شماره روزنامه ۶۲۰۰
|

بازار از لنز «دنیای اقتصاد»؛

گوشت و مرغ تنظیم بازار توسط دولت برای کنترل بازار قیمت گذاری شده است؛ خبرنگار دنیای اقتصاد در این گزارش قیمت های مرغ و گوشت تنظیم بازار را بررسی کرده است.

ازسرگیری خرید طلا از سوی برخی بانک‌های مرکزی دنیا؛

دنیای اقتصاد: تحلیلگران می‌گویند طلا امسال رشد بیشتری خواهد داشت و سرمایه‌گذاران همچنان از خرید بانک‌های مرکزی سود خواهند برد.

    شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳
  • گزارش چشم‌انداز اقتصاد جهانی سازمان ملل منتشر شد

    اقتصاد ایران در ۲۰۲۵

    تازه‌ترین گزارش اقتصاد جهانی سازمان ملل در ۲۰۲۵ حاکی از آن است که روند کاهشی نرخ تورم و رشد اقتصادی ایران در سال های آینده نیز تداوم خواهد یافت؛ به‌طوری‌که برآورد می‌شود نرخ تورم به دنبال اتخاذ سیاست پولی انقباضی در سال‌های اخیر، از ۴۵درصد در ۱۴۰۲ به ۲۳.۹درصد در ۱۴۰۵ تقلیل یابد. در همین حال، این نهاد بین‌المللی پیش‌بینی می‌کند نرخ رشد تولید ناخالص داخلی کشور در همین بازه از ۴.۷درصد به ۳.۳درصد کاهش پیدا کند.
  • عامل بازگشت شاخص ‌ارزی به محدوده ۸۱ چیست؟

    صعود دلار در آخر هفته

    در روزهای پایانی هفته گذشته قیمت اسکناس دلار آزاد مجددا از مرز ۸۱ هزار تومان عبور کرد. تحلیلگران ارزی ریسک‌های سیاسی را به عنوان یکی از عوامل این رشد قیمت معرفی می‌کنند. البته باید اشاره کرد که بازار در روزهای پایانی هفته کم‌عمق است و پتانسیل نوسان قیمت بیشتری دارد.
  • اول بهمن، پرونده ارز نیما بسته می‌شود

    مرکز مبادله ایران: براساس اطلاعیه‌های بانک مرکزی با پایان دی پرونده سامانه نیما بسته می‌شود و شرکت‌های صادرکننده فولادی، فلزات اساسی رنگین و فرآورده‌های نفتی از ابتدای بهمن، نسبت به عرضه ارز در بازار ارز تجاری اقدام و رفع تعهد صادراتی می‌کنند. براساس اطلاعات ثبت‌شده معاملات ارز در بازار ارز تجاری روز چهارشنبه، ۱۹دی ماه از ۷۳.۷میلیون دلار گذشت که نسبت به ابتدای هفته جاری از رشد سه‌برابری حکایت دارد.
  • قیمت طلای جهانی به سقف چهار هفته اخیر رسید

    صعود پلکانی فلز زرد

    از زمان آغاز معاملات طلای جهانی در روز دوشنبه، قیمت این فلز گران‌بها تا غروب جمعه، با رشد بیش از ۱.۵ درصدی روبه‌رو بوده است. در حال حاضر سرمایه‌گذاران برای تنوع‌بخشی به سبد دارایی‌های خود، به خرید طلا مشغولند. آنها همچنین منتظر انتشار آمار اشتغال و بیکاری در ایالات‌متحده هستند تا با دید واضح‌تری نسبت به آینده اقتصاد سرمایه‌گذاری کنند.
  • افزایش تورم در کشورهای OECD

