در نشست کمیته انسجام بخشی آب استان بوشهر مطرح شد
نگرانی از کمآبی در استان بوشهر
دنیای اقتصاد - بوشهر: مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان بوشهر گفت: تشکیل شورای عالی آب در این استان یک ضرورت است و غفلت از آن سبب بروز مشکلات حادی درآینده خواهد شد. شاپور رجایی در نشست کمیته انسجام بخشی آب استان بوشهر افزود: شورای عالی آب میتواند در مناطق کشاورزی این استان به عنوان یک مرکز تصمیمگیری بسیار قوی عمل کرده و نگاه جامعتری به مدیریت آب داشته باشد. وی اظهار کرد: کلیه تصمیمگیریهای استان بوشهر در ابتدا میبایست به اطلاع مسوولان آب این استان رسیده و پس از تصویب در این کمیته به استاندار انتقال داده شود. رییس کمیته انسجام بخشی آب و آب وفاضلاب استان بوشهر درباره وضعیت بارندگی در این استان گفت: هماکنون میانگین بارندگی این استان نسبت به دوره درازمدت نزدیک به ۱۰۰ درصد کاهش داشته است. وی با بیان این که باید برای منابع آب استان برنامهریزی مدون داشته باشیم، افزود: موضوع خشکسالی نیاز به برنامهای دقیق دارد. رجایی پور درمورد وضعیت فعلی آب استان بوشهر اظهار کرد: در حال حاضر منابع آب زیرزمینی این استان به شدت با مشکل روبهرو است. مدیر شرکت آبرسانی خلیجفارس نیز دراین نشست گفت: وضعیت فعلی آب استان بوشهر، آرامش قبل از توفان است.
مهندس فرزاد جهانمرد افزود: هماکنون انشعابات خط آبرسانی کوثر افزایش پیدا کرده، در حالی که وضعیت تولید آن نه تنها افزایش نیافته، بلکه کاهش نیز داشته است.
وی با بیان این که اکنون بیش از ۲۰۰ روستا پس از کنگان تا مرز استان هرمزگان از خط آبرسانی کوثر انشعاب گرفته اند، بیان کرد: یکی از نگرانیهای عمده افزایش این مشترکان است، زیرا وضعیت بارندگی سال گذشته استان کهکیلویه و بویراحمد نیز مطلوب نبوده است.
وی در پایان خواستار برنامه ریزی دقیق و مشخص برای برگزاری این جلسات توسط رییس کمیته انسجام بخشی آب استان بوشهر شد. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان بوشهر نیز در این نشست گفت: ۶۰ درصد آب این استان از خط کوثر و ۴۰ درصد نیز از خط کازرون تامین میشود.
محسن درفشان با بیان اینکه با نصب کنتورهای جدید میتوان مصرف آب را کنترل کرد، گفت: هماکنون مدیریت توزیع آب با بهترین شیوه و بدون پرت آن در دستور شرکت آب و فاضلاب شهری قرار دارد.
وی با اشاره به لزوم راهاندازی آب شیرینکنها در بوشهر اظهار کرد: باید مجوز آب شیرینکنهایی با ظرفیت ۱۰ هزار متر مکعب صادر شود. درفشان گفت: هماکنون و با مصرف ۲۵ مگاوات برق میتوان ۹ هزار متر مکعب آب تولید کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بوشهر نیز گفت: وضعیت آبی این استان بسیار نگران کننده است.
محمد پردل افزود: هماکنون بیش از ۳۰ تا ۳۵ درصد آبهای تولید شده در هنگام توزیع و در لولهها و شبکههای مربوطه به هدر میروند.
وی با اشاره به رطوبت بالای استان بوشهر افزود: با ایجاد آب شیرینکنها و تهیه آب از رطوبت هوا میتوان مقداری از نیازهای آبی این استان را برطرف کرد. پردل با بیان اینکه حدود ۳۵ تا ۹۵ درصد رطوبت هوا برای ایجاد هفت تا ۱۰ لیتر آب کافی است، گفت: تشکیل هرچه سریعتر شورای عالی آب استان بوشهر به ریاست استاندار ضروری است.
وی تهیه فوری یک نظامنامه و ارسال آن برای استاندار بوشهر و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران را از مهمترین نیازها دانست.
ارسال نظر