دنیای اقتصاد، اصفهان: مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن اصفهان گفت: بخش سوم تجهیزات کارخانه تولید ریل این شرکت وارد کشور شده و عملیات نصب تجهیزات از سوم اسفند آغاز خواهد شد. اردشیر سعد محمدی افزود: بخشی از تجهیزات کارخانه تولید ریل نیز پیش‌تر در دو مرحله وارد اصفهان شده بود. وی اظهار کرد: طرح احداث کارخانه تولید ریل در شرکت ذوب‌آهن اصفهان براساس برنامه درحال اجرا است و این طرح آبان یا آذر سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان افزود: بنابراین شرکت ذوب‌آهن اصفهان از سال آینده شرایط جدید و بهتری را تجربه خواهد کرد. سعدمحمدی با اشاره به اینکه قسمتی از تولیدات کارخانه ریل ذوب‌آهن اصفهان در بازار داخلی عرضه خواهد شد، اضافه کرد: مابقی نیز صادر خواهد شد.

وی با بیان اینکه برخی از کشورهای منطقه به محصولات ریلی نیاز دارند، تصریح کرد: براساس اعلام سفیر ایران در مسقط، عمان برای خرید ریل از شرکت ذوب‌آهن اصفهان ابراز تمایل کرده است. مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان، احداث کارخانه توسط شرکت ذوب‌آهن اصفهان در کشور عمان را رد کرد و افزود: در زمینه دانش فنی قرار است بین عمان و شرکت ذوب‌آهن اصفهان همکاری‌هایی شود که پیش ‎نویس اولیه آن در حال مطالعه و بررسی است.

سعد محمدی تاکید کرد: در منطقه خاورمیانه هیچ کارخانه‌ای غیر از ذوب‌آهن اصفهان توان تولید ریل را ندارد و به همین دلیل ذوب‌آهن می‌تواند در این حوزه بخشی از سهم بازارهای بین‌المللی را به دست آورد.

وی افزود: تاکنون در کشورهای قطر، امارات، الجزایر و عمان کار بازاریابی ریل ذوب‌آهن انجام شده ولی هنوز برای عقد قرارداد فروش زود است.

مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن اصفهان، تولید ریل و تیرآهن بال پهن ۲۰ تا ۳۰ با قابلیت ارتقا را به‌عنوان دو برنامه مهم در دست اقدام این شرکت عنوان کرد و افزود: با بهره‌برداری از این دو پروژه در آبان و آذر سال آینده، شاهد ایجاد تغییرات زیاد در شرایط ذوب‌آهن اصفهان خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت سهامی ذوب‌آهن اصفهان همچنین بر اعمال هرچه سریع‌تر تعرفه روی واردات فولاد به کشور تاکید کرد.

سعدمحمدی با اشاره به اینکه در حال حاضر ترکیه در همسایگی ایران ۳۵ درصد روی واردات فولاد تعرفه گذاشته است، افزود: آمریکا هم با تولید بیش از ۱۰۰ میلیون تن فولاد اقدام به اعمال تعرفه روی واردات کرده است.

وی افزود: در چنین شرایطی تعرفه گذاری روی واردات فولاد امری بدیهی بوده و حتی یک روز به تعویق انداختن این کار مضر است.

مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن اصفهان گفت: چین در حال حاضر ۳۲ کارخانه با ظرفیت بالای ۵ میلیون تن، ۷ کارخانه بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون تن و ۱۲ کارخانه بالای ۲۰ میلیون تن دارد و بنابر این کف اقتصادی تولید فولاد بالای پنج میلیون تن است.