    ایسنا: تورم سالانه منطقه سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در ماه نوامبر ۲۰۲۴ به ۴.۵ درصد رسید. بر اساس داده‌های منتشر شده، تورم سالانه مصرف‌‌‌کننده در منطقه سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه (OECD) در ماه نوامبر به ۴.۵۴ درصد رسید. بر اساس داده‌های این سازمان مستقر در پاریس، رقم اعلام شده نسبت به ۴.۴۵ درصد در ماه اکتبر کمی افزایش یافته است.
  • وضعیت بازار کار ایالات‌متحده در دسامبر بهبود یافت

    مشاغل آمریکا در ۲۰۲۴

    در ماه پایانی سال ۲۰۲۴ تعداد ۲۵۶ هزار شغل در اقتصاد ایالات‌متحده ایجاد شد که بیشترین تعداد در ۹ ماه گذشته بود. این آمار در ماه نوامبر، ۲۱۲ هزار شغل را به ثبت رساند. این در حالی است که پیش‌‌‌بینی‌‌‌ها برای این ارقام، چیزی بین ۱۶۰ هزار تا ۲۰۰ هزار شغل بود. در ماه دسامبر، اشتغال در بخش مراقبت‌های بهداشتی معادل ۴۶ هزار نفر، در دولت به میزان ۳۳ هزار نفر و در بخش کمک‌‌‌های اجتماعی حدود ۲۳ هزار نفر افزایش یافت. همچنین در بخش تجارت خرده‌‌‌فروشی ۴۳ هزار شغل اضافه شد. در همین حال، اشتغال در بخش تولید به اندازه ۱۳ هزار واحد کاهش یافت. به‌طور کلی در سال ۲۰۲۴، مشاغل ایجادشده به میزان ۲.۲ میلیون نفر افزایش یافت.
  • اقتصاد مالزی سربلند شد

    ایسنا: تولید صنعتی ماه نوامبر مالزی ۳.۶ درصد بالاتر از پیش‌بینی‌ها افزایش یافت. داده‌های دولت مالزی روز جمعه (۱۰ ژانویه) نشان داد که تولید صنعتی مالزی نسبت به مدت مشابه سال قبل در نوامبر ۳.۶ درصد افزایش یافت که بالاتر از انتظارات بازار بود. بر اساس نظرسنجی رویترز، پیش‏‏‌بینی می‌شود که تولید کارخانه‌های نوامبر ۲.۶ درصد افزایش یابد. طبق گزارش رویترز، تولید کارخانه اکتبر از ۲.۱ درصد به ۲ درصد کاهش یافت.
  • اعتراض بخش خصوصی در پی انحصارطلبی دولت

    سازمان غذا و دارو پلتفرم‌ها را به رسمیت نمی‌شناسد

    دوشنبه هفته گذشته رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد سکوهای اینترنتی باید در چارچوب ضوابط وزارت بهداشت فعالیت کنند و فروش اینترنتی دارو تنها از طریق سامانه‌های متعلق به وزارت بهداشت و با قیمت‌های مصوب آنها مجاز است. این در حالی است که پیش از این قرار بود سازمان غذا و دارو آیین‌نامه خود در حوزه توزیع دارو از طریق سکوها و کسب‌وکارهای اینترنتی را اصلاح و آن را به وزیر بهداشت تحویل دهد.
  • ثبت ۶۰ شکایت فروش آی‌فون رفرش فقط در یک هفته

    تسنیم: رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران گفت: «از یک بازه زمانی به بعد همه گوشی‌های آی‌فون ۱۳ پرو و پرومکسی که وارد کشور شد، دست دوم کشورهای دیگر بود، در تهران نیز حدود هفته‌ای ۵۰ تا ۶۰ شکایت فروش آی‌فون‌های رفرش و ریپک ثبت می‌شد.»
  • رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی:

    بیش از ۱۰همت تسهیلات پرداخت شد

    مهر: رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام کرد، در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از سوی این صندوق به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت شده است. به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، محمدصادق خیاطیان در حاشیه برگزاری هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت فناوری و نوآوری گفت: «با حمایت‌های خوبی که توسط دولت از صندوق نوآوری و شکوفایی صورت گرفته است، زمینه برای توسعه حمایت‌ها از شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم شده است.
  • همکاری تلگرام با آمریکا در ۹۰۰ پرونده درخواست اطلاعات کاربران

