دنیای اقتصاد - اهواز - محمد علاف‌پور: استاندار خوزستان گفت: ۷۶۱ طرح به ارزش ۵۱۱ میلیارد تومان با اشتغالزایی در بخش‌هایی همچون پتروشیمی، نفت، گاز، توسعه نیشکر و دیگر بخش‌ها که از منابع استانی و ملی جذب اعتبار شده‌اند، به مناسبت گرامیداشت هفته دولت به بهره‌برداری خواهند رسید. سیدجعفر حجازی اظهارکرد: سازمان منطقه ویژه بندرامام با ۱۶ درصد بیشترین میزان بهره‌برداری را به خود اختصاص داده است و سازمان بنادر استان به لحاظ آماری در جایگاه دوم قرار دارد.

وی همچنین از راه‌اندازی بندر اوخزرشادگان که جزو مصوبات ریاست‌جمهوری است در این ایام خبرداد و گفت: این بندر جایگزین بندر دورق شادگان می‌شود.

استاندار خوزستان با بیان اینکه ۸۳ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در سازمان بنادر بندر امام انجام شده است، تصریح‌‌کرد: شرکت برق منطقه‌ای استان با ۱۶۵ میلیارد تومان بیشترین میزان سرمایه‌گذاری را به خود اختصاص داده است.

حجازی با اشاره به اینکه از لحاظ پست برق و انتقال آن خودکفا شده‌ایم، افزود: امسال با افتتاح ۴۰ طرح اجرایی در زمینه پست برق و خطوط انتقال به تقاضاهای آینده این صنعت پاسخ داده می‌شود و تنها بخش اندکی از استان نیازمند خطوط پست و انتقال برق خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به بهره‌برداری از ۱۱۵ طرح به ارزش ۴۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در بخش بنیاد مسکن در هفته جاری اظهارکرد: بیشتر این طرح‌ها در زمینه بهسازی روستایی است.وی افزود: در بخش نوسازی مدارس نیز ۳۰ مدرسه افتتاح خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود تا پایان شهریورماه ۷۰ مدرسه دیگر نیز به بهره‌برداری برسند.

استاندار خوزستان گفت: شرکت مخابرات با تعداد ۲۰۴ طرح مخابراتی، ضریب نفوذ ارتباطی را در بخش تلفن همراه و ثابت تقویت خواهد کرد.

حجازی ادامه‌داد: اداره‌کل راه و شهرسازی و سازمان جهاد کشاورزی استان نیز با ۸۶ و ۵۹ طرح آماده‌ برای افتتاح در مراحل بعدی قرار دارند. وی گفت: بیشتر طرح‌های راه و شهرسازی مربوط به راه روستایی هستند.

استاندار خوزستان در ادامه درباره طرح‌های مهر ماندگار استان گفت: تاکنون ۶۸ طرح مهر ماندگار در هیات دولت برای استان مصوب و قطعی شده و ۵ طرح نیز در دستور کار دولت قرار دارد که ارزش این ۷۳ طرح حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان است.

وی ادامه ‌داد: آزاد راه پل زال‌- ‌اندیمشک که قطعه‌ای اجرا نشده در منطقه خوزستان بود، یکی از این طرح‌ها است که با اعتبار ۲۴۰ میلیارد تومان به بهره‌برداری خواهد رسید.

حجازی در خصوص عملکرد ۷ ساله دولت گفت: در سال‌های ۸۵ تا ۹۰ جمع کل طرح‌هایی که از منابع ملی و استانی اجرا شده بود، حدود ۳۳ هزار و ۴۸۷ طرح بود یعنی به‌طور متوسط ۵هزار طرح در سال در خوزستان به اتمام رسیده است که ارزش این تعداد طرح ۱۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است.

وی با اشاره به اینکه در گذشته و قبل از دولت نهم تعداد متوسط بهره‌برداری از طرح‌ها در استان ۲۸۰۰ طرح بود که در حال حاضر متوسط این میزان در استان ۶ هزار طرح است، افزود: این میزان نشان‌‌دهنده رشد ۳ برابری در حجم منابع و تعداد طرح است.

وی جمعیت استان را در حال حاضر ۴ میلیون و ۵۳۱ هزار و ۷۲۰ نفر عنوان‌ کرد و گفت: در ابتدای انقلاب ۲۵۸ روستا دارای آب لوله‌کشی بود که در ابتدای دولت نهم و ظرف بیش از ۲۰ سال این میزان به ۱۲۱۷ روستا افزایش یافت؛ اما در دولت‌های نهم و دهم این رقم به ۲۹۶۵ روستا رسیده است.

وی افزود: در بخش برق‌رسانی روستایی نیز در ابتدای انقلاب ۳۰۵ روستا دارای برق بودند که در سال ۸۴ این رقم به ۲۸۱۷ روستا رسید اما اکنون ۳۵۶۱ روستا از نعمت برق بهره‌مند هستند.

حجازی ادامه‌داد: در ابتدای انقلاب تعداد روستاهای بهره‌مند از گاز در خوزستان صفر بود که در سال ۸۴ فقط ۶۱ روستا دارای گاز بودند اما اکنون نزدیک به ۱۱۸۰ روستا از نعمت گاز بهره‌مند هستند.

وی ادامه داد: در ابتدای انقلاب تنها ۵ شهر استان دارای گاز بودند که در سال ۸۴، ۲۳ شهر استان دارای گاز شدند اما در حال حاضر ۶۰ شهر استان دارای گاز هستند و تا پایان دولت دهم هیچ شهری در استان فاقد گاز نخواهد بود.

استاندار خوزستان با بیان اینکه تولید منابع در کشور به مراتب بهتر شده است، خاطرنشان‌کرد: صادرات غیرنفتی استان در سال ۸۴، ۲/۲ میلیارد دلار بود که اکنون به ۷ میلیارد دلار رسیده است. وی گفت: واردات خوزستان نیز در سال ۸۴، ۲/۸ میلیارد دلار بود که اکنون به ۹ میلیارد دلار رسیده که میزان رشد آن کمتر از ۷ درصد است؛ در حالی که صادرات ما ۳۰۰ درصد رشد داشته است.