت دهند که دارای مجوز از وزارت ارشاد باشند، بنابراین آنهایی که شامد ندارند به تدریج سرویسهایی را از دست میدهند. وجود ۶۷ درصد جرائم در تلگرام و ۱۴ درصد در اینستاگرام نشان میدهد که باید فضا را سالم کنیم.
ارسال نظر