مدیریت سد کارون چهار به چهارمحال واگذار شود
دنیای اقتصاد - شهرکرد- هیبتالله غفاری: استاندار چهارمحال و بختیاری پیشنهاد داد، مدیریت سد و نیروگاه کارون ۴ به این استان واگذار شود. سد و نیروگاه بزرگ کارون ۴ به عنوان بلندترین سد قوسی خاورمیانه در استان چهارمحال و بختیاری در فاصله ۱۸۰ کیلومتری جنوب غربی شهرکرد و چهار کیلومتری پایین دست محل تلاقی رودخانههای ارمند و بازفت واقع شده است. قاسم سلیمانی دشتکی در مراسم معارفه مدیرعامل جدید شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری افزود: با توجه به اینکه مدیریت نیروگاه و سد کارون ۳ به استان خوزستان واگذار شده، چهارمحال و بختیاری واگذاری مدیریت کارون ۴ از سوی وزارت نیرو به این استان را خواستار است.
دنیای اقتصاد - شهرکرد- هیبتالله غفاری: استاندار چهارمحال و بختیاری پیشنهاد داد، مدیریت سد و نیروگاه کارون 4 به این استان واگذار شود.
سد و نیروگاه بزرگ کارون ۴ به عنوان بلندترین سد قوسی خاورمیانه در استان چهارمحال و بختیاری در فاصله ۱۸۰ کیلومتری جنوب غربی شهرکرد و چهار کیلومتری پایین دست محل تلاقی رودخانههای ارمند و بازفت واقع شده است. قاسم سلیمانی دشتکی در مراسم معارفه مدیرعامل جدید شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری افزود: با توجه به اینکه مدیریت نیروگاه و سد کارون ۳ به استان خوزستان واگذار شده، چهارمحال و بختیاری واگذاری مدیریت کارون ۴ از سوی وزارت نیرو به این استان را خواستار است.
وی گفت: مدیریت نیروگاه برقابی کوهرنگ نیز به این استان واگذار شود تا در توسعه استان نقش داشته باشد. سلیمانی گفت: چهارمحال و بختیاری اکنون متقاضی واگذاری مدیریت پروژههای آب به خود از سوی وزارت نیرو است. وی افزود: با وجود اینکه به نیروگاهها مالیاتی تعلق نمیگیرد، شرکتهای وابسته به این نیروگاهها باید مالیات برارزش افزوده بپردازند و مالک این درآمد، چهارمحال و بختیاری است. سلیمانی دشتکی اضافه کرد: تاکنون اعتباری از این محل به چهارمحال و بختیاری واریز نشده است.
وی بیان کرد: درآمد در این استان بسیار محدود است و عدالت در توزیع منابع مالی باید رعایت شود. استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به وجود بحران کم آبی شدید در استان در ۲ سال اخیر افزود: در این مدت ۲۱۸ روستا و شهرک صنعتی این استان با تانکر آبرسانی شد و ۶۰درصد قنوات خشک شد و سطح آب چاهها نیز تا ۲۳متر افت داشته است.
سلیمانی با بیان اینکه این استان مخالف انتقال آب به فلات مرکزی نیست، تاکید کرد: توقع تامین آب از سوی این استان در پروژههای انتقال آب به استانهای مرکزی براساس آمارهای سالهای پربارش بوده و این انتظاری نابجا است، چرا که چهارمحال و بختیاری در چند سال اخیر با بحران شدید کم بارشی و کم آبی مواجه بوده است. وی یادآورشد: مباحثی که در زمینه مدیریت ناصحیح آب وجود دارد، باید به صورت کارشناسی بررسی شود که در صورت صحت آن الگوی کشت برنج به عنوان محصولی پرآب در برخی از استانهای کویری تغییر کند و پسابهای تصفیه خانهها جایگزین آب با کیفیت مورد استفاده در کارخانههای صنعتی شود. نماینده عالی دولت در چهارمحال وبختیاری با بیان ممنوعیت طرح حفر تونل در پروژه بهشت آباد اردل برای انتقال آب این منطقه به فلات مرکزی ایران، افزود: مسوولان ارشد کشور چند جلسه در قالب شورایعالی آب برگزار کردهاند که در این نشستها مصوباتی از جمله توقف حفر تونل، انتقال آب از طریق پمپاژ و رعایت حق آبه مناطق بالادست تصویب شده است.
ارسال نظر