اخبار اقتصادی

کشور‌های کوچک که سهمی از اقتصاد و حتی تولید خبر در جهان ندارند عموما به لحاظ چاپ نشریات مهم نیز حرفی برای گفتن ندارند. اما می‌توان مواردی را به استثنا برشمرد که نشریاتی مهم هم دارند و باید آن را نیز در زمره جراید تاثیرگذار منطقه بر شمرد.

شاید «اخبار اقتصادی» چاپ ویتنام از این دست باشد. ویتنام همان کشوری است که در جنگ با آمریکا تمام دار و ندار خود را از دست داد، اما پس از پشت سر گذاردن دوران بازسازی به یکی از مهم‌ترین کشور‌های جنوب شرقی آسیا تبدیل شده است.همان طور که در طرح روی جلد این نشریه هم می‌بینید فراهم شدن مقدمات پیوستن این کشور به سازمان تجارت جهانی یکی از مهم‌ترین وقایعی بود که در مورد این کشور روی داد و بررسی چگونگی این روند نیز در نوع خود می‌تواند پرونده قابل تاملی باشد.

این ماهنامه در تیراژ ۶۰‌هزار نسخه برای عموم علاقه‌مندان به قیمتی بسیار مناسب چاپ می‌شود. می‌توانید این ماهنامه را به قیمت فقط ۵‌دلار آمریکا بخرید. برنارد نیه دبیر بخش اقتصاد جهانی این نشریه در مطلبی با عنوان به اقتصاد جهانی خوش آمدید، می‌نویسد: «ویتنام توانست مزد تلاش خود را در چند دهه بگیرد و اقتصاد خود را به مرزی از پویایی برساند که به سازمان تجارت جهانی بپیوندد. حالا محصولات این کشور مانند برنج و محصولات کامپیوتری در بسیاری از بازار‌های منطقه جولان می‌دهند. ویتنام با بهره‌گیری از الگوی اقتصاد باز توانسته خود را از دوران سیاه جنگ جدا کند و حالا باید به روزهایی چشم داشت که ویتنام بتواند خود را در ردای یک قطب اقتصادی بزرگ مطرح کند.»

هوشینه مانل تحلیلگر مسائل اقتصادی این ماهنامه در مطلبی پیرامون بحران کنونی جهان که گریبانگیر بزرگان خودرو هم شده نوشته: «اگر دایملر وجاگوار برای چند روز تولید محصولات خود را متوقف کرده‌اند باید بیشتر به صدای این زنگ خطر گوش سپرد. تک ضربه‌های این بحران تنها به این مساله ختم نمی‌شود و کیاست لازم است تا بتوان دورنمای دیگری را زودتر رویت کرد.»