اجرای اولین  تراموای ایران در تبریز

دنیای‌اقتصاد، تبریز، رعنا نیک‌رفتار: معاون بخش مترو و تراموای شرکت چینی CT Group گفت: اولین تراموای ایران را در کلان‌شهر تبریز اجرا و بهره‌برداری می‌کنیم. جوانگ در صحن علنی شورای شهر تبریز اظهار کرد: آخرین تجارب و تکنولوژی‌های ساخت قطار سبک شهری (تراموا)، در تبریز اجرا می‌شود.

وی گفت: مقامات چینی، چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی، از همکاری شرکت CT Group در ایران و تبریز حمایت می‌کنند.

جوانگ اضافه کرد: این شرکت خط یک و دو متروی تهران را به طول ۴۷ کیلومتر احداث کرده و مسوولیت تامین قطعات و نصب تجهیزات آن را نیز عهده دار بوده است.

معاون بخش مترو و تراموای شرکت چینی

CT Group پیشینه این شرکت چینی را یادآور شد و افزود: شرکت CT Group در سال ۱۹۷۹ توسط معاون رئیس‌جمهور وقت چین تاسیس شده و هم‌اکنون دارایی این شرکت ۷۰۴ میلیارد دلار است. جوانگ با بیان اینکه قطار سبک شهری تبریز از مهم‌ترین برنامه‌های شرکت CT Group در ایران است، گفت: معتقدم که شهر تبریز در بسیاری از موفقیت‌های کشور ایران، پیشتاز و اولین بوده است.

وی به ضرورت اجرای قطار سبک شهری (تراموا) در تبریز اشاره کرد و افزود: آلودگی هوا، افزایش جمعیت و تراکم بافت مرکزی شهر تبریز ایجاب می‌کند که این شهر از امکان حمل‌ونقل ترکیبی برخوردار باشد.

جوانگ گفت: شرکت CT Group با ساخت قطار سبک شهری در کشورهای مختلف جهان، از آخرین تجارب و تکنولوژی‌های لازم برخوردار است که این تجارب در اختیار تراموای تبریز قرار خواهد گرفت.

مسیرهای اجرای قطار سبک شهری تبریز به ترتیب در سه فاز مختلف شامل میدان راه‌آهن تا میدان ساعت، فرودگاه میدان آذربایجان تا یوسف‌آباد به شکل U و کلان شهر تبریز به شهر جدید سهند پیش‌بینی شده است.

شهردار تبریز نیز گفت: تراموای این شهر باید در مدت دو سال به بهره‌برداری برسد.

صادق نجفی در صحن علنی شورای اسلامی این شهر افزود: ازجمله تکالیفی که ازطرف شورا در برنامه سال ۹۳، بر عهده شهرداری گذاشته شده موضوع راه‌اندازی قطار سبک شهری در یکی از مسیرهای مطالعه شده است.

وی گفت: در مطالعات و بررسی‌های صورت گرفته میدان آذربایجان تا مسیر عباسی و یوسف آباد به‌عنوان مسیر بررسی و مطالعه این موضوع تعیین شده است. نجفی اظهار کرد: با بررسی سوابقی که در خصوص ایجاد خط تراموا در تبریز وجود دارد و همچنین جمع‌آوری نظرات متخصصان داخلی و خارجی، شرکت‌های اروپایی، ترکیه‌ای و چینی، مورد ارزیابی شهرداری تبریز قرار گرفت. شهردار تبریز اظهار کرد: با توجه به سوابق شرکت چینی و تجارب تولید قطارهای سبک شهری در چند شهر مهم این کشور از جمله شانگهای مقرر شد اجرای این پروژه بر عهده شرکت چینی گذاشته شود.

نجفی گفت: در مذاکرات صورت گرفته مقرر شد منابع مالی این پروژه به صورت EPCF (مطالعه، تامین مالی، مهندسی و اجرا) با بهره‌گیری از نظرات یک گروه مشاوره که در هر دو طرف عملکرد مشخصی داشته باشد، تامین شود.

وی افزود: گروه مهندسی و فنی انتخاب شده به‌عنوان یک گروه فاینانسر، وابسته به نخست‌وزیری چین بوده و در پروژه‌های مختلف حمل‌ونقل شهری کشور کارنامه قابل قبولی ارائه کرده‌اند.

شهردار تبریز گفت: طرح تراموای تبریز به طول ۱۳ کیلومتر و با پنج هزار میلیارد ریال اعتبار ظرف دو سال آینده باید به بهره‌برداری برسد و ۳۰ درصد از حمل‌ونقل عمومی این شهر با بهره‌گیری از این وسیله انجام می‌شود.