دنیای اقتصاد - زنجان: هنوز ۴ ماه از سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی سپری نشده است که شرکت سیمان زنجان در یک حرکت کم نظیر و ماندگار با بومی‌سازی ساخت کوره پخت مکانیکی علاوه بر صرفه‌جویی ارزی، با اتکا به استعدادهای بالقوه متخصصان داخلی بار دیگر معنای شعار «ما می‌توانیم» را به منصه ظهور رسانید. سالی خوش برای سیمان زنجان

در مراسم راه‌اندازی این سیستم بهسازی و نوسازی شده کارخانه سیمان زنجان، سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با اشاره به نامگذاری سال ۹۱ با عنوان «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» افزود: با تلاش متخصصان و صنعتگران داخلی برای اولین بار در کشور «سیستم مکانیکی پخت کوره سیمان» طراحی، تولید و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

به گفته حمید صدری قرار است مبلغ ۱۱۰ میلیارد ریال برای خرید قطعات جدید در اختیار این واحد صنعتی مبتکر و فعال قرار گیرد.

وی درباره بازسازی و بومی‌سازی قطعات کارخانه سیمان زنجان اظهار کرد: این قطعات در ۲۶ روز با هزینه ۳۰ میلیارد ریال و کمتر از نصف قیمت مشابه خارجی ساخته شده است که از این حیث رکورد محسوب می‌شود.

این مقام مسوول موفقیت اخیر کارشناسان و متخصصان داخلی را در بومی‌سازی طراحی، ساخت، نصب و راه‌اندازی مجدد کارخانه سیمان زنجان برای جلوگیری از خروج ارز مهم دانست و تصریح کرد: از این پس تولید تمامی قطعات مورد نیاز این صنعت در داخل کشور رقم می‌خورد. به گفته صدری نیاز سیمان استان توسط این شرکت تامین می‌شود و مازاد محصول به سایر استان‌ها و کشور عراق صادر می‌شود. رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان افزود: اگر این رویداد مهم در ساخت قطعات رخ نمی‌داد این کارخانه با تعطیلی مواجه می‌شد و با مشکلاتی در صنعت سیمان کشور و استان مواجه می‌شدیم.

صنعت سیمان رونق می‌گیرد

مدیرعامل شرکت سیمان زنجان نیز در این مراسم با بیان اینکه ساخت کوره مکانیکی سیمان توسط کارشناسان شرکت سیمان زنجان موجب رونق این صنعت در کشور خواهد بود، اظهار کرد: بومی‌سازی این صنعت باعث جلوگیری از خروج ارز می‌شود.

مجید خاموردی صنعت سیمان را صنعتی سنگین عنوان کرد و با بیان اینکه بازسازی و نوسازی قسمت‎های مهم این کارخانه با استفاده از دانش و تکنولوژی روز دنیا انجام گرفته است، خاطرنشان کرد: به ‌روزرسانی ماشین‌آلات صنعت سیمان با دقت و ظرافت انجام گرفته است و نتایج مطلوبی برای این شرکت به لحاظ معرفی توانایی و پتانسیل‌های این کارخانه موجب شده است.

به گفته وی بازسازی دستگاه‌ها و ماشین‌آلات خریداری شده با وقفه‌ای یک ساله تحویل داده شد که برای جلوگیری از تعطیلی کارخانه عملیات بازسازی در ۱۷ پروژه تعریف شد و کارها با حضور کارشناسان داخل انجام شد.

خاموردی درباره مراحل اجرای این طرح گفت: از ابتدای تیرماه امسال به مدت ۲۶ روز با تلاش شبانه روزی در ۳ طبقه با ۸۰ نفر فعالیت متخصص، کارگر و اکیپ‌های امدادی طبق برنامه‌ریزی و بدون حادثه قطعات ساخته شده نصب شد و بالاخره مشعل کارخانه روشن شد؛ این در حالی است که زمان استاندارد ساخت این قطعه‎ها دو ماه است.

مدیر عامل این کارخانه با اعلام اینکه میزان تولید سیمان این کارخانه ۱۶۰۰ تن است، یادآور شد: با راه‌اندازی قطعات جدید پیش‌بینی می‌شود ۱۲ درصد به تولید کارخانه افزوده شود. وی با اعلام اینکه در این کارخانه ۲۰۰ متخصص و کارگر برای ساخت سیستم مکانیکی کوره‌ای مشارکت داشتند، تصریح کرد: ساخت این بخش برای نخستین بار در کشور رکوردی است که مهندسان این کارخانه به ثبت رساندند.

مدیرعامل شرکت سیمان زنجان تصریح کرد: با ساخت کوره مکانیکی پخت، کارخانه‌هایی که بیش از ۴۰ سال قطعات آن را از خارج وارد می‌کردند در سایه توانمندی متخصصان سیمان زنجان خودکفا خواهند بود.