در سال ۸۵
۴۲۰میلیون دلار کالا از خراسان رضوی صادر شد
مشهد- خبرنگار دنیایاقتصاد: مدیرکل دفتر هماهنگیهای اموراقتصادی استانداری گفت: از ابتدای سال ۸۵ تاکنون ۴۲۰میلیون دلار کالا از مرزهای استان صادر شد. محمد مزاری، ضمن بیان این مطلب، افزود: هدف نهایی در کمیسیون توسعه صادرات استان، افزایش میزان صادرات تا سقف یکمیلیارد بوده است. مزاری صادرات استان را شامل زعفران، زرشک، زیره، پسته، محصولات نساجی و موادپلاستیکی ذکر کرد و افزود: در برخی از کشورها از جمله افغانستان بهدلیل بینش ضعیف اقتصادی، تقاضا برای کالاهای ایرانی با کیفیت پایین مطرح است، به همین دلیل مجبور هستیم به تقاضای این گروه نیز پاسخ مثبت بدهیم و در بخش صادرات موادغذایی حداقل استانداردهای جهانی را رعایت میکنیم.
مزاری گفت: با تشکیل کشورهای آسیای مرکزی تا دو سال نخست، صادرات ایران به این کشورها در حد بسیار عالی صورت گرفته است که با آغاز حضور دیگر رقبا، حضور ایران در این کشورها کمرنگ شد.
مزاری گفت: در سالهای اخیر بهدلیل گسترش فضای رقابتی در داخل کشور و افزایش کیفیت تولیدات ایرانی، دوباره توانستهایم بازارهای خود را در مناطق مذکور تثبیت کنیم.
مزاری تشکیل و توسعه اتاقهای بازرگانی مشترک را عامل مهمی در توسعه صادرات و ارتباطات بازرگانی بین ایران و دیگر کشورها برشمرد و گفت: وجود این اتاقها علاوه بر تقویت حضور ایران در بازارهای جهانی، زمینههای ورود ایران به سازمان تجارت جهانی را فراهم میکند.
۷۸درصد کالاهای صادراتی در استان تولید میشود
به گزارش خبرنگار دنیایاقتصاد، مدیرکل راهآهن خراسان گفت: ۷۸درصد کالاهای صادر شده از بازارچه مرزی سرخس در خراسانرضوی تولید میشود. محسن ضیاییمهر با بیان این مطلب، افزود: درحالحاضر تنها هدف توسعه راههای ریلی، درآمدزایی نیست و طبق برنامه چهارم توسعه حمایت از بخش صادرات در دستور کار قرار گرفته است.
وی گفت: در سال ۸۴ شاهد کاهش ۳۰درصدی نرخ تعرفه حمل کالاهای صادراتی در مقایسه با نرخ تعرفه کالاهای وارداتی بودیم و درحالحاضر ۵ تا ۶درصد درآمد کل بخش بار به بخش صادرات اختصاص داده شده است.
ضیاییمهر، حمل ریلی کالا را از نظر هزینه و ایمنی مقرون به صرفه دانست و افزود: با افتتاح محور سرخس در سال ۷۵ و پس از آن افتتاح محور بافق- مشهد در سال ۸۳، روابط تجاری ایران با کشورهای آسیایمیانه بهبود یافت و حملونقل کالاهای ترانزیتی، وارداتی و صادراتی تسهیل شد.
وی حل مشکل کمبود واگن در سالهای اخیر را از اقدامات مهم این بخش در سالجاری خواند و افزود: در سال ۸۲ پس از قطع ترانزیت پنبه، برای جبران کمبود واگن ۶۶۲واگن امدادی وارد شبکه شد که امسال این تعداد به ۱۲عدد کاهش یافت.
وی تصریح کرد: افزایش ظرفیت واگن تا ۳۰۰ عدد در شبانهروز از اهداف کوتاهمدت و اتصال راهآهن استان به راهآهن هرات در افغانستان جزو برنامههای بلندمدت شبکه است.
وی اظهار کرد: این اتصال میتواند نقش حیاتی در تقویت صادرات غیرنفتی ما به افغانستان داشته باشد.
ضیاییمهر از افتتاح پروژه صادرات در زیر یک سقف خبر داد و افزود: این پروژه که بهدلیل متمرکز کردن تمامی دستگاههای دولتی مرتبط با امر صادرات در استان در یک مکان ثابت طرح شده است با حضور استاندار خراسان رضوی و جمعی از مسوولان افتتاح شد.
زعفران گران شد
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی استان گفت: چنانچه وضعیت خرید و فروش زعفران به همین حالت باقی بماند، نیازی به دخالت دولت در این بخش نیست.
غلامحسین مروی در گفتوگو با پایگاه خبری بینالمللی زعفران گفت: اگر وضعیت قیمت زعفران به همین شکل باقی بماند، نیازی به دخالت دولت نیست، چرا که بخشخصوصی میتواند کار را به شکل مطلوبی ساماندهی کند.
وی با اشاره به بحث خرید توافقی در سال گذشته و آمادگی کامل برای اجرای این طرح در سالجاری افزود: تعامل مثبت بین اتحادیه تعاونیهای روستایی و صادرکنندگان زعفران باعث شد که امسال قیمت زعفران ارتقا پیدا کند.
وی با بیان اینکه این افزایش قیمت در مجموع به نفع کشاورزان است، تصریح کرد: امسال تشکلهایی که در فرآوری، بستهبندی و صادرات زعفران تلاش میکنند مقید شدهاند بخشی از محصول صادراتی را به صورت بستهبندی عرضه کنند.
وی خاطرنشان کرد: وزارت جهادکشاورزی و سازمان تعاون روستایی پیشبینی تسهیلاتی حدود ۲برابر سال گذشته را برای خرید توافقی داشتهاند.
وی افزود: ۱۳۰میلیارد ریال برای این طرح به بانک ابلاغ شده است که در صورتی که ضرورت ایجاب کند عقد قرارداد صورت پذیرفته و از تسهیلات استفاده میشود.
ارسال نظر