دنیای اقتصاد - بیرجند- محمد قربانی: استاندار خراسان جنوبی گفت: طی سیاستگذاری‌های انجام شده در برنامه پنجم توسعه سالانه نیم درصد نرخ بیکاری استان کاهش می‌یابد. قهرمان رشید در هفتمین کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری استان به طراحی یک جمع بندی جامع در راستای ایجاد اشتغال بر اساس میزان توان و بضاعت در استان اشاره کرد و افزود: در این راستا میزان اشتغال در بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی و خدمات مشخص شده است. وی با بیان اینکه بر اساس این جمع‌بندی میزان اشتغال ایجاد شده در سال آینده باید به

۹ هزار و ۹۹۸ شغل برسد، اظهار کرد: نرخ بیکاری استان در حال حاضر ۶/۹ درصد است که با ایجاد این میزان شغل باید به ۱/۹ درصد در سال ۸۹ برسد.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در سال ۹۰ باید نرخ بیکاری به ۶/۸ درصد، در سال ۹۱ به هشت درصد، سال ۹۲ به ۵/۷ درصد و این رقم به هفت درصد در سال ۹۳ برسد، افزود: در این راستا باید در سال ۹۱ بالغ بر ۱۱ هزار و ۲۶۴ شغل، سال ۹۲ باید ۱۱ هزار و ۵۶۹ شغل و در سال ۹۳ باید ۱۲ هزار و ۱۲۹ شغل در استان ایجاد شود تا به نرخ مورد نظر برسیم.

رشید مجموع شغلی که باید در پنج سال برنامه توسعه ایجاد شود را ۵۵۰ هزار و ۴۶۳ شغل عنوان کرد و گفت: میانگین شغل ایجاد شده طی این مدت باید ۱۱ هزار و ۱۸۳ شغل در بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی و خدمات باشد.

مقام عالی دولت در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه رشد در بخش‌های کشاورزی و صنعت خود به خود موجب رشد اشتغال در بخش خدمات می‌شود، افزود: میانگین شغل ایجاد شده در بخش خدمات در پنج سال برنامه ۳۵ درصد است.

رشید به میزان شغلی که باید در بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی و خدمات در پنج سال برنامه ایجاد شود نیز اشاره کرد و ادامه داد: در سال ۸۹ باید در صنعت دو هزار و ۴۰۰ شغل، کشاورزی ۳ هزار و ۸۱ شغل و در خدمات چهار هزار و ۵۲۹ شغل ایجاد شود.

وی اضافه کرد: این رقم باید در سال ۹۳ به ۴ هزار و ۶۰ شغل در بخش صنعت، ۳ هزار و ۷۵۷ در کشاورزی و ۴ هزار و ۵۲۹ شغل در بخش خدمات برسد.

استاندار خراسان جنوبی در پایان از مسوولان دستگاه‌های اجرایی خواست بحث اشتغال و پرداخت تسهیلات را جدی بگیرند و با همکاری و تعامل بیش از پیش مساله اشتغال را که دغدغه اصلی مردم است، رفع کنند.

مدیرکل کار و امور اجتماعی خراسان جنوبی نیز در این جلسه سهمیه جذب کارورز در خراسان جنوبی طی دو سال گذشته را یک هزار و ۷۱۶ نفر اعلام کرد و گفت: از این میزان تاکنون یک هزار و ۶۴ نفر در سطح استان جذب شده و در این راستا مبلغ یک میلیارد تومان به عنوان حق‌الزحمه به این کارورزان پرداخت می‌شود.

عابدین محمدی با اشاره به اینکه حق‌الزحمه پرداختی برای سهمیه کارورزان استان دو میلیارد تومان برآورد شده است، تصریح کرد: این اعتبار از محل جزء شش ردیف ۵۲۰ هزار قانون بودجه پرداخت می‌شود.

مدیرکل کار و امور اجتماعی خراسان جنوبی کمبود اعتبار و منابع مالی را عمده‌ترین مشکل جذب کارورز در استان عنوان کرد و افزود: با اختصاص اعتبار مورد نیاز در سال‌جاری سهمیه باقیمانده در استان نیز جذب می‌شود.

محمدی مصرف تولیدات در داخل استان را از عوامل موثر در کاهش بیکاری دانست و گفت: مصرف کالاها و تولیدات استان در داخل از جمله راهکارهای موثر ایجاد اشتغال است.