    ایسنا: تلگرام در سال ۲۰۲۴، ظاهرا به ۹۰۰ درخواست آمریکا برای دادن نشانی آی‌پی و شماره تلفن ۲۲۵۳ کاربر، پاسخ مثبت داده است. پس از دستگیری پاول دوروف در فرانسه، تلگرام به ۹۰۰ درخواست دولت آمریکا که خواستار اطلاعات شخصی کاربران این اپلیکیشن پیام‌رسان بود، پاسخ مثبت داد. طبق گزارش هفتم ژانویه پایگاه اینترنتی «۴۰۴۰ مدیا»، تلگرام در فاصله اول ژانویه تا ۳۰ سپتامبر سال۲۰۲۴، به ۱۴ درخواست آمریکا برای نشانی‌ آی‌پی یا شماره تلفن کاربران پاسخ داد.
  • مایکروسافت کارمندانش را دوباره اخراج می‌کند

    مهر: مایکروسافت سال جدید میلادی را با اخراج کارمندان آغاز کرد و کمتر از یک درصد کارمندان این شرکت شغل خود را از دست خواهند داد. به نقل از رجیستر، براساس گزارش‌ها مایکروسافت شغل‌هایی در بخش امنیت خود را کاهش می‌دهد. این اخراج‌ها کارمندانی را که عملکرد خوبی نداشته‌اند، هدف گرفته است.
  • کمیسیون اتحادیه اروپا برای نقض قانون حفاظت از داده جریمه شد

    مهر: برای نخستین‌بار، دیوان دادگستری اتحادیه اروپا اعلام کرد کمیسیون این اتحادیه باید به دلیل عدم پیروی از قوانین حفاظت از داده منطقه به یک شهروند آلمانی غرامت بپردازد. به نقل از رویترز، دیوان دادگستری مذکور در رای خود اعلام کرد کمیسیون اتحادیه اروپا داده‌های خصوصی شهروند مذکور را بدون اقدامات ایمنی متناسب به آمریکا منتقل کرده و به این سازمان دستور داد به وی ۴۰۰ یور‌و (۴۱۲ دلار) غرامت پرداخت کند.
  • جواب منفی اندونزی به پیشنهاد یک میلیارد دلاری اپل

    ایسنا: اندونزی، ممنوعیت فروش آی‌فون ۱۶ اپل را حفظ و اعلام کرد برنامه یک میلیارد دلاری این شرکت آمریکایی برای ساخت یک کارخانه «ایرتگ» برای عمل به الزامات سرمایه‌گذاری داخلی، کافی نیست. آگوس گومی وانگ کارتاساسمیتا، وزیر صنعت اندونزی روز چهارشنبه اعلام کرد مقررات قطعات بومی، اپل را ملزم می‌کند بخشی از تلفن‌های هوشمند یا قطعات آنها را در داخل کشور بسازد؛ در حالی‌که «ایرتگ»، فقط یک لوازم جانبی است.
    جمعه، ۲۱ دی ۱۴۰۳
  • فرصت واریز وجه تا ساعت ۲۳ امشب؛

    مشکل واریز وجه حراج سکه برطرف شد

    دنیای اقتصاد: مشکلات سامانه پرداخت الکترونیک بانکی برطرف شده و درگاه واریز وجه سامانه حراج سکه از ساعت ۱۶ امروز مجددا فعال شده و امکان واریز وجه وجود خواهد داشت.
  • رئیس‌ شورای اطلاع‌رسانی دولت به ۳پرسش «دنیای‌اقتصاد» پاسخ داد؛

    مراحل بعدی «رفع فیلترینگ» به مرور انجام می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌ شورای اطلاع‌رسانی دولت چهارشنبه گذشته در حاشیه بازدید از گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد»، در گفت‌وگو با گروه آنلاین روزنامه دنیای‌اقتصاد، به ۳ سوال درباره «فیلترینگ»، «برنامه دولت برای ترامپ» و همچنین «FATF» پاسخ داد.
  • اطلاعیه مرکز مبادله ایران در خصوص حراج سکه۲۲ دی؛

