نخیلات بلوچستان سنتی اداره می‌شوند

کاشت و پرورش نخیلات نقاط متعددی از سیستان و بلوچستان مرسوم است و خرما مهم‌ترین محصول باغی است که به صورت پراکنده در سراسر این استان به ویژه در منطقه بلوچستان مورد توجه قرار دارد. به گزارش خبرگزاری فارس، پرورش نخل به صورت ایجاد باغ‌های یکدست در سال‌های گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته و به فضای لازم برای رشد درخت خرما و تردد ادوات و ماشین‌آلات نیز توجه کمتری شده است. در‌حال‌حاضر وجود نخلستان‌هایی با تراکم زیاد، عمر طولانی و شامل انواع محصول خرما، یکی از مشکلات و معضلات پرورش خرما محسوب می‌شود.

جعفر زربافتی، معاون صنایع و توسعه روستایی جهاد‌کشاورزی استان در مورد وضعیت خرما در استان، گفت: سطح زیر‌کشت خرما با احتساب درختان پراکنده در سال زراعی گذشته، ۳۷‌هزار و ۸۱۹ هکتار بوده است که ۸۶‌درصد آن درختان بارور و ۱۴درصد بقیه درختان غیر‌بارور نهال بوده است. وی با بیان اینکه بیشترین سطح بارور خرما با ۴۳‌درصد به شهرستان سراوان تعلق دارد، گفت: شهرستان‌های ایرانشهر، خاش، نیک‌شهر، سرباز و چابهار به ترتیب با ۲۳، ۱۲، ۱۰، ۸، ۳ و یک‌درصد سهم از سطح زیر‌کشت خرمای بارور استان در جایگاه بعدی قرار دارند.

وی افزود: میزان تولید خرمای استان حدود ۱۴۸هزار و ۷۴۷ تن است که بیشترین تولید خرمای استان به شهرستان ایرانشهر تعلق دارد. این شهر با ۳۲‌درصد سهم در تولید خرما در جایگاه نخست قرار گرفته و سراوان، نیکشهر، سرباز، خاش و چابهار به ترتیب با ۲۹، ۱۴، ۱۲، ۹ و ۳‌درصد سهم در تولید استان در جایگاه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.