صرفه‌جویی 32 مگاوات برق در خراسان جنوبی

دنیای اقتصاد - بیرجند- محمد قربانی: از سال ۱۳۲۷ که در آن سال یک مولد ۲۵ کیلوواتی در یک آسیاب نصب و بهره‌برداری از آن در خراسان جنوبی آغاز شد، تاکنون ۶۲‌سال می‌گذرد. در این مدت تحولات بسیاری در صنعت برق خراسان جنوبی رخ داده است؛ به طوری که در حال حاضر ۱۰۰درصد جمعیت شهری استان و ۱۰۰درصد جمعیت روستایی بالای ۲۰ خانوار استان از نعمت برق برخوردارهستند. اما تحولات صنعت برق در استان به اینجا ختم نمی‌شود و شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی به عنوان متولی تامین برق مشترکان برنامه‌های بسیاری از ابتدای شکل‌گیری تاکنون انجام داده و طرح‌های ارزشمندی را برای آینده مدنظر دارد.

بر این اساس در یک نشست خبری مهندس محمد علی ضامن، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی برنامه‌های این شرکت برای مدیریت مصرف و کاهش پیک بار در فصل تابستان و سایر فعالیت‌ها و اقدامات انجام شده در سال گذشته و برنامه‌های دردست اقدام صنعت برق استان درسال جاری را تشریح کرد.

قدرت ۷۵۲ مگاواتی نیروگاه‌ها

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی، قدرت اسمی تولید برق در نیروگاه‌های استان را ۷۵۲ مگاوات عنوان کرد که ۶۳۰مگاوات توسط نیروگاه سیکل ترکیبی قاین، ۷۵ مگاوات توسط نیروگاه گازی قاین و۴۱ مگاوات را نیروگاه‌های دیزلی استان در شهرهای مختلف از جمله بیرجند، نهبندان و فردوس تامین می‌کنند.

وی افزود: با تبدیل نیروگاه گازی قاین به سیکل ترکیبی ظرفیت برق استان به ۱۰۷۰ مگاوات افزایش خواهدیافت.

برق در ۱۲۸۰ روستای استان

ضامن در ادامه گفت: در حال حاضر ۱۲۸۰ روستای استان از نعمت برق برخوردارند و به ۱۰۰درصد روستاهای بالای ۲۰خانوار برق‌رسانی شده است. وی گفت: در کل ۹۸‌درصد جمعیت روستایی استان از نعمت برق برخوردارند.

ضامن در عین حال با بیان اینکه در حال حاضر۵۹ روستای بالای ۱۰خانوار و۴۱۰ روستای زیر ۱۰خانوار برق ندارند که برق‌رسانی به ۵۹ روستا ۱۰میلیارد‌تومان می‌طلبد، گفت: بر اساس برنامه، این تعداد روستا در برنامه پنجم برقدار می‌شوند و ۲۰روستا از مجموع ۵۹ روستا در سال جاری برقدار خواهندشد.

وی افزود: همچنین برای برق‌رسانی به ۴۱۰ روستا، ۴۸‌میلیارد‌تومان اعتبار مورد نیاز است.

نرخ خاموشی؛ ۰۵/۱ دقیقه در روز

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی نرخ خاموشی به ازای هر مشترک در سال گذشته را ۰۵/۱ دقیقه در روز عنوان کرد و گفت: در سال جاری قصد داریم این رقم را به یک دقیقه کاهش دهیم.

وی گفت: در حال حاضر سرانه مصرف برق خانگی در استان، کشور و جهان به ترتیب ۱۵۶۶، ۲۸۴۳ و ۹۰۰کیلووات ساعت است که این نشان از قناعت مردم استان و فرهنگ‌سازی صورت‌گرفته دارد.

معرفی سه شرکت برتر در زمینه مدیریت کاهش مصرف برق

ضامن در ادامه با اشاره به اینکه طی سال گذشته بخش صنعت و معدن استان با مدیریت مصرف و کاهش پیک بار در فصل تابستان و اجرای تعطیلات سالانه همکاری ارزشمندی در بخش مدیریت و کاهش مصرف برق در استان داشته‌اند، افزود: شرکت‌های کویرتایر، نساجی فردوس و معدن قلعه‌زری با کاهش ۱۲مگاوات در زمان پیک بار از ۴۲‌میلیون‌تومان تخفیف برخوردار شدند.

نصب ۱۶۰۰ کنتور هوشمند کشاورزی

وی در ادامه گفت: با وجود اینکه نصب کنتورهای هوشمند هزینه زیادی دارد، اما در بخش کشاورزی و در برنامه پنجم توسعه نصب یک‌هزار و ۶۰۰ کنتور هوشمند پیش‌بینی شده که تاکنون ۱۶۰ کنتور نصب شده است. ضامن با بیان اینکه این کنتور‌ها که از طریق برق، مصرف آب را کنترل می‌کنند، گفت: در این کنتورها هزینه مصرف برق از ساعت هفت صبح تا ۱۹ با ضریب یک، از ساعت ۱۹ تا ۲۳ با ضریب دو و از ساعت ۲۳ تا هفت صبح با ضریب یک چهارم تعرفه معمولی محاسبه می‌شود.

دهک‌های پرمصرف هزینه بیشتری می‌پردازند

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی در ادامه گفت: دهک ۱۰ شهری جامعه ۱۴ برابر دهک نخست برق مصرف می‌کند و دهک ۱۰ روستایی نیز پنج برابر دهک نخست برق مصرف می‌کند که با اجرا شدن طرح هدفمند کردن یارانه‌ها دهک‌هایی که انرژی بیشتری مصرف می‌کنند باید هزینه بیشتری بابت مصرف خود بپردازند.

سرانه مصرف برق؛ ۵/۵هزار کیلووات

وی ادامه داد: متوسط سرانه هر مشترک در سال ۵‌هزار و ۵۶۵ و در کشور ۷‌هزار و ۱۰۱ کیلووات ساعت است و متوسط مصرف مشترکان خانگی هر سال در استان‌هزار و ۵۶۶ و در کشور ۲‌هزار و ۸۴۳ کیلووات ساعت، متوسط مصرف بخش تجاری در استان ۲‌هزار و ۴۴۴ و در کشور ۳‌هزار و ۸۱۷ کیلووات ساعت بوده است.