تنش آبی در 540 شهر کشور طرح آبرسانی جگین- جاسک تا قبل از پایان نیمه اول امسال راه‌اندازی می‌شود

دنیای اقتصاد، بندرعباس: طرح جگین- جاسک به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های آبرسانی کشور تا قبل از پایان شش ماه اول امسال به بهره‌برداری می‌رسد. مدیرعامل آبفای کشور در سفر یک روزه خود به غرب هرمزگان طی نشستی با حضور جباری، نماینده مردم غرب استان در مجلس، مدیران‌عامل آب و فاضلاب شهری و روستایی، امام جمعه و اعضای شورای شهر بستک، وضعیت تامین آب این شهرستان را بررسی کرد.

حمیدرضا جانباز در این نشست به آسیب‌های جدی ناشی از خشکسالی‌های اخیر به منابع آبی شهرهای کشور اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۵۱۷ شهر درمعرض تنش آبی قرار داشتند اما امسال بیش از ۵۴۰ شهر در کشور در معرض تنش آبی قرار دارند.

نگران بحران آب در بستک نیستیم

وی با اشاره به اینکه، مساله آب شهرستان بستک نیز همواره یکی از دغدغه‌های وزارت نیرو بوده است، تصریح کرد:گرچه با توجه به آسیب تاسیسات آب این شهر در نتیجه زلزله اخیر با برخی چالش‌های کمبود آب مواجه بوده است و میزان تولید و مصرف آب برابر است اما با این وجود نگران بحران آب در این منطقه نیستیم، چرا که مردم این شهر همواره مساعدت و همراهی لازم را در مصرف بهینه آب داشته‌اند. جانباز ضمن قدردانی از همراهی مردم شهر بستک، تاکید کرد: برای گذر از تابستانی بدون چالش در این منطقه، به دنبال افزایش ظرفیت خط انتقال و خرید و اجاره چاه‌های آب و استحصال منابع موجود در این شهر هستیم. همچنین مدیران و مسوولان آب استان نیز باید به صورت جدی‌تر و با توجه به پیشگامی هرمزگان در استفاده از تکنولوژی شیرین‌سازی آب دریا، موضوع تامین آب بستک از طریق آب‌شیرین‌کن را در دستور کار قرار دهند.

وی افزود: انتقال آب از خط محرم به جناح به طول ۲۵ کیلومتر و انتقال آب از آب‌شیرین‌کن چارک به بستک از دیگر طرح‌های در حال اجرا جهت افزایش ظرفیت خط انتقال آب بستک است.

«بستک» دومین شهر مجری تفکیک آب‌شرب از فضای سبز

مدیرعامل آبفای کشور در ادامه با تاکید بر ضرورت تفکیک آب شرب از آب فضای سبز شهری و استفاده از گونه‌های گیاهی مقاوم در شهرهایی که با بحران کم‌آبی مواجهند، از شهرداری شهر بستک در خصوص اجرای این طرح قدردانی کرد و گفت: بستک دومین شهر پس از بخش‌هایی از شهر تهران است که موفق به اجرای طرح جداسازی شده است.

وی افزود: اجرای این طرح در شهر بندرعباس که در وضعیت قرمز ِمنابع آبی قرار دارد، نیز ضروری است.

جانباز همچنین به مساله استفاده از پساب برای آبیاری فضای سبز اشاره کرد و گفت: شهرداری‌ها باید به جای آب شرب، این ظرفیت را پس از تصفیه تکمیلی در فضای سبز شهری جایگزین کنند که البته تصفیه تکمیلی پساب نیز به عهده خود شهرداری‌هاست.

افتتاح آب‌شیرین‌کن بندرعباس

این مقام مسوول در ادامه گفت: سیاست تامین آب در این استان از غرب به شرق، حداکثر استفاده تکنولوژی شیرین‌سازی است که به‌عنوان منبعی پایدار که متاثر از خشکسالی نیست، محسوب می‌شود.

وی افزود: با توجه به بحران جدی آب در شهر بندعباس، اجرای آب‌شیرین‌کن ۱۰۰ هزار متر مکعبی در این شهر از جمله منابع پایداری است که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۹۵ به بهره‌برداری برسد.

وی در پایان با تاکید بر اینکه طی ۱۰ سال گذشته شاهد توسعه طرح‌های آبرسانی در استان بوده‌ایم، از افتتاح و بهره‌برداری طرح جگین - جاسک به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های آبرسانی کشور تا قبل از پایان شش ماه اول امسال خبر داد و گفت: همچنین در این رابطه، اجرای طرح آبرسانی جگین - بشاگرد را نیز در دست اجرا داریم. در ضمن مدیرعامل آبفای کشور از چند پروژه آبرسانی شهرستان بستک در استان هرمزگان نیز بازدید کرد.