    مشکل درگاه واریز وجه تا ساعت ۲۰ امروز حل نشود، حراج شنبه لغو می‌شود

    دنیای اقتصاد: در صورتی که تا ساعت ۲۰ امروز جمعه ۲۱ دی ماه مشکل سامانه‌های پرداخت الکترونیک بانکی حل شده و این مسئله به اطلاع مرکز مبادله ایران رسانده شود؛ درگاه واریز وجه مرکز مبادله مجدداً فعال شده و امکان واریز وجه و شرکت در حراج میسر خواهد شد.
  • در پادکست «رادیو بازار» مطرح شد؛

    بازارها در برزخ ترس و طمع

    دنیای اقتصاد: همگام با تداوم جریان بالای پول در بورس تهران طی سومین هفته زمستان، دلار آزاد و سکه طلا بی‌تفاوت نسبت به یکدیگر راه خود را رفتند. در این مسیر، اسکناس آمریکایی و سکه طلا در برخی روزها بر خلاف جهت بورس‌ حرکت کردند.
    پنجشنبه، ۲۰ دی ۱۴۰۳
  • بیت‌کوین به ذخایر استراتژیک دنیا راه می‌یابد؛

    پذیرش بیت‌کوین توسط دولت‌ها؛ محرک رشد کریپتو در سال ۲۰۲۵

    دنیای اقتصاد: بر اساس آخرین گزارش‌ها، انتظار می‌رود که در سال ۲۰۲۵ کشورها بیت‌کوین را به ذخایر استراتژیک ملی خود اضافه کنند که این امر باعث رشد چشمگیر بازار کریپتو خواهد شد.
  • آیا دیدگاه‌های اقتصادی ایلان ماسک در دولت جدید حضور پررنگی خواهد داشت؟

    مثلث مشاوران ترامپ

    برای درک کامل از پتانسیل مخرب برنامه اقتصادی دونالد ترامپ، باید فراتر از توجه به شخصیت‌هایی مانند ایلان ماسک نگاه کرد و به جمع گسترده‌تری از افرادی که در اطراف رئیس‌جمهور منتخب حضور دارند توجه کرد. راس ووت، مدیر بودجه، وعده داده است که «بوروکراسی دولتی را بنا به اراده ریاست‌جمهوری» تغییر دهد.
  • نرخ‌های رسمی به رشد ادامه می‌دهند؟

    اسکناس دلار تجاری در نیمه کانال ۶۸

    نرخ اسکناس دلار رسمی در بازار روز گذشته رشد کرد و به حوالی رقم ۶۸ هزار و ۴۰۰ تومان رسید. این درحالی است که در روزهای اخیر پیش‌بینی می‌شد که هم‌زمان با تزریق ارز‌ پتروشیمی‌ها به تالار تجاری، نرخ‌های این بازار کاهش یابد. برخی از تحلیلگران معتقدند که بازار تجاری همچنان پتانسیل رشد قیمت را دارد.
  • عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:

    احتمال تصویب FATF بیشتر از گذشته است

    خبر آنلاین: به گفته سیدمحمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در‌حال‌حاضر احتمال تصویب FATF وجود دارد. سخنگوی دولت روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران از برگشت FATF به مجمع تشخیص با دستور رهبری خبر داد، خبری که البته جدید نبود اما تکرار آن اهمیت بررسی این لوایح در مجمع را بار دیگر مطرح کرد. برگشت FATF به مجمع آن هم بنابر درخواست رئیس‌جمهوری و دستور رهبری این گمانه را تقویت می‌کند که این بار نحوه بررسی این لوایح در این نهاد فرق می‌کند؛ نکته‌ای که سیدمحمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، هم بر آن تاکید می‌کند و می‌گوید تغییر شرایط در مجمع از این جهت است که این بار وزنه موافقان FATF سنگین‌تر است.
  • وزیر خزانه‌داری به مصاف بانک مرکزی چین می‌رود

