ثبت مالکیت معنوی فرش اصفهان
دنیایاقتصاد- اصفهان- آرزو کریمی مقدم: «تا زمانی که نگارههای اصیل اسلیمی بر گنبد مسجد امام و قلم طلایی رضا عباسی بر عالی قاپو و چهل ستون اصفهان خودنمایی میکند، قالی اصفهان نیز فرهنگ و تمدن اصیل ایران اسلامی را پاسداری میکند. » این صحبتهای معاون برنامهریزی استانداری اصفهان در افتتاحیه شانزدهمین نمایشگاه تخصصی- صادراتی فرش دستباف اصفهان است. نمایشگاهی که با حضور ۱۴۷ مشارکتکننده از استانهای اصفهان، آذربایجان شرقی و غربی، خراسان جنوبی، چهارمحال و بختیاری، قم، فارس، تهران و کرمان در محل نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان گشایش یافت و در اولین روز بازگشایی، هیات تجاری- بازرگانی کشور رومانی به بازدید از آن پرداخت.
دنیایاقتصاد- اصفهان- آرزو کریمی مقدم: «تا زمانی که نگارههای اصیل اسلیمی بر گنبد مسجد امام و قلم طلایی رضا عباسی بر عالی قاپو و چهل ستون اصفهان خودنمایی میکند، قالی اصفهان نیز فرهنگ و تمدن اصیل ایران اسلامی را پاسداری میکند.»
این صحبتهای معاون برنامهریزی استانداری اصفهان در افتتاحیه شانزدهمین نمایشگاه تخصصی- صادراتی فرش دستباف اصفهان است. نمایشگاهی که با حضور ۱۴۷ مشارکتکننده از استانهای اصفهان، آذربایجان شرقی و غربی، خراسان جنوبی، چهارمحال و بختیاری، قم، فارس، تهران و کرمان در محل نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان گشایش یافت و در اولین روز بازگشایی، هیات تجاری- بازرگانی کشور رومانی به بازدید از آن پرداخت.
علیرضا همدانیان در ادامه با بیان اینکه ۱۲درصد از پنج میلیون متر مربع فرش دستبافی که در کشور تولید میشود متعلق به اصفهان است، تاکید کرد: درجهبندی تولیدات فرش دستباف کشور، شناسنامهدار شدن آن و نیز توجه به سلیقه بازار نسبت به تولید فرش صادراتی ضروری است.
همچنین مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان اظهار کرد: هنر- صنعت فرش که گویای فرهنگ، تمدن، تاریخ و تفکر ایرانی- اسلامی ما است، اگرچه هنوز در بیرون از مرزها مشتاقان و علاقهمندان خود را دارد اما در داخل کشور با مشکلات و مسائلی روبهرو است که حل آن جز با تلاش و اجماع نظر دستاندرکاران این صنعت، مسوولان، کارشناسان فرش و کارشناسان بازارهای داخلی و خارجی میسر نخواهد شد.
رسول محققیان ادامه داد: رفع موانع صادراتی، تامین نیاز بافندگان و هنرمندان این رشته، سلیقهیابی علمی و کارشناسانه و نیز رفع مشکل مواد اولیه از ضروریاتی است که در این مسیر باید به آن توجه داشت.
وی تاکید کرد: فرش ایرانی امروز نیاز به بازارسازیهای جدید و نیازسنجی دقیق مخاطبان خود دارد؛ نمیتوان با اتکا به بازارهای گذشته و حتی فعلی، در حجرهها نشست و مطمئن بود بازار جهانی در انتظار محصول و تولید بافندگان خوش ذوق ایرانی خواهد ماند.
ضرورت تدوین
نظامنامه جامع فرش ایران
قائممقام مرکز ملی فرش ایران نیز در این مراسم گفت: تدوین نظامنامه جامع فرش ایران در مرکز ملی فرش و مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری است و این نظامنامه میتواند مواردی چون بازاریابی علمی، ضمانت، خدمات پس از فروش و مطالعه بازار را مشخص کند. مهدی کاتب افزود: باید نسخه جامعی در اختیار داشته باشیم تا بدانیم در خصوص فرش اصفهان، خراسان، تبریز، کرمان و هر استان دیگری چگونه باید تصمیمگیری و برنامهریزی کرد.
