فرصت‌های سرمایه‌گذاری در آذربایجان شرقی

دنیای اقتصاد - تبریز - علی نیک رفتار: استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر فراهم بودن فرصت‌های جذب سرمایه‌گذاری در این استان تسریع در این امر را از اولویت‌های دستگاه‌های اجرایی دانست. در نشست کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری آذربایجان شرقی، دکتر احمد علیرضا بیگی، استاندار آذربایجان شرقی گفت: با توجه به استقبال بسیار مطلوب سرمایه‌گذاران از فعالیت در کلان‌شهر تبریز و استان ، دستگاه‌های اجرایی باید زمینه فعالیت راحت‌تر و سهل‌تر آنها را در عرصه‌های مختلف فراهم کنند تا شاهد حضور هر چه بیشتر سرمایه‌گذاران در استان باشیم.

وی اظهار کرد: با توجه به رغبت مناسب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی داخلی و خارجی از فعالیت در این منطقه باید از این فرصت مناسب برای ایجاد فرصت‌های شغلی استفاده کنیم.

وی گفت: با توجه به تاکیداتی که در دوره‌های مختلف بر تسهیل سرمایه‌گذاری داریم به‌ویژه جذب سرمایه‌گذار و رغبتی که در این زمینه وجود دارد تحقق این امر دور از دسترس نیست. بیگی خاطرنشان کرد: باید دستگاه‌های اجرایی با مدرن سازی فعالیت‌های خود در زمینه فرصت‌های ایجاد شده اشتغال در جهت جذب اعتماد سرمایه‌گذار اقدام کنند.

وی با اشاره به تعهدی که در جلسه شوراهای اشتغال مبنی بر ایجاد ۴۲ هزار فرصت شغلی صورت گرفته است، گفت: تحقق این امر مستلزم اهتمام اداره کل کار و امور اجتماعی با ثبت دقیق اسامی مشغولان به کار در سامانه این اداره و نیز تلاش مسوولان همه ارکان‌ است.

وی تصریح کرد: هدفمند کردن یارانه ها و تغییراتی که در سایه این امر اتفاق خواهد افتاد به دستگاه‌ها کمک می کند تا آمار دقیق تری از عملکرد خود در زمینه اشتغال ارائه دهند.

بیگی با اشاره به اعتباراتی که در اختیار بانک‌ها گذاشته است، گفت: این میزان اعتبار اختصاص یافته با توجه به ظرفیت آذربایجان شرقی رقم قابل قبولی نیست و سرانه اشتغال حکایت از آن دارد که به ظرفیت‌های استان توجه نشده است.

وی در ادامه با اشاره به تفاوت چشمگیر آمارهای دستی و ثبت شده در سامانه‌های بانکی گفت: این تفاوت آمار بیانگر رتبه بالای استان در استفاده از اعتبارات بانکی است.

وی با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در استان برای تسهیل در امر پرداخت اعتبارات مربوطه به بنگاه‌های اقتصادی زود بازده و کارآفرین گفت: در این رابطه بانک‌های عامل نیز با تلاش‌های مستمر توانستند رتبه استانی را ارتقا دهند که جای قدردانی دارد‌.

وی با بیان اینکه پاسخ هر نیازمندی در جامعه اعم از معضل مسکن‌، آسیب‌های اجتماعی و ازدواج‌، بحث ایجاد اشتغال است، گفت: با پشتیبانی از طرح‌های اشتغال و کمک به صنایع استان اکثر معضلات اجتماعی رفع می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به نوسانات موجود در بازار به خاطر اعمال طرح هدفمندکردن یارانه‌ها باید تمهیداتی موضعی و مقطعی برای ایجاد انعطاف در بازار در نظر بگیریم تا هر زمان که احساس شود واحد دچار مشکل شده است از امکانات موجود استفاده کنیم. وی با یادآوری این امر که موضوع تعاون و فرصتی که از این طریق ایجاد می‌شود در استان مورد غفلت واقع شده است، گفت: با تجمع سرمایه و نیروی انسانی می‌توان به رتبه‌ای ایده‌آل از طریق فعالیت تعاونی‌ها در زمینه اشتغال دست یافت‌.

وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی در جهت تامین فرصت‌های شغلی از طریق تعاون در رتبه بالایی قرارگرفته است به سهم ۲۵ درصدی بخش تعاون در تولید اشتغال اشاره کرد و افزود: باید بخشی از منابع ما برای توسعه تعاون اختصاص یابد‌. وی خواستار توجه ویژه فرمانداران و دستگاه‌های اجرایی دخیل در امر تولید و اشتغال شد و گفت: اداره کار موظف است با استفاده از برنامه ساماندهی شده افراد مشغول به کار وضعیت هر بخش را به رییس آن سازمان گزارش دهد.

بیگی از مراکز رشد علم و پارک فناوری خواست تا در موضوع اشتغال با نظارت بنگاه‌های اقتصادی حضور پررنگتری داشته باشند. وی با استقبال از ایده راه‌اندازی بورس خواستار تحقق هر چه سریعتر این طرح توسط سازمان پارک علم و فناوری در جهت جذب سرمایه‌گذار شد .

مدیر کل کار و امور اجتماعی آذربایجان شرقی نیز گفت: این استان از نظر حجم پرداخت اعتبارات بنگاه‌های اقتصادی زودبازده و کارآفرین‌، رتبه دوم کشوری را کسب کرده است‌. احمد لطفی نژاد افزود: تاکنون از محل تسهیلات فوق یک‌هزار و ۱۵۵ میلیارد ریال که بیش از ۶۲ درصد مجموع اعتبارات استان از این محل را شامل می‌شود توسط بانک‌های عامل به متقاضیان پرداخت شده است‌.

وی با بیان اینکه مجموع اعتبارات استان از محل بنگاه‌های زودبازده و کارآفرین معادل یک‌هزار و ۶۶۶ میلیارد ریال است‌، اظهار کرد: تاکنون ۵۳ هزار طرح برای استفاده از این اعتبارات در کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری مصوب شده است که از این تعداد ۴۲ هزار و ۸۹ عنوان طرح منجر به عقد قرار داد شده است‌.

لطفی‌نژاد تعداد طرح‌های زودبازده به بهره‌برداری رسیده در آذربایجان شرقی را ۳۳ هزارو ۹۵ مورد اعلام کرد و گفت: با بهره‌برداری از این تعداد طرح زمینه اشتغال ۵۱ هزار و ۴۱۴ نفر در سطح استان فراهم شده است.

دبیر کار گروه اشتغال و سرمایه‌گذاری استان با بیان اینکه به طور متوسط هر سال ۱۵ هزار شغل از محل تسهیلات بنگاه‌های اقتصادی زود‌بازده و کارآفرین در استان ایجاد شده گفت: سرانه اشتغال این طرح‌ها از مرز ۵/۱ نفر گذشته است.

به گفته لطفی‌نژاد، بانک ملی سرپرستی آذربایجان شرقی بیشترین میزان اعتبارات مزبور را به متقاضیان پرداخت کرده است.