سند جامع توسعه کشاورزی مازندران تدوین می‌شود

ساری - خبرنگار دنیای اقتصاد: بیش از ۷۰درصد توجه مدیریتی استان مازندران به رونق و توسعه بخش کشاورزی است. ابوطالب شفقت، استاندار مازندران در سومین نشست شورای راهبردی کشاورزی استان که با حضور مدیران و مسوولان اجرایی و دانشگاهی استان در سالن اجتماعات سازمان جهاد کشاورزی مازندران برگزار شد با اشاره به جایگاه ویژه کشاورزی در این استان گفت: بیش از ۷۰درصد توجه مدیریت استان به رونق و توسعه کشاورزی بستگی دارد.

وی در ادامه از تدوین سند جامع توسعه کشاورزی استان در سه ماه آینده خبر داد و بر اصلاح اشکالاتی در طرح جامع کشاورزی کشور تاکید کرد.

شفقت با بیان این که مراکز خدمات کشاورزی باید به روز بوده و بر دانش دست‌اندرکاران این بخش افزوده شود یادآور شد: متاسفانه در‌حال‌حاضر فاصله اقتصادی بین کشاورز و مزرعه در استان زیاد است و به دلیل این که ارزش تولید را مرزعه مشخص می‌کند نیازمند برنامه‌ریزی برای اقتصادی کردن کشاورزی هستیم. تورنگ، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در این نشست بر احیای سنتی استفاده از آب‌بندان‌های استان به عنوان منبع تامین آب کشاورزی تاکید کرد و افزود: با استفاده از آب‌بندان‌ها علاوه بر آبیاری زمین‌های کشاورزی آبزی پروری نیز رونق می‌گیرد.

براساس این گزارش، استان مازندران دارای ۱۷هزار هکتار آب‌بندان است که به دلیل کمبود آب و لایروبی نشدن، تنها از ۱۳هزار هکتار آن استفاده می‌شود. تورنگ در ادامه از تاسیس موسسه بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی بخش کشاورزی در استان مازندران خبر داد و افزود: وزیر جهاد کشاورزی با ایجاد این موسسه در استان موافقت کرده است. وی با اشاره به کشت برنج در مازندران به عنوان مهم‌ترین محصول تولیدی اظهار امیدواری کرد، به زودی موسسه تحقیقاتی برنج شاخه آسیا در مازندران تاسیس شود.

حجت‌الاسلام موسوی، مسوول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در این نشست گفت: باید با ارائه برنامه و راهکارهایی علمی بهره‌وری در کشت و کار استان را افزایش دهیم. وی با تاکید بر حفظ کاربری زمین‌ها و عدم تغییر کاربری، تعلل در اجرا و عمل به برنامه را موجب کاهش بهره‌وری زمین‌های زراعی دانست.

رادفر، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران نیز متوسط مالکیت زمین‌های کشاورزی استان را ۸/۰ هکتار عنوان کرد و افزود: متاسفانه ۸۵درصد نیروی انسانی کشاورزی در استان کم سواد و یا بیسواد هستند. وی یادآور شد: دستیابی به کشاورزی مدرن نیازمند نیروی انسانی کارآمد است در حالی که خروجی کارشناس در سیستم دانشگاهی چندان کارآمد نیست.

رادفر تعیین الگوی کشت براساس الگوی مصرف، توجه به سیستم نظام بهره‌برداری و تغییر در سیستم کشت را از راهکارهای بهبود کشاورزی دانست و بر عدم استفاده بی‌رویه سموم کشاورزی در استان مازندران تاکید کرد.