راه‌اندازی شعبه بانک‌های خارجی در ایران

دنیای اقتصاد، اهواز، محمد علاف پور: معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی کشور گفت: با توجه به رایزنی‌های صورت گرفته به‌زودی شعب بانک‌های خارجی که در زمینه سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی فعال هستند، در ایران راه‌اندازی می‌شود. محمد معزالدین افزود: در این میان صندوق توسعه ملی نیز آمادگی خود به‌منظور تامین ارز مورد نیاز بخش خصوصی را اعلام کرده است و سرمایه‌گذاران خارجی تا پیش از راه‌اندازی شعب بانک‌های خود در ایران می‌توانند نیاز خود به ارز را از این طریق رفع کنند.

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی کشور تصریح کرد: در منطقه آزاد اروند محرومیت بسیار بالا است و برای اینکه بتوانیم از جریان بوروکراسی حاکم بر فضای کسب و کار نجات یابیم اینجا را منطقه آزاد نامیدیم تا از بوروکراسی ملی خارج و تبدیل به بین‌المللی شود.

معزالدین یادآور شد: در تلاشیم با الگو‌سازی و استفاده از آخرین فناوری‌ها، حوزه کسب و کار را به منطقه منتقل و آن را بومی‌سازی کنیم تا بتوانیم از فرآیندهای مختلف اقتصادی استفاده کنیم.

وی افزود: آنچه در بحث اقتصاد مقاومتی تعریف شده، پرداخت به صادرات و توسعه آن و استفاده از فناوری‌ها به‌ویژه فناوری‌های نوین از جمله این راهبردها است ضمن آنکه باید جوامع محلی خود را نیز تقویت کنیم که اجرای این بسیار سخت است و نیاز به همراهی داریم.

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی کشور اظهار کرد: بهبود وضعیت کشاورزی در منطقه آزاد اروند یکی از برنامه‌های ما است، کشاورزی این منطقه به‌دلیل هشت سال جنگ به‌طور جدی آسیب دیده و به سرمایه‌گذاری زیادی در این زمینه نیاز دارد.

معزالدین تصریح کرد: استفاده از آخرین فناوری‌ها برای مدیریت منطقه آزاد نشان از توازن دارد، باید موضوع استفاده از فناوری‌ها به‌ویژه در حوزه اقتصادی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

وی یادآور شد: بر اساس مجموعه تصمیمات، استفاده از بودجه در مناطق آزاد وجود ندارد، چیزی به عنوان کمک به مناطق آزاد یا بخش‌های آن در بودجه ملی تعریف نشده و ما باید به بخش خصوصی متکی باشیم که این خود از چالش‌های سنگین مناطق آزاد محسوب می‌شود.

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی کشور گفت: نخستین مبحث ما برای توسعه در مناطق آزاد باید استفاده از بازار سرمایه باشد. اتکا به منابع مردم و ظرفیت‌هایی که طبق قانون در اختیار مناطق آزاد قرار گذاشته شده است مانند زمین که جزو اموال است.

وی با اشاره به جمعیت ۵۰۰ هزار نفری منطقه آزاد اروند اظهار کرد: امکان راه‌اندازی شعب بانک‌های موجود در کشور چه به لحاظ ریالی و چه ارزی و با استفاده از روش‌ها و قوانین مناطق آزاد در منطقه اروند وجود دارد.

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی کشور تصریح کرد: این امکان در بانک مرکزی ایجاد شده تا بانک‌هایی که سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی را بر عهده دارند بتوانند در ایران شعبه داشته باشند، اکنون در حال کار و بررسی روی دستور‌العمل آن هستیم.

معزالدین با بیان اینکه انجام این کار، ایجاد زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری اقتصادی نامیده می‌شود، ادامه داد: انجام این کار بهتر از اجرای هر کار دیگری همچون ریل‌گذاری و بیمارستان‌سازی و... است اما نمی‌توانیم این امکانات را نیز نادیده بگیریم.

وی در ادامه از راه‌اندازی واحدهای IPU به‌منظور معرفی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد خبر داد و گفت: این کار برای شناسایی ظرفیت‌هایی که از سوی مردم است، انجام می‌شوند.

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی کشور تکمیل مسیر ریلی بندر امام به بصره را بسیار مهم دانست و یادآور شد: با انجام این کار ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در عراق و رفع نیاز این کشور نیز فراهم می‌شود، ضمن آنکه به آبادانی منطقه خود نیز کمک می‌کنیم.

معزالدین با تاکید بر تقویت نیروهای محلی گفت: باید فرصت‌هایی را در منطقه پیش ببریم که پوشش بیشتری را به لحاظ مردمی داشته باشند، دعوت از سرمایه‌گذاران بومی که در خارج از کشور یا در سایر شهرهای کشور ساکن هستند نیز یکی از برنامه‌های در دست انجام به شمار می‌رود.

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی کشور تصریح کرد: تاکید داریم اقتصاد آموزشی خود را در آموزش و پرورش بازار محور کنیم و کار را به سمتی پیش ببریم که نیروهایی که تربیت می‌شوند متناسب با بازار کار و نیاز منطقه باشد.

معزالدین با اشاره به اینکه مجموعه‌ای از فعالیت‌هایمان در بخش گردشگری تعریف شده است، یادآور شد: یک نگاه قالب که در مناطق آزاد به عنوان یکی از فاکتورهای مهم توسعه‌ای به آن نگاه می‌شود همین بخش گردشگری است.

وی ابراز امیدواری کرد مردم با تعامل، همراهی و همکاری با منطقه آزاد اروند آن را در رسیدن به اهداف خود کمک کنند. همچنین معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری‌سازمان منطقه آزاد اروند گفت: سال گذشته ۲۵۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در منطقه آزاد اروند انجام شد. سید علی موسوی افزود: امید می‌رود این میزان سرمایه‌گذاری در سال جاری سیر صعودی داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه در زمان حاضر ۱۵ پروژه سرمایه‌گذاری در منطقه در حال اجرا است، اظهار کرد: بیش از ۷۰ درصد پروژه‌هایی که منجر به عقد قرارداد شده‌اند هم اینک در حال اجرا است.

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری‌سازمان منطقه آزاد اروند از پروژه مینی پالایشگاه، اطلس اروند، فولاد کاوه، کارخانه ساخت ام دی اف و برج دوقلو به عنوان برخی از این پروژه‌ها نام برد.

موسوی از چهار کارخانه شیمیایی به عنوان بزرگ‌ترین پروژه فعال در این منطقه نام برد و تصریح کرد: برخی از پروژه‌ها به‌دلیل نیاز به حجم بالای گاز یا برق با مشکلاتی مواجه هستند که در حال رفع آنها هستیم.

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری منطقه آزاد اروند با اشاره به بهره‌برداری از فاز پنج و شش نیروگاه سیکل ترکیبی صبا واقع در سایت صنعتی خرمشهر یادآور شد: با افزوده شدن این دو فاز جدید ظرفیت این نیروگاه از ۶۰۰ مگا وات به ۹۸۰ مگا وات افزایش یافت.

موسوی میزان سرمایه‌گذاری در این نیروگاه را ۱۰۸ میلیون یورو عنوان کرد و گفت: این نیروگاه فعالیت خود را از اواخر سال گذشته آغاز کرد و امروز نیز شاهد به بهره‌برداری رسیدن فازهای پنج و شش آن هستیم.