در سفر سفیر ترکیه در ایران به استان کردستان صورت گرفت
آغاز توسعه همکاریهای کردستان و ترکیه
دنیای اقتصاد - سنندج - فرزاد نویدی: سفیر ترکیه در ایران به منظور آشنایی با ظرفیتها و پتانسیلهای استان کردستان وارد سنندج شد. وی در دیدار از واحدهای تولیدی و در نشست با مسوولان، این سفر را نقطه آغاز توسعه همکاریهای بین ترکیه و استان کردستان دانست. در این دیدار اومیت یاردیم و استاندار کردستان راهکارهای همکاری دو جانبه را مورد بحث و بررسی قرار دادند. استاندار کردستان گفت: شرایط و ظرفیتهای زیادی در بخش کشاورزی، صنایع تبدیلی، معادن و حوزه گردشگری برای حضور سرمایهگذاران ترکیهای در این استان مهیا است.
دنیای اقتصاد - سنندج - فرزاد نویدی: سفیر ترکیه در ایران به منظور آشنایی با ظرفیتها و پتانسیلهای استان کردستان وارد سنندج شد. وی در دیدار از واحدهای تولیدی و در نشست با مسوولان، این سفر را نقطه آغاز توسعه همکاریهای بین ترکیه و استان کردستان دانست. در این دیدار اومیت یاردیم و استاندار کردستان راهکارهای همکاری دو جانبه را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
استاندار کردستان گفت: شرایط و ظرفیتهای زیادی در بخش کشاورزی، صنایع تبدیلی، معادن و حوزه گردشگری برای حضور سرمایهگذاران ترکیهای در این استان مهیا است. علیرضا شهبازی افزود: با توجه به نزدیکیهای اجتماعی و فرهنگی مردم کردستان با استانهای کردنشین ترکیه، مردم این منطقه رغبت زیادی به مشارکت و حضور سرمایهگذاران ترکیهای نشان میدهند.
سفیر ترکیه در جمهوری اسلامی ایران نیز در این دیدار گفت: همراهی و همکاری بیشتر در توسعه روابط ترکیه با کشور ایران اسلامی در سطوح مختلف یکی از سیاستهای اصلی کشور ترکیه است و کردستان نیز به دلیل شرایط خاص خود یکی از نقاط مدنظر است.
اومیت یاردیم اظهار کرد: کشورهای ترکیه و ایران با توسعه ارتباطات خود میتوانند در ثبات و رشد و توسعه منطقه خاورمیانه نقش اساسی ایفا کنند.
وی گسترش روابط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و دانشگاهی در بین استان کردستان با استانهای ترکیه را مهم ترین برنامه کاری خود در سفر به این استان اعلام کرد و افزود: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته بعد از این سفر دو روزه شاهد تحولات عظیمی در توسعه روابط کردستان با استانهای ترکیهای خواهیم بود.
نشست با فعالان اقتصادی
پس از این دیدار، سفیر ترکیه در ایران در نشست فعالان اقتصادی استان کردستان شرکت کرد و راهکارهای همکاریهای اقتصادی، تجاری و صنعتی را با این افراد مورد بحث و بررسی قرار داد.
در این نشست مشاور بازرگانی سفارت ترکیه در ایران به تشریح وضعیت مراودات تجاری ایران و ترکیه اشاره کرد و گفت: وضعیت فعلی مراودات تجاری باتوجه به ظرفیتهای دو طرف کافی نیست و باید افزایش یابد.
در این نشست همچنین رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج، رییس خانه صنعت و معدن، استاندار و معاون امور اقتصادی و برنامهریزی و معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی به تشریح وضعیت استان در حوزههای مرتبط پرداختند.
استاندار کردستان نیز در این نشست از سفیر ترکیه در ایران خواست نتایج سفر خود را به استان کردستان به صورت جدی پیگیری کند و آن را به نتیجه برساند.
