تاکید استاندار کرمان بر ساماندهی بافت فرسوده شهری
دنیایاقتصاد ـ کرمان ـ مرجان ضیایی: استاندار کرمان در نشست بررسی وضعیت بافت فرسوده شهر کرمان بر تشکیل کارگروهی برای ساماندهی بافت فرسوده شهر تاکید کرد. علیرضا رزم حسینی با اشاره به اینکه در این زمینه، اختلافنظری میان دستگاههای مربوط نیست، افزود: با توجه به زلزلهخیز بودن کرمان، بسیاری از نقاطی که تحت عنوان بافت تاریخی ثبت شده در حال تخریب هستند و در صورت بروز زلزله برای شهروندان خطرساز است. وی افزود: باید با تفکیک بخشهای ارزشمند بافت تاریخی از بخشی از این منطقه که دارای ارزش چندانی نیست و در حال تخریب است؛ حریمهای زاید برطرف و راه برای ساخت و ساز و توسعه این منطقه از شهر کرمان باز شود.
دنیایاقتصاد ـ کرمان ـ مرجان ضیایی: استاندار کرمان در نشست بررسی وضعیت بافت فرسوده شهر کرمان بر تشکیل کارگروهی برای ساماندهی بافت فرسوده شهر تاکید کرد.
علیرضا رزم حسینی با اشاره به اینکه در این زمینه، اختلافنظری میان دستگاههای مربوط نیست، افزود: با توجه به زلزلهخیز بودن کرمان، بسیاری از نقاطی که تحت عنوان بافت تاریخی ثبت شده در حال تخریب هستند و در صورت بروز زلزله برای شهروندان خطرساز است. وی افزود: باید با تفکیک بخشهای ارزشمند بافت تاریخی از بخشی از این منطقه که دارای ارزش چندانی نیست و در حال تخریب است؛ حریمهای زاید برطرف و راه برای ساخت و ساز و توسعه این منطقه از شهر کرمان باز شود. وی با اشاره به همدلی موجود بین دستگاههای مربوط به بافت فرسوده و تاریخی شهر کرمان، تاکید کرد: باید با پرهیز از قرار گرفتن ساماندهی بافت فرسوده شهر کرمان در پیچ و خمهای اداری، در اسرع وقت وضعیت این بخش از شهر بهبود یابد. استاندار کرمان گفت: در بافت فرسوده شهر، بروز حادثه غیرقابل پیشبینی است، بنابراین اگر قرار است بخشی از آن به عنوان بافت تاریخی حفظ شود، باید این مناطق مقاومسازی شود. رزم حسینی تاکید کرد: نقاطی که مانع توسعه بافت فرسوده است باید با حذف پیچ و خمهای اداری با همدلی و هماهنگی دستگاههای مربوطه محدودیتها حذف شود تا بخش خصوصی بتواند نسبت به ساخت و ساز اقدام
کند. ابوالقاسم سیف الهی شهردار کرمان هم در این نشست گفت: باید با ایجاد کاربری مناسب در بخشهایی از بافت قدیم، منابع را برای حفظ نقاط باارزش بافت تاریخی همراستا کنیم. وی ادامه داد: با تعریف برخی نقاط در بافت قدیم و ایجاد درآمدزایی از آن میتوانیم درآمد حاصله را برای احیا و زنده نگه داشتن بخش باارزش بافت تاریخی هزینه کنیم. سیف الهی با بیان اینکه حذف حریمهای میراثی زاید و احیای نقاط تاریخی باارزش، باعث رونق اقتصادی این منطقه میشود، اظهار کرد: رونق یافتن بافت تاریخی و ساماندهی بافت فرسوده، رغبت مردم را برای بازگشت به این منطقه از شهر افزایش میدهد. سیف الهی تصریح کرد: شهرداری کرمان تعهد میکند آنچه از بافت قدیم شهر درآمد کسب میکند را از بافت تاریخی خارج نکند و بخشی از درآمد سایر بخشها را نیز در این قسمت از شهر هزینه کند. شهردار کرمان تاکید کرد: شهرداری برای احیای بافت قدیم شهر از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد. معاون شهرسازی و معماری شهردار کرمان نیز گفت: عنصر اصلی ساختوساز در بافت قدیم کرمان و بیشتر شهرهای کویری خشت و گل است و به همین دلیل بخشی از شهر کرمان، دچار فرسودگی شدید شده و قابل احیا و مرمت نیست،
اما در این مناطق آثار باارزشی نیز وجود دارد. غلامحسین زیوری افزود: در ۵۰۰ هکتار بافت قدیم شهر کرمان میتوان چند مجموعه را به عنوان بافت تاریخی احیا کنیم، اما مسیری که گردشگران بتوانند به راحتی آثار تاریخی شهر را در این منطقه ببینند وجود ندارد.
ارسال نظر