دنیای اقتصاد - اصفهان - علی راعی: کارشناس صادرات گمرک اصفهان گفت: صادرات کالا از گمرکات اصفهان طی هفت ماه اول امسال برابر ۵۲۱ میلیون دلار بوده است که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۴۱۱ میلیون دلار بود. پروین رضاییان در نوزدهمین جلسه این ستاد در اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: عمده صادرات استان را محصولات کشاورزی و مواد غذایی، صنعتی و شیمیایی، کالاهای معدنی و صنایع‌دستی شامل فرش دستباف، مصنوعات گرانبها و سایر صنایع دستی تشکیل می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه کالاهای صادراتی استان شامل ۱۸۶ قلم است که به ۶۰ کشور صادر می‌شود، افزود: عمده‌ترین کشورهای هدف این بازار از نظر ارزش امارات، افغانستان، عراق، ترکیه و سوریه هستند.

وی اضافه کرد: ارزش صادرات استان اصفهان از گمرکات استان طی هفت ماه گذشته به عراق ۱۱۸ میلیون دلار بوده که ۲۳ درصد کل صادرات استان را شامل می‌شود.

رضاییان گفت: عمده کالاهای صادراتی به عراق را آهن آلات و فولاد، انواع کاشی، سرامیک و سیمان تشکیل می‌دهد.

دبیر ستاد راهبردی توسعه روابط اقتصادی استان اصفهان و عراق نیز در این جلسه گفت: حمل کالا در پایانه های مرزی به دلیل تخلیه و بارگیری مجدد توسط طرف عراقی باعث معیوب شدن کالا می‌شود.

مهرزاد خلیلیان گفت: ستاد خواستار رایزنی مسوولان سازمان توسعه تجارت ایران با طرف عراقی به منظور آسان سازی حمل و نقل کالا توسط کامیون‌های ایرانی است.

وی افزود: کالاهای ساخت ترکیه توسط کامیون‌های این کشور به طور مستقیم به بازار مصرف عراق ارسال می‌شود و حمل و بارگیری مجدد صورت نمی‌گیرد.

وی رقیب اصلی ایران در بازار عراق را ترکیه دانست و گفت: دولت این کشور با حمایت از شرکت‌های تولیدی و بازرگانی خود و ایجاد گمرک ۲۴ ساعته در تنها مرز مشترک با عراق توانسته سهم بسزایی در بازار عراق داشته باشد. وی با اشاره به سرعت توسعه اقتصادی در شهر سلیمانیه کردستان عراق گفت: دو شهر سلیمانیه و اربیل عراق از لحاظ فعالیت شرکت‌های خارجی مورد توجه شرکت‌های بسیاری قرار گرفته و سایر شهرهای کردستان عراق مانند دهوک دارای ظرفیت برای مبادلات تجاری است.

سعید ابراهیمی، مدیر امور بین‌الملل اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این جلسه با تشریح سفر هیات بلند پایه استان اصفهان به کردستان عراق گفت: در این سفر هیات اعزامی با مسوولان و بازرگانان اقلیم کردستان عراق دیدار و گفت‌وگو کردند و بر تقویت ارتباطات تجاری دو طرف تاکید شد.

حبیب‌الله بهرامی، رییس اتاق تعاون استان اصفهان نیز گفت: شرکت‌های تعاونی استان اصفهان با ایجاد کنسرسیوم صادراتی خواستار حضور موفق در بازار کشورهای هدف از جمله عراق هستند. وی افزود: این کنسرسیوم متشکل از ۱۴ شرکت تعاونی فعال در عرصه صادرات است و هدف از تشکیل آن بازاریابی منسجم برای شرکت‌های تعاونی و حضور منسجم و جلوگیری از رقابت کاذب است.

وی در ادامه افزایش قیمت تمام شده محصولات فولادی به ویژه تیر آهن را یکی از عوامل کاهش صادرات این محصول به کردستان عراق دانست و گفت: قیمت این محصول در کردستان عراق کمتر از بازارهای ایران است و این مهم به دلیل رونق بازار داخلی است.

کریم سلیمی، مسوول تجارت خارجی سازمان بازرگانی استان اصفهان نیز در این جلسه از تشکیل شرکت مدیریت صادرات در استان اصفهان خبر داد و گفت: این شرکت یکی از انواع بنگاه‌های واسطه صادراتی است که برای کمک به بنگاه‌های اقتصادی برای ورود به بازارهای جهانی ایفای نقش می‌کند.

وی تاکید کرد: این شرکت به عنوان بازوی صادراتی چند شرکت تولیدی و تجاری عمل می‌کند و سعی دارد صادرات محصولات و خدمات بنگاه‌های زیر مجموعه و عضو را به صورت تخصصی در بازارهای هدف مدیریت کند.