واحد نخست نیروگاه سیکل ترکیبی کازرون راه‌اندازی می‌شود - ۱۳ اسفند ۸۵

گروه استان‌ها- مدیر طرح نیروگاه کازرون به خبرنگاران گفت: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته واحد نخست بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی کازرون در نیمه‌دوم اسفند ماه و زودتر از برنامه زمان‌بندی راه‌اندازی خواهد شد. به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه برق ایران، جواد جمشیدیان با بیان این مطلب در جمع خبرنگاران دیدار‌کننده از نیروگاه سیکل ترکیبی کازرون اظهار کرد: این نیروگاه در سه فاز به مرحله اجرا در‌آمده است که فاز نخست آن در سال ۱۳۷۰ و با ساخت ۲ واحد گازی و هر‌کدام با ظرفیت ۱۲۵ مگاوات آغاز شد.

جمشیدیان افزود: فاز دوم این نیروگاه نیز در سال ۸۲ و با ساخت ۴ واحد ۱۵۹ مگاواتی صورت گرفت و به این ترتیب ظرفیت نیروگاه کازرون از طریق تولید ۶‌واحد گازی به بیش از ۸۰۰مگاوات افزایش یافت.وی افزود: فاز سوم این نیروگاه نیز شامل توسعه و ساخت ۳ واحد بخار هر کدام با ظرفیت ۱۶۰ مگاوات است که از این طریق ظرفیت تولید برق نیروگاه سیکل ترکیبی کازرون به یک‌هزارو۳۶۶ مگاوات افزایش می‌یابد.

مدیر طرح نیروگاه سیکل ترکیبی کازرون با اشاره به برنامه‌ریزی صورت گرفته برای راه‌اندازی واحد اول بخار نیروگاه سیکل ترکیبی کازرون گفت: پیش‌بینی می‌شود که واحد دوم این نیروگاه نیز در خرداد ماه و واحد سوم آن در شهریور‌ماه راه‌اندازی شود.جمشیدیان تصریح کرد: تلاش می‌کنیم که این واحد‌ها را پیش از برنامه زمان‌بندی راه‌اندازی کنیم.

مدیر طرح نیروگاه سیکل ترکیبی کازرون با بیان اینکه برای ساخت بخش بخار این نیروگاه ۴۶۰‌میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شده است، یاداور شد: تاکنون ۷۰‌درصد این مبلغ هزینه شده و باقی‌مانده نیز تا شهریور‌ماه سال آینده هزینه خواهد شد.

جمشیدیان خاطرنشان کرد: در این طرح از حداکثر توان مهندسی و تجهیزات ساخت داخل استفاده شده به طوری که ۶۰‌درصد تجهیزات مورد استفاده در نیروگاه به طور مستقیم از داخل تهیه شده است.

وی افزود: همچنین ۲۵درصد از تجهیزات نیز با استفاده از مواد اولیه خارجی و در داخل ساخته شده و در این نیروگاه مورد استفاده قرار گرفته است و تنها ۱۵‌درصد از تجهیزات به طور مستقیم از خارج تهیه شده است.مدیر طرح نیروگاه سیکل ترکیبی کازرون با اشاره به اینکه تبدیل نیروگاه گازی به سیکل ترکیبی با وجود هزینه زیاد محاسن فراوانی دارد، گفت: با تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی بدون استفاده از سوخت، تنها از انرژی خروجی از اگزوزهای بخش گاز برای تولید بخار آب و چرخاندن توربین و تولید برق استفاده می‌شود.جمشیدیان گفت: استفاده بهینه از انرژی سوخت مصرفی و بالا بردن بازدهی نیروگاه، کمک به سالم‌سازی محیط زیست، پاسخ به نیاز روز افزون رشد مصرف برق منطقه، توسعه کشاورزی و مصارف عمومی، پایداری بیشتر ولتاژ برق‌، تامین بخشی از نیاز شبکه سراسری برق کشور و ایجاد زمینه اشتغال در منطقه از جمله اهداف ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی کازرون است.

مدیر طرح نیروگاه سیکل ترکیبی کازرون خاطرنشان کرد: در این طرح به میزان ۴۳‌هزار تن سیمان، ۱۳هزارو۳۰۰ تن میلگرد و ۱۲‌هزار تن انواع آهن‌آلات استفاده شده است.