    بازار اوراق در پناه ترامپ

    با نزدیک شدن به مراسم تحلیف دونالد ترامپ، بازارهای اوراق قرضه در ایالات‌متحده، خود را برای افزایش بیشتر بازدهی اوراق خزانه‌داری ۱۰ ساله تا سطح پنج درصد آماده می‌کنند. در این میان، اقدامات آتی اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در خصوص عرضه اوراق قرضه بلندمدت، می‌تواند بانک مرکزی چین را وادار به کاهش ارزش یوآن کند.
  • چرا نرخ بهره کوتاه‏‏‌مدت و بلندمدت آمریکا از هم فاصله گرفته‏‏‌اند؟

    از اواسط سپتامبر، بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) نرخ بهره کوتاه‌‌‌مدت را به‌‌‌اندازه یک درصد کاهش داده است. با این حال، بازده اوراق قرضه ۳۰ ساله خزانه‌‌‌داری آمریکا به همان میزان افزایش یافته است. وضعیت فعلی در آمریکا مشابه وضعیتی موجود در انگلستان است. در انگلستان، بازده اوراق قرضه ۳۰ ساله به بالاترین حد خود از سال ۱۹۹۸ رسیده، در حالی که بانک مرکزی انگلستان سیاست‌های پولی انبساطی را دنبال می‌‌‌کند. این موضوع غیرعادی است، چرا که معمولا سیاست‌های انبساطی منجر به کاهش نرخ‌‌‌های بهره بلندمدت می‌شوند.
  • در گزارش عملیات بازار باز مشخص شد‌

    موضع بانک مرکزی در عملیات پولی

    ایرنا: بانک مرکزی گزارش عملیات بازار باز در هفته منتهی به ۱۷ دی را منتشر کرد که بر این اساس بانک مرکزی همچنان سیاست کنترل نقدینگی را اجرا می‌‌‌کند. باتوجه به پیش‌‌‌بینی بانک مرکزی از وضعیت نقدینگی در بازار بین بانکی، موضع این بانک در این هفته (منتهی به ۱۷ دی) توافق بازخرید بود.
  • کدام کشور اروپایی کمترین نرخ بیکاری را دارد؟

    ایسنا: نرخ بیکاری منطقه یورو در ماه نوامبر به ۶.۳ درصد رسید که بدون تغییر باقی ماند و کمترین میزان بیکاری در چک ثبت شد. یورواستات در گزارش خود نشان داد که نرخ بیکاری تعدیل شده فصلی در منطقه یورو در ماه نوامبر به ۶.۳ درصد رسیده است که برای سومین ماه متوالی بدون تغییر باقی ماند. این نرخ به‌‌‌طور سالانه ۰.۲ واحد درصد کاهش یافت.
    چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳
  • گفتگوی ویدئویی دنیای اقتصاد با تحلیلگر حوزه رمزارزها؛

    بستن حساب های رمزارزی بر کنترل نرخ ارز اثرگذار بود؟

    دنیای اقتصاد: آیا بانک مرکزی می‌تواند متولی حوزه رمزارزها باشد؟ این پرسشی است که در روزهای اخیر مورد توجه فعالان این حوزه قرار گرفته و نظرات متفاوتی را به همراه داشته است؛ موضوعی که هم موافقان و هم مخالفان خود را دارد.
  • استورم؛ ابزاری قدرتمند برای تولید محتواهای دقیق و ساختارمند؛

    پایان ویکی پدیا؟

    دنیای اقتصاد: دانشگاه استنفورد ابزاری جدید مبتنی بر هوش مصنوعی به نام استورم(storm) معرفی کرده است که به کاربران کمک می‌کند گزارش‌های دقیق و کامل به سبک ویکی‌پدیا درباره هر موضوعی تولید کنند.