جهش صادراتی در خوزستان
دنیای اقتصاد - اهواز - کیوانه گرجی: استاندار خوزستان با تاکید بر اینکه راه پیشرفت استان، توسعه صادرات پایدار در خوزستان است از تلاش دولتمردان برای ارائه تسهیلات و فراهم کردن زیرساختهای لازم برای رسیدن به این مهم در استان خبر داد. وی در جمع صادرکنندگان استان افزود: در حال حاضر مساله مهم در کشور و استان توسعه پایدار صادرات است که هماکنون روند رو به رشد و فراتر از برنامه چهارم را بهدست آورده و نشان میدهد صادرات راه خود را برای رسیدن به پایداری یافته است. سید جعفر حجازی با بیان اینکه خوزستان در جهت ایجاد توسعه پایدار گام بر میدارد، خاطرنشان کرد: هدف این است که از تمامی ظرفیتهای بخشخصوصی، تجاری، صنعتگران، تولیدکنندگان و همه بخشهایی که نقش کلیدی در توسعه صادرات پایدار دارند استفاده شود. استاندار خوزستان با بیان اینکه سهم خوزستان در صادرات کشور از ۱۱ درصد کل به حدود ۱۷ درصد افزایش یافته است و به نظر میرسد، امسال به حدود ۱۹ درصد برسد، ادامه داد: آنچه باید مورد توجه قرار گیرد این است که این حجم صادرات به نسبت امکانات بسیار ناچیز است. این مقام مسوول تاکید کرد: برخی از این کمبودها از جمله ایجاد راه و زیرساختها مربوط به بخش دولتی است که ضروری است با فراهم کردن این امکانات و حمایت هرچه بیشتر در این بخش روند صادرات را آسان کنیم، اما نباید از این نکته هم غافل شد که آنچه که در خوزستان باید متحول شود در بخشخصوصی، تجارت و اتاقهای بازرگانی و تولیدکنندگان است که باید بهصورت فعال حضور پر رنگتری در بازار با گسترش ارتباطات خود داشته باشند. به گفته حجازی این ارتباطات در حال تقویت شدن است، اما تبدیل آن به فرصتهای توسعه صادرات نیاز به تلاش صادرکنندگان دارد. به طوری که توسعه اقتصاد پایدار خوزستان در همه بخشهای صنعت، کشاورزی و خدمات وابسته به عملکرد صادرکنندگان است. حجازی با بیان اینکه در آینده هیات اقتصادی استان به کشور کنیا به عنوان دروازه ورود به قاره آفریقا سفر میکنندو انتظار میرود صادرکنندگان در این زمینه خود را تقویت کنند، اظهار کرد: کشورهای کویت و بحرین به عنوان کشورهای معین برای استان خوزستان تعیین شده است و ضروری است مناسبات استان با این دو کشور به لحاظ اقتصادی افزایش یابد و همزمان ارتباط ما با سایر کشورها نیز نباید محدود شود. وی گفت: به تازگی نیز استاندار آستاراخان روسیه تقاضای حضور در استان با یک هیات تجاری و برقراری ارتباط بندر آستاراخان با بندر امامخمینی(ره) را ارائه کرده است.
مقام عالی دولت در خوزستان با بیان اینکه تمامی این اقدامات زمینههایی هستند که برای توسعه صادرات در حال شکلگیری است، افزود: ۷۰ درصد تولیدات استان وارد عراق میشود و استمرار این روند در جهت ایجاد اشتغال پایدار در خوزستان بسیار حائز اهمیت است.حجازی با بیان اینکه زیرساختهای استان در ماههای آینده کامل می شوند ، افزود: با برنامهریزیهای صورت گرفته، خبرهای خوبی برای صادرکنندگان در ماههای آینده در راه است.
ضرورت شناسایی موانع راه تولید
عبدالرحمن سلیمانی، رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن اهواز نیز در این نشست گفت: اگر بخواهیم تولیدی موفق داشته باشیم، لزوما باید به صادرات توجه ویژهای کنیم.
