وزیر صنعت جمهوری چک با استاندار آذربایجان شرقی دیدار کرد
فرصتهای پسابرجام در تبریز
اسماعیل جبارزاده در دیدار با وزیر صنعت و تجارت جمهوری چک با اشاره به چند دهه روابط نزدیک ایران و چک خاطرنشان کرد: اراده مسوولان دو کشور بر توسعه روابط اقتصادی و سیاسی استوار شده است. وی با اشاره به سیاست دولت یازدهم در کاهش سهم نفت در بودجه اظهار کرد: بر این اساس صادرات غیرنفتی جزو برنامهها است.
اسماعیل جبارزاده در دیدار با وزیر صنعت و تجارت جمهوری چک با اشاره به چند دهه روابط نزدیک ایران و چک خاطرنشان کرد: اراده مسوولان دو کشور بر توسعه روابط اقتصادی و سیاسی استوار شده است. وی با اشاره به سیاست دولت یازدهم در کاهش سهم نفت در بودجه اظهار کرد: بر این اساس صادرات غیرنفتی جزو برنامهها است. جبارزاده افزود: به دنبال رشد اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری هستیم و معتقدیم این هدف با همکاری مشترک با کشورهای مختلف امکانپذیر است. وی با بیان اینکه برای همکاری با جمهوری چک آمادگی کامل داریم، افزود: بهعنوان استانی صنعتی علاقهمندیم بخش عمدهای از روابط اقتصادی و صنعتی ایران و چک را عهدهدار شویم و بتوانیم طرحهای مشترکی را برای همکاری تعریف کنیم.
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به برخی ظرفیتهای اقتصادی و صنعتی استان در بخشهایی همچون کشاورزی، صنایع سنگین و تولید مواد غذایی گفت: در سالهای اخیر تلاش کردهایم صنعت استان به سمت استفاده از فناوریهای پیشرفته برود که نمونه آن را در صنعت داروسازی استان شاهد هستیم. وی با اشاره به وجود ۲۴۰ هزار دانشجو و ۳۴۰۰ عضو هیات علمی در استان گفت: سعی کردهایم ارتباط خوبی بین صنعت و دانشگاهها ایجاد کنیم. جبارزاده خاطرنشان کرد: در سال گذشته و امسال تبریز بهعنوان شهر جهانی فرش، شهر سالم برای زندگی و شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ انتخاب شده است. استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به سابقه حضور صنعتگران جمهوری چک در این استان گفت: ماشینسازی تبریز نمونهای از روابط دیرینه ایران و چک است که با تکنولوژی چند دهه قبل هنوز هم فعالیت میکند و طبیعتا اگر تکنولوژی آن را به روز کنیم میتوانیم حضور خوبی در بازارهای جهانی داشته باشیم. وی با اشاره به تصمیم دولت برای واگذاری ماشینسازی به بخش خصوصی، پیشنهاد کرد یک شرکت مشترک بین ایران و چک این واحد صنعتی را در اختیار گرفته و تولیداتی متناسب با نیاز بازار ایران و کشورهای همسایه تولید کنند. جبارزاده با اشاره به ظرفیت بالای استان در صنعت قطعهسازی گفت: هدف ما تولید یک خودروی روز با برند معتبر بینالمللی در استان است و در این زمینه آماده مذاکره با صنعتگران جمهوری چک هستیم.
وی همچنین به وجود کارخانههای تولید اتوبوس و کامیون در استان اشاره کرد و گفت: تولید ماشینهای تجاری و نوسازی ناوگان حملونقل استان جزو برنامهها است و در این زمینه آماده فراهم کردن زمینههای همکاری بین شرکتهای استان و جمهوری چک هستیم. استاندار آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به طراحی متروی تبریز در ۴ خط گفت: خط یک و ۲ متروی تبریز در حال اجرا است و علاقهمندیم در خط ۳ و ۴ چه در زمینه اجرا و چه در زمینه سرمایهگذاری از توانمندیهای جمهوری چک استفاده کنیم. وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی بخش خصوصی توانمندی دارد، خواستار ارتباط نزدیک بین اتاق بازرگانی تبریز و اتاق تجارت جمهوری چک در ایران شد و گفت: آماده تسهیل رفت و آمد بازرگانان و صنعتگران دو کشور هستیم. جبارزاده با اشاره به اینکه هیات اقتصادی جمهوری چک اولین هیاتی است که بعد از اجرای برجام به تبریز سفر میکند، افزود: گذشته ما نشان میدهد که میتوانیم با صاحبان صنایع چک همکاری خوبی داشته باشیم. وی گفت: بهعنوان استاندار همه تلاش خود را برای حمایت از سرمایهگذاران جمهوری چک در زمینه تولیدات مشترک بهکار میگیرم.
روابط بر اساس احترام متقابل خواهد بود
وزیر صنعت و تجارت جمهوری چک نیز در این دیدار با اظهار خرسندی از حضور در تبریز خاطرنشان کرد: بعد از اجرای برجام و برداشته شدن تحریمها، بهترین زمان برای همکاری ما با ایران است. یان ملادک با اشاره به شاخصهای اقتصادی جمهوری چک، از روند رو به رشد اقتصاد این کشور خبر داد و گفت: سرمایهگذاران و شرکتهای جمهوری چک به دنبال یافتن بازارهای جدید هستند. وی با بیان اینکه اکنون حجم مبادلات تجاری ایران و چک بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون دلار است، افزود: این رقم بسیار کم است و باید در حداقل زمان به بیش از ۱۰ برابر برسد. ملادک با اشاره به تولید سالانه ۳/ ۱ میلیون خودروی شخصی و انواع اتوبوس، لکوموتیو و واگن در جمهوری چک، آمادگی این کشور را برای تولید مشترک این محصولات با ایران و آذربایجان شرقی اعلام کرد. وزیر صنعت و تجارت جمهوری چک با اشاره به همکاریهای خوب این کشور با جمهوری آذربایجان گفت: دلیلی نمیبینیم که حجم همکاری ما با ایران پایین باشد.
وی از حمایت دولت جمهوری چک از حضور سرمایهگذاران این کشور در ایران خبر داد و اظهار امیدواری کرد: با تصویب موافقتنامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف در مجلس ایران، زمینه برای توسعه همکاریهای بیشتر فراهم شود. ملادک همچنین با اشاره به تشکیل اتاق تجارت جمهوری چک در تهران، این موضوع را بستر مناسبی برای افزایش مراودات اقتصادی دو کشور دانست و گفت: مطمئنا این مراودات به نفع دو طرف است و از طرف دولت چک قول میدهم که روابط حسنهای بر اساس احترام متقابل بین دو کشور ایجاد شود.
ارسال نظر