شهبازی گفت: این سفرها باید توسط گروههای کارشناسی بررسی و نتایج آن عملیاتی شود تا هر دو کشور از آن منتفع شوند.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی استاندار کردستان نیز در این نشست آمادگی این استان برای حمایت از سرمایهگذاری شرکتهای ترکیهای در بخش کشاورزی، صنایع و معادن را اعلام کرد و گفت: بسترهای لازم برای سرمایهگذاری خارجی در کردستان فراهم است.
ارسلان ازهاری افزود: در قالب قانون حمایت از سرمایهگذاری خارجی ایران، آمادگی جذب سرمایهگذاران خارجی در استان کردستان را داریم. رییس خانه صنعت و معدن کردستان، بخش معدن را یکی از مزیتهای استان کردستان دانست و گفت: فرآوری و استخراج معادن این استان نیاز به سرمایهگذاری کلان دارد.
عبدالله کاردانی با اشاره به اینکه معادن غنی در استان کردستان وجود دارد که همچنان بکر مانده است، افزود: استخراج و فرآوری این معادن نیاز به سرمایهگذاری کلان دارد که حضور سرمایهگذاران خارجی را میطلبد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج نیز در این نشست با اشاره به حضور شرکتهای ایرانی و ترکیهای در کردستان عراق، خواستار هماهنگی بیشتر برای جلوگیری از صادرات کالای مشابه از دو کشور به کردستان عراق شد.
محمد سعید نقشیزادیان، کردستان عراق را مقصد صادراتی محصولات دو کشور ایران و ترکیه دانست و افزود: دو کشور باید با هماهنگی بیشتر از ارسال کالاهای یک نوع به کردستان عراق جلوگیری کنند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز در ادامه این نشست، سرمایهگذاران خارجی را به مشارکت در سرمایهگذاری در حوزه مطالعات زمینشناسی و اکتشافات تکمیلی معادن این استان دعوت به همکاری کرد.
پیمان اسراری به مزیتهای بخش معدن کردستان اشاره کرد و گفت: کردستان جزو پنج استان برتر کشور از نظر معادن است.
سفیر ترکیه در ایران نیز در این نشست بر گسترش تنوع محصولات صادراتی از ایران به ترکیه تاکید کرد و گفت: صادرات از ایران به ترکیه نباید تنها به نفت خام و گاز طبیعی محدود شود، بلکه سایر محصولات با تنوع زیاد در فهرست کالاهای صادراتی نیز قرار گیرد.
اومیت یاردیم افزود: گامهای بسیار خوبی در پنج سال اخیر برای تقویت و توسعه روابط بین دو کشور ایران و ترکیه برداشته شده است که باید این روابط را بیشتر و بهتر گسترش
دهیم.
دیدار با شهردار سنندج
سفیر ترکیه در دومین روز از سفر خود به استان کردستان با شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر سنندج و همچنین مسوولان دانشگاه علوم پزشکی کردستان دیدار و گفتوگو کرد.
سرپرست شهرداری سنندج در این دیدار اظهار کرد: ایجاد تعامل و رابطه با کشورهای همسایه و تبادلنظر در خصوص تمام مناسبتها و استفاده از تجربیات دو طرف بسیار سازنده و موثر خواهد بود.
مهندس کامیاب شادمان افزود: استفاده از تمام ظرفیتهای موجود دو کشور و تبادل آن میتواند باعث رشد، توسعه و پیشرفت شهرهای دو کشور شود.
در ادامه این دیدار سفیر ترکیه در ایران نیز با تاکید بر اینکه در صورت فراهم شدن زیربناهای لازم، سرمایهگذاران ترکیهای برای خودشان در دنیا مرزی قائل نیستند، گفت: منطقه کردستان پل ارتباطی بین ایران و ترکیه است.
اومیت یاردیم با یادآوری دیدارهای خود درطول اقامت در استان کردستان با مسوولان محلی اظهار کرد: فرصت مناسبی برای شناسایی ظرفیتهای استان فراهم شد.
ارسال نظر