دنیای اقتصاد - کرمانشاه - الهام اکبری: استاندار کرمانشاه با بیان اینکه هم‌اکنون ۹ سد خاکی با گنجایش مخزن ۴۳۰ میلیون مترمکعب در استان در دست اجراست، گفت: با اتمام عملیات اجرایی این سدها در مجموع ۴۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان زیرکشت خواهد رفت. سید دادوش هاشمی افزود: از میان ۹ سد در دست اجرا چهار طرح در مراحل پایانی قرار دارد و مابقی طرح‌ها نیز با حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال پیگیری و اجراست.

وی گفت: با بهره‌برداری از سدهای در حال اجرا و سایر سدهای در دست مطالعه تمام شهرستان‌های استان دارای سد می‌شوند؛ به این ترتیب کمتر استانی را می‌توان پیدا کرد که از نظر مدیریت منابع آبی همپای کرمانشاه باشد.

وی با اشاره به اقدامات دولت در مدیریت منابع آبی کرمانشاه، تصریح کرد: سدسازی، آبرسانی و... از جمله اقداماتی است که در دولت نهم و دهم به طور جد در دستور کار قرار گرفت و با جذب اعتبارات لازم عملیاتی شد؛ امری که سوای اشتغالزایی زمینه توسعه کشاورزی استان را نیز هموار کرده است.

هاشمی با بیان اینکه بهره‌برداری از سدهای استان توسعه کشاورزی منطقه را به‌دنبال دارد، گفت: استان کرمانشاه به عنوان قطب کشاورزی غرب کشور از جایگاه شایسته‌ای در عرصه تولیدات کشاورزی برخوردار است، بنابراین بهره‌برداری از طرح‌های در دست اجرا و مطالعه ساخت سدهای استان باعث به ثمر نشستن طرح‌های توسعه‌ای در بخش کشاورزی استان می‌شود.

وی اظهار کرد: در استان کرمانشاه که یکی از استان‌های مرزی و استراتژیک کشور به شمار می‌رود، شاهد اقدامات عمرانی هستیم؛ اقداماتی که چهره این استان را متحول و آن را بیش از پیش به مرز آبادانی و توسعه یافتگی نزدیک کرده است.

وی در ادامه گفت: هم‌اکنون چهار سد خاکی عظیم از جمله سدهای گاوشان، گیلانغرب، شیان و سلیمانشاه در دست بهره‌برداری است؛ طبق برآوردهای صورت گرفته گنجایش مخزن این سدها در مجموع ۶۵۰ میلیون مترمکعب است که بهره‌برداری نهایی از آنها بر توسعه و عمران استان نقش بسزایی خواهد داشت.

استاندار کرمانشاه افزود: در صورت بهره‌برداری این چهار سد خاکی علاوه بر تامین بخش عظیمی از آب شرب و صنعتی استان، نزدیک به ۳۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان تحت پوشش قرار خواهد گرفت.