خبرگزاری مهر: معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفـت: ۱۰ میلیون مشترک درخواست حذف پیامک‌های تبلیغاتی و ارزش افزوده خود را به اپراتورهای موبایل ارائه دادند. حسین فلاح جوشقانی با اشاره به عملکرد سامانه ۸۰۰ برای ثبت درخواست غیرفعال‌سازی پیامک‌های ارزش افزوده و تبلیغاتی که به مشترکان موبایل ارسال می‌شود، اظهار کرد: عملکرد این سامانه طی مدتی که راه‌اندازی شده قابل قبول است و ۱۰ میلیون مشترک در بازه زمانی راه‌اندازی این سامانه، درخواست غیرفعال‌سازی سرویس پیامک انبوه داشته‌اند. وی با بیان اینکه ممکن است این سیستم با باگ‌هایی نیز روبه‌رو باشد، تاکید کرد: درصورت نارضایتی مشترکان از عملکرد این سامانه، به موارد دریافت شده، رسیدگی خواهیم کرد. معاون رگولاتوری با بیان اینکه درخواست مشترکان موبایل مربوط به هر دو اپراتور ایرانسل و همراه اول می‌شود، ادامه داد: در این زمینه درخواست برای لغو سرویس پیامک ارزش افزوده موبایل بیشتر از پیامک‌های تبلیغاتی بوده است. فلاح جوشقانی در مورد سرویس‌های ارزش افزوده که مشترکان موبایل مدعی هستند، بدون درخواست آنها فعال می‌شود، تاکید کرد: تاکنون حتی یک مورد نیز با این مساله مواجه نشده‌ایم.

وی با بیان اینکه ارسال پیامک‌های تبلیغاتی و ارزش افزوده با راه‌اندازی سامانه ۸۰۰ بسیار مدیریت شده و کنترل شده است، گفت: ممکن است برخی مشترکان به دلیل دریافت حجم بالایی از پیامک طی شبانه روز، متوجه پیامک‌هایی که ویژگی ارزش افزوده دارند نباشد و ناخواسته آن را فعال کنند. در این صورت این عضویت برای آنها هزینه درپی خواهد داشت. اما اینکه سرویسی بدون تایید مشترک به‌صورت اتوماتیک فعال شده باشد و از شارژ مشترک کسر شود، تاکنون اتفاق نیفتاده است. معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی خاطرنشان کرد: حتی به‌صورت موردی، مواردی را که در این زمینه گزارش شده است پیگیری کرده‌ایم اما تاکنون حتی با یک مورد که این ادعا را ثابت کند، مواجه نشده‌ایم. با این حال درصورتی که مشترکی مدعی است که پیامک ارزش افزوده بدون اطلاع برای وی فعال شده و هزینه در پی دارد، به سامانه پاسخگویی به شکایات ۱۹۵ مراجعه کند.

وی در مواردی که مشترک با وجود درخواست لغو سرویس، همچنان پیامک تبلیغاتی یا ارزش افزوده دریافت می‌کند، گفت: در این زمینه برخی نارضایتی‌هایی از سوی مشترکان گزارش شده است که در حال پیگیری موضوع هستیم و به‌صورت مصداقی این موارد را بررسی می‌کنیم. فلاح بر لزوم تدوین راهکارهایی برای اطلاع‌رسانی به مشترک درخصوص عضویت در سرویس‌های پیامکی ارزش افزوده که هزینه در پی دارد، تاکید کرد و گفت: در بسیاری از موارد مشترک بدون اطلاع از هزینه‌ای که یک سرویس پیامکی برای وی دارد، به عضویت این سرویس درمی‌آید. برای این عدم آگاهی باید تمهیداتی اندیشیده شود که اطلاع‌رسانی از سوی شرکتی که این پیامک را ارسال می‌کند، صورت گیرد. معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عدم اطلاع‌رسانی مناسب در مسابقات پیامکی تلویزیونی به‌عنوان نمونه این موضوع اشاره کرد و گفت: در بسیاری از موارد، این مسابقات پیامکی به‌دلیل عدم اطلاع مشترکان، باعث دریافت هزینه ناخواسته از مشترکان شده است. وی تاکید کرد: به دنبال راهکاری هستیم که فرآیند شرکت در مسابقات پیامکی قبل از ورود و عضویت فرد به سرویس، اطلاع‌رسانی شود و مشترک بداند چه هزینه‌ای بابت شرکت در این مسابقه باید پرداخت کند. البته این موضوع مربوط به عملکرد اپراتورهای موبایل نمی‌شود و شرکت‌های ارائه دهنده سرویس‌های پیامکی باید این راهکار را اجرایی کنند.