دنیای اقتصاد - همدان- شهناز محمدی: رئیس کمیسیون خدمات شهری، حمل‌ونقل و ترافیک و محیط زیست شورای اسلامی شهر همدان گفت: به‌زودی طرح پردازش زباله در همدان با 90 میلیارد ریال اعتبار عملیاتی می‌شود.
کامران گردان در دیدار اعضای کمیسیون خدمات شهری، حمل‌ونقل و ترافیک و محیط زیست شورای اسلامی شهر از سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان با اعلام این خبر افزود: طبق بررسی‌ها، رایزنی و بازدیدهای صورت گرفته قرارداد تحویل زباله و پردازش تخمیر کمپوست گرانوله با یکی از شرکت‌های نیمه دولتی در حال انعقاد است.
گردان مدت زمان انعقاد قرارداد طرح تحویل و پردازش زباله را ۱۸ ماه عنوان کرد و یادآورشد: همچنین براساس این توافق‌نامه ایجاد فضای سبز در سایت فعلی جمع آوری زباله شروع شده و با اجرای این طرح از دفن غیر بهداشتی و سنتی زباله که شیرابه‌های آن به اعماق زمین نفوذ کرده و باعث تخریب محیط‌زیست و اراضی می‌شود، جلوگیری به عمل می‌آید. وی اضافه کرد: با اجرای طرح پردازش تخمیر کمپوست گرانوله، امکان تفکیک زباله از مبدا نیز عملی‌تر خواهد شد، حتی امکان پردازش زباله شهرهای مجاور نیز وجود دارد.
رئیس کمیسیون خدمات شهری، حمل‌ونقل و ترافیک و محیط زیست شورای اسلامی شهر همدان در ادامه با بیان اینکه دستگاه‌های پرازش زباله در دو شیفت کاری توان پردازش ۵۰۰ تن زباله را خواهد داشت، اضافه کرد: با توجه به اینکه شرکت طرف قرارداد در استان‌های دیگر نیز در این زمینه کار اجرایی انجام داده، از این رو نگرانی برای اجرای صحیح طرح وجود ندارد. کامران گردان با اشاره به اینکه طرح پردازش زباله یکی از پروژه‌هایی است که سرمایه‌گذاری ۹۰میلیارد ریالی را در استان به دنبال دارد، اظهار کرد: علاوه‌بر مزایای مطرح شده این طرح اشتغالزایی خوبی را نیز برای همدان در پی دارد.
گردان در ادامه با اشاره به بررسی عملکرد سازمان پسماند شهرداری همدان، افزود: با توجه به اینکه سیاست شورای چهارم مبنی بر ایجاد تحول و تغییرات در تمامی حوزه‌های مدیریت شهری است، اما عملکرد سازمان پسماند براساس روال گذشته و سنتی بوده است. انتظار می‌رود سازمان پسماند به‌منظور ایجاد تحول و نوآوری با داشتن طرح‌های جدید از سیستم سنتی به سمت مدرن حرکت کند. رئیس کمیسیون خدمات شهری با تاکید بر تفکیک زباله از مبدا، اظهار کرد: با توجه به اینکه با برنامه‌ریزی محلات نحوه جمع آوری زباله هر شب انجام می‌پذیرد در اجرای طرح پردازش زباله به گونه‌ای می‌توان عمل کرد که یک یا دو روزه زباله‌ها را جمع آوری کرده و از اینکه شهروندان زباله‌های خود را دستی به باکس‌ها منتقل کنند جلوگیری کرد. کامران گردان اضافه کرد: می‌توان با فرهنگ سازی، دادن کیسه‌های زباله مناسب و تعیین زمان دقیق در امر جمع آوری زباله رغبت نگهداری کوتاه‌مدت زباله را ایجاد کرد.