دنیای اقتصاد، اصفهان: بیست و یکمین نمایشگاه کامپیوتر و اتوماسیون اداری اصفهان (اتوکام ۲۰۱۵) با حضور استاندار افتتاح شد. استاندار اصفهان در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفت: اصفهان در آستانه حرکت جدی برای تحقق دولت الکترونیک است.

رسول زرگرپور افزود: محور توسعه استان بر کریدور علم و فناوری قرار گرفته است و به جرات می‌توان گفت در این حوزه طی ۶ ماه گذشته، به اندازه ۱۰ سال گذشته کار انجام شده است. وی با اشاره به اینکه تحقق دولت الکترونیک، می‌تواند بسیاری از مشکلات زیست محیطی استان را مرتفع کند، اعلام کرد: فناوری اطلاعات و ارتباطات، به صورت ذاتی یک صنعت دانش بنیان است و به‌دلیل بازدهی اقتصادی بالا رشد اقتصادی سایر بخش‌ها را ممکن می‌کند. استاندار اصفهان با اشاره به اینکه توسعه آموزش، سلامت و تجارت، بدون فناوری اطلاعات و ارتباطات ممکن نیست، افزود: دیگر کشورها در این زمینه از ما جلوتر هستند و باید برای جبران این شکاف با سرعت عمل کنیم.

زرگرپور با اعلام این موضوع که دولت یازدهم به این منظور عزم جدی دارد، گفت: تدوین نقشه راه فناوری اطلاعات و ارتباطات، مهم‌ترین فعالیت دولت در این زمینه بوده که نحوه بازمهندسی دولت، ساماندهی اقدامات پراولویت و تکالیف و وظایف دستگاه‌ها را در قالب زمان‌بندی مشخص تدوین کرده و طی ماه‌های اخیر، عملیات مشتمل بر ۱۹ طرح کلان آن تدوین و ارائه شده که پیگیر تامین منابع مالی آن هستیم. وی ادامه داد: از بخش خصوصی، دستگاه‌های دولتی و دانشگاه‌ها انتظار می‌رود در این زمینه، آمادگی لازم را داشته و تحول مد نظر را زمینه‌سازی کنند. رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای اصفهان نیز در این مراسم اظهار کرد: بیست و یکمین دوره این نمایشگاه را در شرایطی آغاز می‌کنیم که پس از یک دوره رکود، شور ناشی از برجام، به فضای فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور بازگشته است. محمد اطرج افزود: همچنین تاکید مسوولان عالی‌رتبه کشور بر لزوم حرکت به سمت اقتصاد دانش محور، به عنوان یکی از مولفه‌های اقتصاد مقاومتی و شناسایی فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان پیشران اقتصاد و دومین محور توسعه پس از نظام سلامت، بر فضای امید در این بخش افزوده است.

وی تاکید کرد: مطرح شدن حرکت به سمت صنایع پاک در آینده استان بر اساس سند آمایش سرزمین و عزم استان برای قرار دادن آی‌تی به‌عنوان مسیر و رویکرد توسعه استان، از دیگر عوامل امیدبخش در فضای کنونی است. رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان اصفهان از پیشنهاد تشکیل اتاق فکر فناوری اطلاعات و ارتباطات خبر داد و گفت: در این اتاق فکر براساس ایده‌پردازی گروهی عمل می‌شود و از فعالیت‌های موازی جلوگیری خواهد شد. اطرج از مدیران استان خواست به این اتاق فکر توجه ویژه داشته باشند و طرح‌های استان را به این اتاق ارجاع دهند. وی خاطرنشان کرد: ویژگی‌های خاص اصفهان همچون زیرساخت‌های مورد نیاز، مرکزیت جغرافیایی و ارتباطی، ایمنی، وجهه علمی، دانشگاه‌های متعدد دولتی، آزاد و مراکز فنی و حرفه‌ای، سابقه موفق شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و از همه مهم‌تر وجود ۳۰۰ هزار دانشجو که از این تعداد ۱۰ درصد متعلق به این حوزه و سرمایه انسانی این بخش است و همچنین وجود مراکز متعدد صنعتی و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، نقش این استان را در آینده صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور پررنگ می‌کند. اطرج اضافه کرد: همچنین به‌دلیل بروز آلودگی هوا در استان و جدی شدن این موضوع، با توسعه صنعت آی تی و آی سی تی می‌توان سفرهای درون شهری را به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش داد و نیز به تشکیل دولت الکترونیک کمک کرد.