معرفی 100 شرکت برتر شمال غرب کشور

دنیای اقتصاد، تبریز، رعنا نیک‌رفتار: ۱۰۰ شرکت برتر اقتصادی شمال‌غرب در حوزه‌های رشد و بازدهی، استفاده هوشمندانه از دارایی‌ها، اشتغال‌زایی و کیفیت محصول در دو گروه سهامی عام و خاص با مشارکت سازمان مدیریت صنعتی آذربایجان شرقی معرفی شدند. معاون اجرایی سازمان مدیریت صنعتی آذربایجان شرقی در این همایش با بیان اینکه طرح معرفی برترین شرکت‌های منطقه آذربایجان با تاسیس دبیرخانه دائمی از چهار سال پیش آغاز شده است، گفت: از اردیبهشت ۹۳ شناسایی حدود یک هزار شرکت بزرگ با درآمد بالاتر از ۴۰ میلیارد ریال در سال آغاز شد.

جواد جهانگیر ادامه داد: در این دوره ۲۰۰ شرکت برتر اقتصادی در دو بخش دولتی و خصوصی از چهار استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان در مرحله اول انتخاب و از بین آنها ۱۰۰ شرکت به مرحله نهایی راه یافتند.

بر این اساس همایش معرفی شرکت‌های برتر شمال‌غرب با بررسی فعالیت اقتصادی بنگاه‌های مختلف منطقه شمال‌غرب توسط سازمان مدیریت صنعتی آذربایجان شرقی در تبریز برگزار شد.

استاندار آذربایجان شرقی در این همایش سند «تدبیر توسعه» را نقشه راه توسعه استان عنوان کرد و با بیان اینکه ۷۰ درصد از اهداف این سند وابسته به بخش خصوصی است، از فعالان اقتصادی استان خواست حضور فعال‌تری در پروژه‌های تعریف شده در این سند داشته باشند.

اسماعیل جبارزاده با اشاره به تدوین سند تدبیر توسعه استان در ۱۱ کارگروه تخصصی اظهار کرد: این سند مبنای کار تمام کسانی است که دل در گرو توسعه آذربایجان دارند.

وی همچنین از اجرای سند تدبیر توسعه استان از ابتدای سال ۹۴ خبر داد و گفت: چشم‌انداز این سند، توسعه پایدار برای کل استان در همه بخش‌ها و ارتقای استان به جایگاه برتر در سطح ملی است.

جبارزاده اضافه کرد: به استناد این سند، آذربایجان شرقی در توسعه کشور به‌ویژه در بحث بهره‌وری، کارآفرینی و جذب استعدادها نقش حداکثری ایفا خواهد کرد.

استاندار آذرباجان شرقی، توجه ویژه به بحث شرکت‌های دانش‌بنیان و نوآور را از ویژگی‌های سند تدبیر توسعه استان عنوان کرد و گفت: تولید محصولات و ارائه خدمات برتر در شأن آذربایجان به‌عنوان پیشتاز در حوزه تولید و تجارت از اهداف این سند است.

وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی و جایگاه منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای استان آذربایجان شرقی، خاطرنشان کرد: سند تدبیر توسعه تنها یک افق و چشم‌انداز نیست، بلکه محور این سند آینده‌پژوهی و آینده‌سازی است و لازمه تحقق آن داشتن سازمان‌ها و مدیریت‌های آینده‌پرداز و حرکت به سمت نوآوری‌های آینده‌نگر است.

جبارزاده قدمت صنایع و به روز نشدن تولیدات را یکی از مشکلات اصلی بخش تولید و صنعت استان عنوان کرد و افزود: از افتخارات صنایع ما، استفاده از تکنولوژی‌های چند دهه قبل است، درحالی‌که با این شرایط امکان رقابت با محصولات روز دنیا وجود ندارد.

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه انتظارات مدیریت اجرایی استان از بخش خصوصی را با استناد به سند تدبیر توسعه تشریح کرد و گفت: انتظار ما از بخش تولید، تحلیل دقیق وضعیت کشور و کسب آمادگی برای شرایط بعد از تحریم است.

وی در ادامه، سرمایه‌گذاری‌های مشترک با کشورهای دیگر را از جمله اهداف سند تدبیر توسعه اعلام کرد و گفت: سرمایه‌گذاری مشترک زمینه‌ساز انتقال فناوری و مهیا شدن بازار و تضمین تولید است و می‌تواند مدیریت علمی و روز دنیا را به همراه داشته

باشد.

وی با بیان اینکه مقیاس واحدهای تولیدی باید تغییر کند، گفت: از ۱۰ هزار واحد صنعتی استان اکثریت با واحدهای کوچکی است که توان مقاومت در بحران‌ را ندارند و هزینه تمام شده تولید در آنها بالا است، از این رو بر اساس سند تدبیر توسعه به دنبال ایجاد واحدهای تولیدی در مقیاس بزرگ هستیم که این امر باعث کاهش هزینه‌ها، ارتقای بهره‌وری، رقابت‌پذیری و صادرات محصولات تولیدی و ایجاد اشتغال بیشتر می‌شود.

جبارزاده همچنین بر ایجاد برند تجاری مشترک برای محصولات تولیدی در استان تاکید کرد و گفت: تبریز و آذربایجان عناوینی با سابقه تاریخی درخشان هستند و اگر محصولاتی با این عناوین داشته باشیم در فراتر از مرزها نیز می‌توانند ایجاد بازار کنند.

جبارزاده، سند تدبیر توسعه را متکی بر یک سال کار کارشناسی و مطالعاتی دانست و گفت: معتقدیم توسعه استان تنها توسعه تبریز نیست و باید همه شهرستان‌ها توسعه یابند و این موضوع در سند تدبیر توسعه تعریف شده است.

وی از بخش‌های غیردولتی و سرمایه‌گذاران خواست تا ضمن مطالعه سند تدبیر توسعه استان، بر اساس پروژه‌های تعریف شده در این سند در شهرستان‌ها حضور یابند.

جبارزاده ابراز امیدواری کرد با همکاری فعالان اقتصادی و بخش خصوصی، آذربایجان شرقی به جایگاه برتر و مورد انتظار مردم استان برسد.

اقتصاد تولیدمحور ضامن رشد اقتصادی

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز گفت: آذربایجان شرقی به‌عنوان یکی از قطب‌های بزرگ صنعتی کشور توانایی ساختن قطعات مهمی را در بخش‌های مختلف صنعت، اعم از چرم، قطعات خودرو، برق، پتروشیمی و نفت دارد.

مهندس حسین نجاتی در حاشیه برگزاری سومین همایش معرفی ۱۰۰ شرکت برتر منطقه آذربایجان با اعلام این مطلب افزود: با توجه به اینکه این استان در عرصه کشاورزی، معدنی، صنعتی و خدماتی از ظرفیت‌های بالقوه فراوانی برخوردار است، به همین دلیل تلاش می‌کنیم رویکرد خود را بیش‌از‌پیش به تقویت و حمایت از تولید معطوف کنیم. وی در خصوص فراهم کردن شرایط تولید اظهار کرد: اجرای سند تدبیر و توسعه در استان نشانگر تصمیم جدی مسوولان اقتصادی در تبیین راهبردی مشخص با نگاه تولیدمحور به مسائل اقتصادی استان است.