دنیای اقتصاد - اهواز - کیوانه گرجی: در راستای افزایش ناوگان و توانمندی‌های صنعت حفاری، دستگاه حفاری ۲۷ فتح در چارچوب قرار داد نوسازی و باز‌سازی ۸ دستگاه حفاری افتتاح شد. مدیر‌عامل شرکت ملی حفاری ایران در مراسم افتتاح این دستگاه از این پروژه به عنوان پروژه نمونه‌ای یاد کرد که حتی یک سنت افزایش بها نداشت و افزود: در قالب قرار داد بازسازی و نوسازی ۸ دستگاه حفاری اعتباری برابر با ۵۰ میلیون یورو هزینه شده است.

حیدر بهمنی با اشاره به اینکه همزمان با بهره‌برداری از دکل ۲۷ فتح، دستگاه ۳۱ وارد مدار تولید و دستگاه ۲۸ نیز آماده‌بهره‌برداری شده است، گفت: تا نیمه دوم سال آینده ۶دستگاه حفاری دیگر نیز به ناوگان شرکت ملی حفاری ایران افزوده می‌شود.

وی همچنین در ادامه با بیان اینکه این شرکت در سال جاری افزون بر یک میلیارد دلار سوددهی را برای کشور به ارمغان آورده است، اذعان کرد: در این دولت ۹۰۰ میلیون دلار مجوز کار به شرکت ملی حفاری ایران داده شده است که این امر نشان از اعتماد دولت به حفار مردان دارد و امروز هم مدیران و مسوولان طراز اول نفت کشور در بخش‌های مختلف مناطق نفت‌خیز جنوب، نفت مرکزی و فلات قاره به اتکای شرکت ملی حفاری با سربلندی روی میز‌های مذاکره می‌نشینند.

مدیر‌عامل شرکت ملی حفاری ایران همچنین در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر قیمت خرید یک دستگاه دکل حفاری ۴۹ میلیون یورو است، گفت: این در حالی است که ۸ دستگاه با این قیمت خریداری و وارد مدار بهره‌برداری کردیم و همواره در تلاش هستیم تا پروژه‌های شرکت را با حداکثر خلاقیت و کمترین هزینه به پایان برسانیم.

بهمنی خاطرنشان کرد: وارد مدار تولید شدن یک دستگاه حفاری در بازه زمانی حداقل هر سه ماه یک‌بار و فراهم شدن زمینه اشتغال برای ۵۰۰ نفر نیز به عنوان برگی دیگر از افتخارات صنعت حفاری کشور است.

همچنین در ادامه این مراسم مدیر بازسازی و ارتقای دستگاه‌های حفاری این شرکت نیز با بیان اینکه امروز فعالیت دستگاه حفاری ۲۷ فتح، به عنوان شصتمین دستگاه حفاری شرکت ملی حفاری ایران در میدان‌های نفت و گاز کشور آغاز می‌شود، اظهار کرد: وارد مدار شدن این دستگاه همراه با ثبت رکورد‌هایی بود که تعجب همگان را در صنعت حفاری به دنبال داشت.

عبدالعلی مطهری گفت: به‌رغم وجود تحریم‌ها و مشکلات بانکی بسیاری که در سر راه این پروژه بود اما خوشبختانه این دستگاه ۴۰ روز زود‌تر از موعد مقرر در برنامه مدار تولید قرار گرفت.

وی همچنین در خصوص مشخصات فنی این دستگاه نیز گفت: قدرت این دستگاه ۲هزار اسب‌بخار است و قابلیت تحمل یک میلیون پوند بار را دارد. ارتفاع این دستگاه نیز ۱۴۷ فوت است که تقریبا ارتفاع مناسبی است.

وی با بیان اینکه این دستگاه پرقدرت حفاری کشور توانایی حفاری تا عمق ۶هزار متری را دارد، خاطرنشان کرد: این دکل جایگزین دستگاه‌های مکانیکی که از نسل اول دستگاه‌های حفاری هستند، می‌شود.

مطهری اظهارکرد: دکل ۲۷ فتح از جمله دستگاه‌های سنگین حفاری است که مراحل ساخت این دکل توسط نیروهای ایرانی و با همکاری یک شرکت خارجی اجرا شده است.

مدیر بازسازی دستگاه‌های حفاری شرکت ملی حفاری ایران در پایان گفت: این دستگاه حدود یک پنجم مشابه آمریکایی آن کم هزینه‌تر بوده است و کیفیتی نیز مشابه نوع آمریکایی دارد.