اقتصاد جهانی

نظریه‌پردازی چیزی است که در بسیاری از کتاب‌های اقتصادی توجهی به آن نمی‌شود.

فقدان چنین نکته‌ای حتی در کتاب‌های ادبی هم دیده می‌شود و گاه چنین استنباط می‌شود که الگوی مناسبی برای این مساله تدوین نشده است. رندی چارلز در کتاب اقتصاد جهانی به یکی از معدود فقدان‌های این حوزه - نظریه‌پردازی- پاسخ داده تا کتابی پرمحتوا را راهی بازار کند.

این کتاب در چهار بخش اصلی تالیف شده و نویسنده بر آن است موضوعیت اقتصاد جهانی را مبتنی بر مولفه‌هایی چون تنش‌های سیاسی و اجتماعی بررسی کند.

رندی چارلز درباره این کتاب می‌گوید: «بحران کنونی انگلستان موید همین مطلب است که نمی‌توان در حوزه اقتصاد منتظر تصمیم‌گیری یک گروه خاص نشست.

الان گوردن براون در انگلستان در مخمصه افتاده؛ چرا که تا همین چند ماه پیش می‌گفت کشورش به لحاظ اقتصادی مشکلی ندارد، اما مشخص شد این بحران در ۶۰ سال گذشته سابقه نداشته است.

فقدان کسانی که هر روز مسائل را موشکافانه بررسی کنند به ضرر کابینه تمام خواهد شد.

از سوی دیگر تنش در سومالی و زیمبابوه اقتصاد این کشور را به ورطه نابودی کشانده است. دیگر نمی‌توانید زیرساخت‌های تخریب شده در این کشور را تا مدت‌ها درست کنید. سیاست موجی دهشتناک است که نمی‌گذارد زیرساخت‌های اقتصادی آن‌طور که انتظار داریم بسترسازی کنند.»

منتقدان می‌گویند کتاب اقتصاد جهانی این نویسنده حاوی نکاتی است که بار دیگر تئوری‌های جهانی را مورد نقد و کنکاش قرار می‌دهد. اگرچه رندی از این نقد چندان دلخوشی ندارد، معتقد است می‌توان راه‌های بهتری برای تحلیل وضعیت کنونی اقتصاد پیدا کرد.

کتاب این نویسنده را هم‌اکنون می‌توانید از طریق سایت آمازون خریداری کنید.