دنیای اقتصاد - بندرعباس: سرپرست اداره کل راه‌وشهرسازی هرمزگان گفت: ساخت شهر ایده‌آل با مشارکت همگانی امکان‌پذیر می‌شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل راه‌وشهرسازی هرمزگان، مهندس فرشید دستوان در مراسم روز شهرساز که با حضور مسوولان و مهندسان در هتل هرمز برگزار شد، افزود: مشارکت همگانی با حضور ملموس شهروندان، شهرداران و مهندسان شهرساز امکان‌پذیر خواهد بود.
وی با بیان اینکه رویکرد جدید راه و شهرسازی بر شهروند مداری استوار است، افزود: در حوزه طرح توسعه شهری تاکنون فعالیت‌های زیادی صورت گرفته است و آنچه در حال حاضر باید مورد توجه قرار گیرد مشارکت شهروندان در توسعه شهری است. به گفته وی مشارکت شهروندان می‌تواند در ساختن شهر ایده‌آل کمک شایانی کند.
سرپرست اداره کل راه‌وشهرسازی هرمزگان با تاکید بر شهروندمداری در طرح توسعه عمران شهری گفت: جلب مشارکت مردم با آگاهی دادن امکان‌پذیر خواهد بود. وی گفت: دست‌اندرکاران شهری باید تلاش کنند با جلب نظر مردم آنها را در ساختن شهری ایده‌آل مشارکت دهند. به گفته وی، شهروندان تاکنون در توسعه شهری مشارکت داشته‌اند، ولی باید تلاش کرد تا این نقش پررنگ‌تر کرد.
فرشید دستوان همچنین با تاکید بر هماهنگی و هم‌اندیشی راه و شهرسازی با شهرداران افزود: در طراحی نقشه‌های شهری باید با مدیریت شهری هماهنگ باشیم و اداره کل راه و شهرسازی نیز با همین دید همکاری لازم با شهرداران استان خواهد داشت.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی هرمزگان با بیان اینکه مشارکت راه‌وشهرسازی و شهرداری طی سال گذشته نتایج خوبی در مرکز استان داشته است، افزود: این مشارکت و حضور راه و شهرسازی در بندرعباس منجر به آزادسازی معابر شهری در بافت فرسوده شد.
وی به ورود اداره کل راه و شهرسازی در آماده‌سازی زمین‌های شهری اشاره کرد و گفت: این اقدام باعث شده تا شهر از وضعیت بلاتکلیفی خارج شود. به گفته دستوان آماده‌سازی زمین در شهر بندرعباس و احداث کنارگذر شهید رجایی از تصرف زمین توسط زمین خواران جلوگیری کرده است.
دستوان در ادامه به یکپارچگی توسعه شهری و فرهنگی اشاره کرد و گفت: در تدوین طرح‌های توسعه‌ای شهر باید فرهنگ و تمدن مردمان آن شهر نیز مورد توجه قرار گیرد.
سرپرست اداره کل راه‌وشهرسازی هرمزگان همچنین به برنامه چهارم توسعه اشاره و بیان کرد: در برنامه چهارم، طرح جامع شهری دیده نشده است که امیدواریم در برنامه پنجم توسعه این طرح دیده شود.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی هرمزگان در ادامه بر زیباسازی ورودی شهرها تاکید کرد و گفت: ورودی هر شهر باید هویت آن شهر را به نمایش بگذارد. وی بیان کرد: ساماندهی ورودی شهرها از خواسته‌های دیرینه بوده است که باید در اولویت قرار گیرد.
طراحی شهرها بر اساس اصول بومی
معاون عمرانی استاندار هرمزگان گفت: تمامی طرح‌ها و ایده‌های شهر باید بر اساس اصول بومی در شهرهای هرمزگان پیاده‌سازی شود.
مهندس مهدی رضایی نیز در این مراسم با بیان اینکه شهرسازان باید در طراحی شهرها از اصول بومی استفاده کنند، افزود: البته استفاده از اصول بومی به این معنا نیست که طراحی‌های مطلوبی که در دیگر شهرهای پیاده شده در هرمزگان استفاده نشود بلکه باید در این طراحی‌ها بومی‌سازی و سازگاری با محیط در آن دیده شود.
وی با بیان اینکه در پیاده‌سازی اصول شهری در هرمزگان جا برای کار بسیار است و باید تلاش بیشتری شود، تصریح کرد: در این جا نقش مهندسان شهرساز باید نمود بیشتری یابد و با ارائه ایده‌های مطلوب تلاش کرد تا سیمای خوبی به شهرهای استان دهیم.
رضایی در ادامه به مشکلات پیش روی شهرداری‌ها پرداخت و افزود: هرمزگان دارای ۳۷ شهرداری است که برخی از شهرهای آن جمعیت بسیار کمی دارند، اما در زمینه مشکلات مالی درگیر هستند و فشارهای زیادی را تحمل می‌کنند. معاون استاندار هرمزگان گفت: درگیری‌های مالی تا جایی دامن شهرداری‌ها را می‌گیرد که در بعضی مواقع دغدغه اصلی شهرداری تامین حقوق کارمندان آنها است که این معضل می‌تواند شهرداری‌ها را از مسیر اصلی آنها دور کند. به گفته وی استفاده از متخصصان در این شرایط می‌تواند از بروز مشکلات مذکور جلوگیری کند.
رضایی با تاکید بر هماهنگی شهرداری‌ها با مجموعه شهرسازی استان گفت: این هماهنگی بسیاری از چالش‌های پیش روی شهرداری را برطرف می‌کند.
وی با بیان اینکه شهر یک مجموعه پویا است، خاطرنشان کرد: همه توان فکری مسوولان شهرسازی باید به منظور کاستن از بار مشکلات شهر و افزودن بر توسعه مبتنی بر برنامه باشد.
این مسوول اضافه کرد: به این منظور افق برنامه‌ریزی‌ها باید معطوف به آینده باشد و از اتخاذ تصمیماتی که آینده شهر و شهروندان را با چالش مواجه کند پرهیز شود.
قدردانی از شهرداران هرمزگان
همزمان با روز شهرساز اداره کل راه‌وشهرسازی هرمزگان از شهرداران هرمزگان تقدیر کرد. در این روز همچنین از سه شهردار منتخب هرمزگان قدردانی به عمل آمد.