دنیای‌اقتصاد ـ کرمان ـ‌ فرناز جیحانی: در مراسمی که با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، معاون سازمان توسعه تجارت ایران، نایب رییس اتاق بازرگانی ایران، نمایندگان کرمان در مجلس شورای اسلامی و استاندار کرمان برگزار شد، 16 صادر کننده نمونه استان کرمان معرفی و تجلیل شدند.
به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، در این مراسم مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کشور با اشاره به وجود بازارهای بالقوه نظیر بازار عراق برای صادرات محصولات ایرانی گفت: در سال‌های گذشته به دلیل نحوه عملکرد ما بازارهای مشابه بازار عراق را از دست داده‌ایم و اکنون این نگرانی در مورد عراق هم وجود دارد.
سید محمدعلی سید ابریشمی اظهار کرد: واردات ما در سال‌جاری ۷/۳۷ میلیارد دلار بوده و صادرات ما ۶/۱۹ میلیارد دلار بوده است.
وی تاکید کرد: در استان کرمان معادن مس و آهن بسیاری وجود دارد و نیاز به سرمایه‌گذاری در بخش فولاد داریم و فولاد آب و برق می‌خواهد، در حالی که استان کرمان مشکل کم آبی دارد و باید آب استان را تامین کرد.
وی ادامه داد: وجود یک منطقه ویژه اقتصادی در سیرجان گذرگاه اصلی انتقال کالا به همه کشور و به اروپا، آسیای میانه و سایر کشورها است که باید برای صادرات از مزیت‌های ریلی و جاده‌ای آن استفاده کنیم.
فعالیت هشت هزار صادرکننده غیرنفتی در کشور
هشت هزار صادرکننده غیرنفتی در کشور فعالیت دارند و به ازای هر ۱۰ هزار نفر از مردم ایران، یک نفر صادرکننده وجود دارد.
معاون سازمان توسعه تجارت ایران نیز با بیان این مطلب گفت: در استان کرمان این درصد از آنچه مورد نظر قرار دارد کمتر است و اگر تعداد صادرکنندگان استان کرمان به ۳۰۰ نفر برسد به متوسط کشوری نزدیک شده‌ایم.
سهراب سلیمی افزود: در کرمان و سایر استان‌های کشور به پتانسیل‌های لازم در زمینه صادرات نرسیده‌ایم و از آن پتانسیل‌های موجود در استان‌ها استفاده مناسب و کامل نشده است. سلیمی تصریح کرد: از نمایندگان مردم کرمان می‌خواهیم که فراکسیون صادرات را در مجلس تقویت کنند تا مجلس جلوتر از دولت و
به عنوان پشتیبان صادرات کشور حرکت کند.
نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و رییس اتاق بازرگانی کرمان هم گفت: ارزش کالای وارداتی ما چهار برابر کالای صادراتی است و این نشان می‌دهد که ما در صادرات به ارزش افزوده بالا دست پیدا نکرده‌ایم.
محسن جلال‌پور، افزود: سال ۹۱ با مشکلات متعددی که داشت، سال پر فراز و نشیبی برای تولید و صادرات بود و درواقع یکی از دشوارترین سال‌های فعالیت تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی بود و به همین دلیل باید به همه کسانی که کار تولید و صادرات در این شرایط انجام داده‌اند، تبریک و خداقوت گفت.
وی تاکید کرد: ارزیابی روند توسعه صادرات کشور و استان کرمان اهمیت زیادی دارد و باید نبض صادرات را بگیریم تا ببینیم خروجی و نقاط ضعف و قوت آن چیست و چه توانایی‌هایی داریم و چه برنامه‌ریزی‌هایی باید انجام دهیم. وی افزود: باید با بررسی میزان کالای صادراتی از نظر وزنی و میزان ارز وارداتی مشخص کنیم با چه میزان مصرف انرژی و آب و با چه هزینه‌ای به این میزان ارز دست یافته‌ایم. جلال‌پور، با تاکید بر اینکه باید آینده صادراتی را پی‌ریزی کنیم و با نگاه به جداول صادراتی مشاهده می‌کنیم که در بخش‌های زیادی امید چندانی به آینده نداریم.
جلال پور ابراز امیدواری کرد با نگاه جامع و کامل دولت جدید به ابعاد مختلف صادرات و با هم‌اندیشی، برنامه جامع صادرات کشور برای دهه‌های آینده تدوین شود و در سال‌های آینده جهش و افزایش صادرات کشور را شاهد باشیم.
فرش قرمز برای سرمایه‌گذاران
استاندار جدید کرمان هم با بیان اینکه برای سرمایه‌گذاران در استان کرمان فرش قرمز پهن می‌کنیم، گفت: معتقدیم که برای نسل جدید و آینده باید زمینه‌های اقتصادی را فراهم کرد.
علیرضا رزم حسینی، تصریح کرد: به دنبال تقویت بخش خصوصی در فعالیت‌های اقتصادی استان خواهم بود و ۷۰ درصد وقت خود را در بخش اقتصادی استان خواهم گذاشت. وی تاکید کرد: تقویت بخش خصوصی از جمله کارهایی است که باید انجام شود و تقویت زیرساخت‌ها، جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی، ارتقای بهره‌وری و بهبود فضای کسب‌وکار نیز از اهداف دیگر مدیریت استان است.
رزم حسینی، در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت‌های استان اشاره کرد و افزود:کرمان، افراد کارآفرین کم دارد و بخش خصوصی آن کمتر تقویت شده که باید برای آن برنامه‌ریزی و چاره‌اندیشی شود. نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس و نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی هم گفت: بر اساس آمار صادرات هشت ماه نخست سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، وضعیت صادرات مطلوب نیست و برخلاف پیش‌بینی‌ها و انتظارات بوده است. محمدرضا پورابراهیمی افزود: در کشور متوسط کاهش صادرات در مدت مذکور ۱۲ درصد است، در حالی که این آمار در استان کرمان ۳۵ درصد کاهش صادرات را نشان می‌دهد.
وی گفت: بهبود تراز بازرگانی استان کرمان از ۷/۰از سال ۹۱ به ۸۵/۰ در زمان کنونی رسیده است و این نشان می‌دهد بدون نفت به یک شاخص قابل قبول می‌رسیم.