وی تاسیس خانههای فرش در استانهای مختلف کشور را اقدامی بسیار شایسته برای تجمیع نظرات صاحبان فکر، مسوولان و اهالی صنعت فرش دانست و عنوان کرد: فرش ایران در زمینه کیفیت، بافت و تولید مشکلی ندارد، اما تفاوت فرش کشورهای چین، پاکستان، هند یا ترکیه طرحهای آنها است که مورد قبول خریداران جهانی قرار میگیرد.
کاتب با انتقاد از نداشتن ضمانتنامه و خدمات پس از فروش برای فرشهای گرانبهای ایرانی و همچنین نبود بازاریابی علمی و مطالعه بازار گفت: وقتی یک گوشی موبایل خریداری میشود، ضمانتنامه دارد اما فرش ایرانی که گاهی صدها میلیون تومان ارزش دارد چنین تضمینی برای خریدار خود ایجاد نمیکند؛همچنین هرگز دیده نشده یک کتابچه یا سی دی از این فرش در اختیار خریدار خارجی قرار گیرد.
قائممقام مرکز ملی فرش ایران در خصوص بیمه بافندگان نیز گفت: قرار بود تا پایان امسال ۷۰۰ هزار بافنده در سطح کشور بیمه شوند، اما آمارها نشان میدهد این روند به شدت، کند پیش میرود و باید دید کجای کار مشکل دارد.
کاتب تصریح کرد: تولیدکننده نباید چانهزنی خود را برای بافنده انجام دهد بلکه در هنگام فروش و برخورد با مشتری باید چانهزنی کرد و دقت داشت که رقابت به معنای بداخلاقی بازاریابی نیست؛ بنابراین علاوهبر تولید باید به پس از تولید و مشتری یابی نیز اهمیت داد، چراکه ما حتی نمیدانیم فرش ایرانی در چند کشور و کدام کشورها طرفداران بیشتری دارد و در مطالعات بازار بسیار ضعیف عمل کردهایم.
همچنین نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: طرح جامع حمایت از تولیدکنندگان فرش دستباف و هنرمندان صنایع دستی به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است.
عباس مقتدایی در افتتاحیه شانزدهمین نمایشگاه تخصصی- صادراتی فرش دستباف در اصفهان با اشاره به اینکه تجلی تلاش بافندگان را در قالب فرشهای زیبای ایرانی مشاهده میکنیم، اما خود آنها را نمیشناسیم، بیان کرد: متاسفانه تاکنون آنگونه که باید و شاید به این قشر توجه نشده است.
وی با بیان اینکه جلسهای با بافندگان و دستاندرکاران فرش داشته و نتایج آن را به مجلس اعلام کردهایم، اظهار کرد: طرح حمایت جامع از تولیدکنندگان فرش دستباف و هنرمندان صنایع دستی تلاش دارد این قشر را مورد توجه جدی قرار دهد.
نماینده مردم اصفهان افزود: بیتوجهی به این قشر باعث شده افراد برای ورود به این عرصه راغب نباشند و همین امر چرخه تولید را با مشکلات جدی روبهرو میکند.
وی بخشی از مشکلات هنر- صنعت فرش را ناشی از عدم درک صحیح و عمیق از هنر دانست و گفت: در عرصه جنگ نرم تنها از ابزار هنر میتوان برای تاثیرگذاری بیشتر استفاده کرد و بهخصوص فرش ایرانی این ویژگی را دارد که انتقال فرهنگ ایرانی را بر عهده گیرد.
در پایان مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، سند ثبت فرش اصفهان در سازمان جهانی مالکیت معنوی توسط مسوولان و هنرمندان پیشکسوت فرش ایران رونمایی شد.
ارسال نظر