عملیات اجرایی نخستین نیروگاه بیوگاز کشور با هدف تولید انرژی الکتریکی از پسماندها و زباله‌ها، در منطقه برمشور شیراز، آغاز شد. به گزارش «ایرنا»، مدیرعامل سازمان انرژی‌های نو ایران (سانا) در این مراسم گفت: موافقت اصولی برای اجرای این طرح صادر شده و این سازمان مسوولیت خرید انرژی تولید شده توسط این نیروگاه را برعهده دارد.

یوسف آرمودلی افزود: ظرفیت این نیروگاه افزون بر ۳/۱مگاوات است و نیز ۵۰میلیون مترمکعب گاز لنفی در این نیروگاه تولید خواهد شد.

وی گفت: پس از این نیروگاه مقرر شده است که نخستین نیروگاه بادی کشور نیز در استان فارس راه‌اندازی شود.

نماینده مردم شیراز و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: برای سرمایه‌گذاری در زمینه نیروگاه‌هایی که متکی بر انرژی‌های نو هستند و نیز ایجاد انگیزه در سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری، باید در زمینه برق و انرژی حاصل از زباله یا دیگر انواع انرژی‌های نو، سرمایه گذار مجاز به فروش آن در ازای کیلوواتی ۶۴۰ریال باشد ، این در حالی است که برق دولتی هم اینک در کشور کیلو واتی ۱۵۰ریال به فروش می‌رسد.

رمضان امینی، مدیر عامل سازمان تنظیف و بازیافت مواد شهرداری شیراز نیز در این مراسم گفت: این نیروگاه در زمینی به مساحت یک هکتار ساخته می‌شود که شامل دو واحد موتور ژنراتور بیوگازسوز به ظرفیت ۵۰۰کیلو وات است که از طریق پست اصلی به شبکه ۲۰کیلو ولت توزیع برق شیراز متصل می‌شود. وی با بیان اینکه هزینه اجرای این طرح ۱۴میلیارد ریال برآورد شده است، گفت: گاز مصرفی دو نیروگاه ۷۴۰مترمکعب در ساعت و این نیروگاه سالانه هفت‌هزار و ۱۸۸مگاوات ساعت برق تولید خواهد کرد. امینی افزود: ۶۰درصد هزینه سرمایه‌گذاری برای ساخت این نیروگاه توسط یک شرکت داخلی و ۴۰درصد آن از سوی یک شرکت چینی تقبل شده است.