دنیای اقتصاد - سنندج - اسرین مقصودی: رییس سازمان صنایع و معادن استان کردستان از فراهم بودن زیرساخت‌های توسعه صنایع و معادن در این استان خبر داد و گفت: خوشبختانه متناسب با این روند، سرمایه‌گذاری در این زمینه‌ها نیز در حال افزایش است. سیروس شاه غیبی افزود: شرایط اقلیمی آب و هوایی موجبات رشد کشاورزی در منطقه را فراهم کرده و این در حالی است که حدود ۴۰ درصد وسعت استان به کشت زراعی و باغی اختصاص دارد و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده افزایش این مقدار تا حدود ۵۵ درصد وسعت استان نیز امکان‌پذیر است.

شاه‌غیبی تصریح کرد: استان با دارا بودن بالاترین میزان کاشت و برداشت گندم و توت‌فرنگی در ایران و زمینه مناسب کشت چغندرقند، دانه‌های روغنی، انگور، توتون و تنباکو، گردو و میوه‌های هسته‌دار و بدون هسته و وجود درختان خودروی بنه، شیرین بیان، گون و... اگر چه هنوز نسبت به احداث صنایع مرتبط با این محصولات ارزنده اقدام نشده است، اما این مهم در آینده محقق خواهد شد.

وی اذعان کرد: گازرسانی به تمامی شهرستان‌های استان انجام شده و هم‌اکنون استفاده از گاز طبیعی در بخش صنعت نیز ضمن تاثیر بر کاهش هزینه‌های تولید، موجب پاکسازی فضای صنعتی شده و بهره‌مندی از این فاکتور مشکل تامین سوخت واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی را رفع کرده است.

رییس سازمان صنایع و معادن کردستان با تاکید بر اینکه پروژه خط انتقال نفت از پالایشگاه کرمانشاه به سنندج به اتمام رسیده است، ادامه داد: در حال حاضر استان کردستان از سه محور همدان، کرمانشاه و آذربایجان غربی به شبکه سراسری اصلی برق‌رسانی کشور نیز متصل است و این مهم می‌تواند با تجهیز و پشتیبانی لازم، فرآیند توسعه صنعتی استان را به خوبی حمایت کند.

شاه‌غیبی با بیان اینکه از جمله امکانات و ابزارهای اساسی برای توسعه صنعت و معدن نیروی انسانی تحصیلکرده و متخصص است، افزود: وجود مراکز آموزشی و علمی و پژوهشی در استان می‌تواند تا حدی تامین‌کننده منابع انسانی و مراکز مورد نیاز برای انجام فعالیت‌های اجرایی، ارائه پژوهش‌ها و فعالیت‌های تحقیقاتی و... باشد.

شاه‌غیبی فراوانی نیروی کار و جمعیت جوان و پایین بودن سطح دستمزد را از مزایای قابل توجه نیروی کار استان دانست و خاطرنشان کرد: وجود مرز مشترک ۲۳۰ کیلومتری با کشور عراق، وجود سه بازارچه فعال مرزی در شهرهای مریوان، بانه و سقز و فراهم بودن امکان صادرات و واردات کالا از طریق تجار، تولیدکنندگان، پیله‌وران تعاونی مرزنشینان به کشورهای آسیا و اروپا را فراهم و همچنین ظرفیت بالای بازار صادراتی در شمال عراق با ۳ میلیون نفر جمعیت یکی دیگر از مزیت‌های نسبی استان است که بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: با توجه به وجود مجوز رسمی از طرف مقامات ذیربط برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در استان امکان فراهم ساختن شرایط ویژه‌ای برای تولید‌کنندگان و صادرکنندگان در آینده تصور خواهد شد.

رییس سازمان صنایع و معادن کردستان با تاکید بر اینکه شبکه ارتباطی راه‌ها در داخل منطقه در مقایسه با گذشته بهبود یافته و تجهیز و توسعه این شبکه و سهولت تردد به استان‌های همجوار را فراهم آورده است، اضافه کرد: ایجاد این تسهیلات جابجایی مواد اولیه و محصولات تولیدی، تمایل سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را نسبت به سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی در منطقه افزایش داده است.

شاه‌غیبی موقعیت جغرافیایی مناسب استان کردستان به لحاظ دسترسی به مواد اولیه و بازار مصرف را نقطه عطفی در راستای توسعه استان دانست و اظهار کرد: واقع شدن استان در مسیر ترانزیت شمال غرب به جنوب غرب و همچنین هم مرز بودن با کشور عراق، زمینه و ظرفیت مناسبی به منظور دستیابی به بازار مصرف و صادرات محصولات تولیدی استان است.

وی توجه بیشتر دولت به سرمایه‌گذاری در کردستان را در زمینه توجه به توسعه استان دانست و بیان کرد: این مهم و امنیت پایدار نیز می‌تواند به عنوان مهم‌ترین مزیت سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و معدن استان مطرح باشد که خوشبختانه در راستای تحقق این سیاست، روند سرمایه‌گذاری در این استان روند رو به رشدی را طی می‌کند.

رییس سازمان صنایع و معادن کردستان تامین امکانات و فراهم بودن بستر مناسب را از نیازهای استقرار صنایع در استان ذکر کرد و افزود: یکی از زمینه‌های مهم استقرار صنایع، محل و زمین صنعتی مناسب است که در این راستا شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان با تامین زمین و تغییر کاربری و تدارکات زیربنایی و اولیه توانسته است گامی موثر در راستای تسهیل و تصویب امکان سرمایه‌گذاری صنعتگران را فراهم کند.

شاه‌غیبی اذعان داشت: تسریع در برنامه‌های راه‌اندازی شهرک‌های صنعتی جدید و تکمیل شهرک‌های صنعتی موجود آغاز شده و شرکت شهرک‌های صنعتی آمادگی لازم را برای واگذاری زمین مناسب با خدمات زیربنایی از قبیل آب، برق، تلفن و گاز در شهرک‌های صنعتی استان به سرمایه‌گذاران صنعتی را دارد.

رییس سازمان صنایع و معادن کردستان افزود: در حال حاضر تعداد ۱۱ شهرک صنعتی با وسعت اراضی بیش از ۸۴۰ هکتار در این استان ‌وجود دارد و شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان در راستای افزایش تعداد و توسعه شهرک‌های صنعتی موجود تلاش می‌کند.