اهواز- محمد علاف‌پور: مدیرکل حمل‌ونقل و پایانه‌های خوزستان گفت: طرح نوروزی حمل‌ونقل از 25 اسفندماه آغاز می‌شود و تا 15 فروردین‌ماه سال آینده در سراسر استان ادامه خواهد داشت.
مسعود مصدقی اظهار کرد: برای اجرای طرح نوروزی رویکردها و برنامه‌هایی در بخش حمل‌ونقل تدوین شده است.
وی افزود: اولین رویکرد ما ارتقای سطح خدمات است که اقدام به پیش‌فروش اینترنتی بلیت بین شهری از جمله این رویکردها است. استان ما در زمینه خرید اینترنتی بلیت جزو چهار، پنج استان‌ اول کشور است.
مصدقی تصریح‌کرد: باید در زمینه خرید اینترنتی بلیت، فرهنگ‌سازی شود که آمار این خریدها بیشتر و مراجعات حضوری مردم به دفاتر فروش و پایانه‌ها کمتر شود.
وی عنوان کرد: استفاده از ناوگان مناسب برای جابه‌جایی مسافران، بهبود بهداشت اتوبوس‌ها، ارائه تغذیه مناسب در طول سفر و استفاده از لباس فرم از جمله اموری است که در ایام نوروز مورد توجه بخش حمل‌ونقل قرار می‌گیرد.
مصدقی بیان‌کرد: در بحث ارتقای سطح خدمات، یکی از برنامه‌ها کاهش تاخیرها است که این مساله همواره مسافران را کلافه می‌کند و ما باید به دنبال به حداقل رساندن تاخیر اتوبوس‌ها باشیم. وی ادامه داد: توزیع بروشورهای مختلف در اتوبوس‌های بین شهری با هدف اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی از دیگر برنامه‌ها است؛ همچنین نظرسنجی و آگاهی مسافران از حقوق خود از دیگر برنامه‌ها است. مدیرکل حمل‌ونقل و پایانه‌های خوزستان خاطرنشان‌کرد: با توزیع فرم‌های نظرسنجی در ایام نوروز ما با نظرات مسافران و پیشنهادهای آنها آشنا می‌شویم و در صورت داشتن نواقص در کار، درجهت رفع آنها برمی‌آییم.
مصدقی گفت: ارتقای ضریب ایمنی در سفرها به‌ویژه در سفرهای نوروزی از اولویت‌های بخش حمل‌ونقل استان است. همزمان با فرارسیدن ایام نوروز علاوه‌بر مسافران نوروزی راهیان نور نیز وارد استان می‌شوند و بنابراین باید ایمنی سفرها را در برنامه کاری خود قرار دهیم. وی با اشاره به فعالیت مدیران فنی در شرکت‌های حمل‌ونقل افزود: به دنبال آن هستیم تا برای اولین‌بار در استان یک نظارت عالیه بر عملکرد مدیران فنی شرکت‌ها داشته باشیم و از این نیروها نیز در جهت نظارت بر کار مدیران فنی استفاده کنیم. مصدقی اظهارکرد: کنترل نامحسوس جاده‌ها از دیگر برنامه‌های ما در طرح نوروزی است که قطعا به دنبال آن هستیم که تیم‌های مشترکی با حضور پلیس تشکیل دهیم تا تمام محورهای استان پوشش داده شوند. کنترل نامحسوس محورهای پرترافیک در برنامه ما قرار دارد که این مساله در ارتقای ضریب ایمنی سفر موثر است.
وی گفت: همچنین بحث سرعت نیز باید در جاده‌ها مورد توجه قرار بگیرد. اگر بتوانیم در زمینه مدیریت سرعت اقداماتی بازدارنده و کنترل‌کننده انجام دهیم، می‌توانیم بخش اعظم تصادفات را کاهش و ایمنی را به استفاده‌کنندگان راه هدیه دهیم. مدیرکل حمل‌ونقل و پایانه‌های خوزستان ادامه‌داد: نظارت تصویری جاده‌ها نیز از طریق مرکز مدیریت راه‌های استان با استفاده از دوربین‌های تصویری انجام می‌شود و اگر اتفاقی در جاده‌ها بیفتد، ما از آن با خبر می‌شویم. دوربین‌های کنترل سرعت ثابت و سیار در استان فعالند که در این ایام به بحث مدیریت سرعت کمک می‌کند. مصدقی بیان‌کرد: آرام‌سازی ترافیک از دیگر اولویت‌های ما است؛ به‌ویژه در نقاط حادثه‌خیز باید بتوانیم ترافیک را آرام‌سازی کنیم که شاهد تصادفات بد در محورهای استان نباشیم. وی افزود: اکیپ‌های راهداری، اورژانس، پلیس حمل‌ونقل و هلال‌احمر در ایام نوروز مسوولیت و کارهای سنگینی را برعهده دارند که امیدواریم پس از اتمام نوروز و طرح‌های نوروزی در بخش‌های مختلف حمل‌ونقل شاهد ایمنی و انجام سفرها با کمترین خطرات باشیم. مصدقی با اشاره به وضعیت پایانه‌های مسافربری در استان تصریح‌کرد: پایانه‌های مسافربری از زیرساخت‌های بخش حمل‌ونقل هستند که مسوولیت آنها برعهده شهرداری است و هر عیب یا ایرادی در این پایانه‌ها متوجه شهرداری‌ها است.
وی عنوان‌کرد: سن ناوگان ملکی استان مطلوب است؛ اما جای کار دارد. سن ناوگان سواری در استان ۶ سال، مینی‌بوس ۱/۱۹ سال، مینی‌باس ۹/۵ و اتوبوس ۳/۱۲ سال است. در سواری، مینی‌بوس و مینی‌باس وضعیت سن ناوگان در مقایسه با ناوگان کشوری بسیار خوب است؛ اما در زمینه اتوبوس جای کار وجود دارد. مصدقی با اشاره به فعالیت مسافربرهای شخصی خاطرنشان کرد: فعالیت سواری‌های شخصی قانونی نیست و نیروی انتظامی باید با آنها برخورد کند؛ البته در کشور نیز همین وضعیت وجود دارد و معمولا خودروهای شخصی در بخش حمل ونقل مداخله و در مجموع ۳۰ درصد از مسافران را این خودروها جابه‌جا می‌کنند که این مساله به بخش حمل ونقل و رانندگان این بخش ضربه وارد می‌کند.
وی ادامه ‌داد: ناوگان‌های شخصی استاندارد نیستند و رانندگان آنها آموزش ندیده‌اند و در حد کنترل نمی‌باشند. این خودروها باعث ناامنی جاده‌ها می‌شوند و باید با همکاری رسانه‌ها اقدامات فرهنگ‌سازی صورت بگیرد که مردم ترغیب شوند که سوار خودروهای شخصی نشوند. مصدقی گفت: ساخت جاده با ما نیست و ما بهره‌برداران راه و جاده‌ها هستیم. براساس برنامه کشور سهم ریلی باید در بخش حمل بار بیشتر و سهم جاده‌ای کمتر شود که هنوز این اتفاق نیفتاده است. وی در زمینه محدودیت‌های تردد کامیون‌ها اظهارکرد: ما محدودیت‌هایی برای تردد کامیون‌های عراقی در ایام آخر سال و نوروز داریم که این ایام از ۲۸ اسفند لغایت ۵ فروردین‌ماه و ایام تعطیلات آخر نوروز است و این محدودیت‌ها به معنای ممنوعیت و عدم تردد کامیون‌ها خواهد بود.