ماهنامه اقتصادی دانشگاه هاروارد

اصولا در کشورهای غربی، پژوهش مقدم بر هر مقوله‌ای است؛ بدین سبب هزینه این مقوله نیز در هر شرایطی تعیین شده است و هیچ فرد یا گروهی آن را اضافه بر سازمان نمی‌داند. وقتی پای اقتصاد در میان است این مساله بیش از هر زمان دیگری خودی نشان می‌دهد و لزوم مهم انگاشتن آن بیشتر لمس می‌شود. در دانشگاه هاروارد آمریکا، هر گروه تخصصی، از پشتیبانی گروه‌های مطالعاتی و پژوهشی سود می‌برد و این نکته به یکی از دلایل رجحان این دانشگاه نسبت به سایر دانشگاه‌های معتبر تبدیل شده است.

در گروه اقتصادی این دانشگاه چندین نشریه معتبر چاپ می‌شود، اما ماهنامه تحلیلی اقتصادی این واحد آموزشی از اعتبار دیگری در سطح بین‌الملل برخوردار است.

این ماهنامه از طریق سایت اینترنتی آن که با نام مندرج روی جلد مطابقت دارد در دسترس علاقه‌مندان و تحلیلگران اقتصادی است. این نشریه پیش از آنکه یادداشت یا گفت‌وگوهای مفصل داشته باشد، منبع خوبی است برای ارائه تحلیل و نکاتی که کارگروه‌های تخصصی در زمینه اقتصاد جمع‌آوری کرده‌اند. پرونده شماره قبل این نشریه به بررسی اقتصاد چند کشور آفریقایی مانند سومالی، کنیا، زیمبابوه و سودان اختصاص داشت.

فصل مشترک این کشورها، شرایط نابسامان سیاسی- اجتماعی و اقتصاد تقریبا از بین رفته آن است. پس از زیمبابوه که دیگر عملا زیرساخت‌های اقتصادی را از بین برده،‌سودان نیز راهی برای نفس کشیدن سایر مردم باقی نگذاشته، اما در تحلیل این نشریه چند نکته جالب دیده می‌شد که خواندن آن خالی از لطف نیست. محقق این ماهنامه حدود ۴ ماه در زیمبابوه زندگی کرد تا درک بهتری از شرایط داشته باشد. او در مطلب خود نوشته بود: «تورم در این کشور رقمی نجومی است که نوشتن آن شاید چندان با استانداردهای این حوزه سنخیت نداشته باشد، اما به زبان ساده باید گفت که مردم این کشور جنس امروز را، فردا با ۴۵/۲ برابر هزینه دیروز می‌خرند. پزشکان هر روز باید تظاهرات کنند تا دستمزدشان در پایان هر ماه ۱۰هزار برابر شود.

در چنین کشوری، رییس‌جمهوری آن که زمانی منادی آزادی و رفاه مردم بود، به رسانه‌های غربی می‌گوید، تورم را کنترل می‌کنم فقط زمان لازم دارم. امروز هر ۹۹/۱میلیون دلار زیمبابوه، یک دلار آمریکاست...». قیمت این نشریه ۲۵ دلار است.