سلیمانی ادامه داد: اگر موانع تولید شناسایی و رفع نشود، نمیتوانیم کالایی داشته باشیم که در بازار جهانی رقابت کند. در این زمینه استراتژی توسعه اقتصادی باید مطالعه شود و مزیتهای نسبی ما شناسایی و همه موانع تولید کالای با کیفیت و صادرات محور برطرف شود.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن اهواز با اشاره به اینکه قوانین و ضوابط دست و پاگیر باید شناسایی و حذف شود، افزود: سیستم بانکی باید متناسب با نیازهای بخشهای مختلف تولید خود را تجهیز و همراه کند.
سلیمانی نبود طرح جامع حملونقل و عدم مطالعه آن، هزینههای بالا و گران خدمات در مبادی و خروجی، رسوب کالا در بنادر در زمانهای طولانی که هزینه تمام شده کالا را بالا میبرد، تعطیلات فراوان که تولید در شریانهای اقتصاد کشور را متوقف میکند و بهبود فضای کسب و کار، مطالبات معوق بخش خصوصی و بنگاههای اقتصادی را از جمله عواملی دانست که تولیدکنندگان و صادرکنندگان در ایجاد و رفع آنها نقشی ندارد.
وی با بیان اینکه امروز واحدهای تولیدی با مشکل کارکرد با ظرفیت پایین مواجهند، گفت: مهمترین مشکل صادرکنندگان اصلاح نرخ ارز است، به طوری که متوازن نبودن نرخ برابری ارزش پول کشور با دلار باعث ورود کالا با بهای کم به کشور میشود و کالای تولیدی توان رقابت با کالاهای وارداتی را ندارد.
تحقق ۸۶ درصدی برنامه صادرات
معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران نیز از تحقق ۸۶درصدی برنامه صادرات کشور در سال جاری طی ۶ ماه نخست امسال خبر داد. صافدل گفت: براساس برنامه چهارم میزان صادرات ۵۲ میلیارد دلاری برای کشور برنامهریزی شده بود که به ۷۲ میلیارد دلار رسیدیم و این امر رشد ۴۹ درصدی را از نظر دستیابی به اهداف کمی نشان میدهد.صافدل افزود: با وجود کاهش ۱۲ درصدی در صادرات جهانی در سال گذشته، شاهد افزایش صادرات در ایران بودیم و بازارهای جدیدی در حوزه آفریقا و آمریکای لاتین داشتیم.وی ادامه داد: براساس برنامهریزیهای صورت گرفته تا پایان امسال میزان صادرات باید به ۱۴ میلیارد دلار برسد که در ۶ ماه نخست امسال این میزان به ۱۲میلیارد و۳۰۰ میلیون دلار رسیده و ۸۶درصد از برنامه محقق شده است. معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران همچنین بر ضرورت دانش افزایی در صادرات تاکید کرد و گفت: خوزستان قابلیتهای بالایی در تجارت دارد که مهمترین آن دسترسی به دریا است. خوزستان همچنین از این نظر که قطب صنعت، کشاورزی و پتروشیمی است در بین استانهای کشور منحصر به فرد میباشد و باید از همه این پتانسیلها در توسعه صادرات استفاده شود.
اعطای تسهیلات ارزی
رییس سازمان بازرگانی خوزستان نیز گفت: در راستای توسعه صادرات و تسهیل در فرآیند صادرات قرار است تا پایان سال شعب بانک توسعه صادرات در شلمچه و چزابه فعالیت خود را آغاز کند.محمدحسین چراغی، با بیان اینکه محصولات تولیدی کشور باید براساس صادرات تعیین شود، عنوان کرد: در هفت ماه نخست امسال سه میلیارد دلار کالای غیرنفتی به ارزش ۴۲۰ میلیون دلار از خوزستان صادر شده است و هدف رسیدن به ارزش صادراتی به میزان یک میلیارد دلار به عراق تا پایان سال است.
ارسال نظر