از گوشه و کنار
۱۲۰هزار هکتار مزارع دیم گندم و جو قابل برداشت نیست
دنیایاقتصاد - بوشهر: رییس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: کاهش میزان بارش، تاخیر بارندگی، پراکنش نامناسب و خشکسالی سال زراعی جاری باعث شده تا ۱۲۰ هزار هکتار از مزارع دیم گندم و جو این استان قابل برداشت نباشد. دکتر نوذر منفرد با بیان این مطلب افزود: در سال زراعی ۹۰-۸۹ با کشت ۱۶هزار و ۸۸۰هکتار گندم آبی و ۱۰۵هزار هکتار گندم دیم در استان بوشهر با توجه به شرایط پیشبینی میشود ۴۰هزار تن گندم فقط از مزارع آبی برداشت شود.
وی درباره وضعیت مزارع جو نیز گفت: در سال زراعی جاری یک هزار و ۸۳۴هکتار جو آبی و ۱۴هزار و ۷۱۲هکتار جو دیم در استان بوشهر کشت شد که با توجه به این شرایط تنها مزارع جو آبی قابل برداشت است و پیشبینی میشود چهار هزار و ۵۰۰تن جو تولید شود.
منفرد بیان کرد: تمهیدات لازم در ستاد برداشت استان بوشهر فراهم شده و هماهنگی بین شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، نیروی انتظامی و مدیران جهاد کشاورزی شهرستانها و ستاد استان برای رفع مشکلات کمباینداران و کشاورزان به عمل آمده است. وی اضافه کرد: امسال برای برداشت گندم ۲۲ دستگاه کمباین بومی و ۱۵۰ کمباین از خارج از استان برای برداشت گندم به استان بوشهر اعزام و از اوایل اردیبهشت ماه برداشت گندم و جو را دراین استان آغاز میکنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: هفت مرکز عملیات خرید گندم مازاد کشاورزان در این استان را انجام میدهند که شامل مجتمع انبارهای چغادک، سیلوی برازجان، انبار تعاونی روستایی بنداروز، انبار تعاونی روستایی آبدان، انبار تعاونی روستایی مال قائد گناوه، انبارتعاونی روستایی بوشکان و دشتی است. رییس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: امسال ۱۲هزار تن بذر گندم در این استان تامین و تولید شد که از این میزان ۱۰هزار تن در داخل و دو هزار تن از خارج از این استان تامین شده است. منفرد با بیان اینکه هشت هزار و ۶۰۰هکتار از سطح زیر کشت گندم توسط هشت شرکت خدمات فنی و مشاوره نظارت شده است، افزود: در سال زراعی جاری محدودیت سقف بیمه محصولات زراعی و باغی نداشتیم و ۴۵هزار و ۸۹۰هکتار از مزارع گندم دیم، شش هزار و ۹۲۹هکتار از گندم آبی، ۱۵هزار و ۲۷۹هکتار از جو دیم و ۶۰هکتار از جو آبی بیمه شده است.
وی یادآورشد: پارسال ۷۵هزار تن گندم از مزارع کشاورزی استان بوشهر برداشت شد.
ارسال نظر