دنیای اقتصاد - بوشهر: استاندار بوشهر گفت: در دولت نهم و دهم در قالب برنامه چهارم توسعه یک‌هزار و ۸۰۰میلیارد‌ریال برای عمران و آبادانی شهرهای این استان هزینه شده است. ابوطالب شفقت در چهارمین اجلاس ادواری روسای شوراهای اسلامی استان‌های کشور در بوشهر افزود: این درحالی است که در سه برنامه توسعه قبل کمتر از ۳۰۰میلیارد‌ریال در عمران و آبادانی شهری استان بوشهر هزینه شده بود.

وی اظهار کرد: در زمینه عمران روستایی نیز دولت نهم و دهم توجه ویژه‌ای به این مناطق در استان بوشهر انجام داده، طوری که از ۲۳۵ روستای بالای ۷۰ خانوار این استان در ۱۶۷روستا طرح‌هادی در دست اجرا است. شفقت بیان کرد: برای اجرای این طرح‌ها رقمی بین ۵۰۰میلیون‌ریال تا ۱۰‌میلیارد‌ریال در حال هزینه شدن است که بهره‌برداری از طرح‌های ‌هادی به ارتقای شاخص‌های خدماتی و رفاه اجتماعی در مناطق روستایی منجر خواهد شد.

استاندار بوشهر با بیان اینکه ۷۰درصد جمعیت این استان در مناطق شهری سکونت دارند، گفت: بر همین اساس در کنار توجه به عمران مناطق روستایی به بهبود رفاه عمومی و کیفیت بخشی خدمات شهری توجه خاص شده است.

وی گفت: هرچند استان بوشهر در زمینه منابع نفت و گاز دارای قابلیت زیادی است، اما پایه اقتصادی این استان کشاورزی است که باید با فراهم کردن زیر ساخت‌های این بخش به شکوفایی پایدار دست یافت. شفقت اضافه کرد: با توجه به اینکه بیشترین منابع زیر زمینی و درآمد کشور در استان بوشهر است بیشترین سرمایه‌گذاری کشور در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی نیز در این استان در حال انجام است.

اجلاس چهارم با سه کارگروه

رییس شورای اسلامی استان بوشهر نیز در این اجلاس گفت: تاکنون اجلاس ادواری روسای شوراهای اسلامی در استان‌های خراسان رضوی، آذربایجان غربی و یزد برگزار شده است و بوشهر میزبان چهارمین دوره این نشست‌های سراسری است.

عباس دهقان کمارجی افزود: خروجی و کارکرد نشست‌های قبلی در زمینه خدمت بهتر شهرداری‌ها و شوراهای اسلامی مطلوب بوده است. وی اظهار کرد: در چهارمین نشست اجلاس ادواری روسای شوراهای اسلامی در قالب سه کارگروه بررسی راهکار تامین منابع پایدار شوراها و شهرداری‌ها، بیان نقطه نظرات عمومی شوراها برای فعال‌سازی این نهاد مردمی در تولید طرح و لایحه و نقد و بررسی برنامه پنجم توسعه انجام خواهد شد.

ضرورت مدیریت واحد شهری

رییس شورای اسلامی شهر بوشهر نیز در ادامه گفت: با توجه به اینکه در آستانه تدوین برنامه پنجم توسعه قرار داریم باید به تحقق مدیریت واحد شهری و تامین منابع مالی پایدار شهرداری‌ها توجه خاص شود. اردشیر محمدی باغملایی افزود: هرچند در دهه ۶۰ شهرداری‌ها مستقل شدند، اما تاکنون در زمینه مدیریت واحد و منابع مالی پایدار به آنها توجه نشده است که این امر مشکلات جدی فرا روی شورا و شهرداری‌ها قرار داده است. وی با اشاره به اینکه هم اینک جمعیت شهر بوشهر ۱۷۰‌هزار نفر است، گفت: در افق برنامه یک‌هزار و ۴۰۰این جمعیت به بیش از ۲۰۰‌هزار نفر خواهد رسید.

مسوولان در دیدگاه خود بازنگری کنند

رییس شورای عالی استان‌های کشور و رییس شورای اسلامی شهر تهران نیز در این اجلاس گفت: مسوولان دستگاه‌های دولتی در دیدگاه خود نسبت به شوراهای اسلامی باید بازنگری کنند. مهدی چمران افزود: هم اینک به نوسازی فکری مسوولان در مورد شوراها نیاز است تا جایگاه شورا و شهرداری‌ها در ساختار جامعه پذیرفته شود.

وی اظهار کرد: مسوولان فکر نکنند که شوراهای اسلامی یک امپراتوری است که جلوی آنها سبز شده و هر طور شده باید جلوی آنها‌گرفته شود. چمران با بیان اینکه این تفکر و دیدگاه در بدنه اداری دستگاه‌های اجرایی است و مسوولان ارشد نظام اسلامی دید مثبتی نسبت به شوراهای اسلامی دارند، تصریح کرد: هم اینک اجازه نظارت به شوراها در امور کلی جامعه داده نمی‌شود و حیطه عملکرد نظارتی این نهاد مردمی به شهرداری‌ها محدود شده است.

رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: درآمد شهرداری‌ها پایدار نیست و این امر باعث شده تا مشکلات مالی و اداری فراوانی داشته باشند. چمران اضافه کرد: با همین کمبود‌ها نیز شوراها و شهرداری‌های کشور کارهای خوبی در زمینه رفاه و عمران انجام داده‌اند. رییس شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: ظرفیت بالای علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در همه مناطق کشور وجود دارد و این نعمت را نباید فراموش کرد.

وی با اشاره به پیشنیه درخشان استان بوشهر در زمینه مسائل اقتصادی، دینی و وفاداری به کشور اضافه کرد: باید با همت و عزم عمومی کشوری آباد، آزاد و مستقل بسازیم که شایسته ظهور و فرج حضرت قائم (ع‍ج) باشد. رییس شورای عالی استان‌ها و رییس شورای اسلامی شهر تهران در حاشیه این اجلاس نیز گفت: از۲۳ مورد خدمات شهری که خارج از مجموعه شهرداری‌ها انجام می‌شود در مورد چگونگی واگذاری ۱۷ مورد آنها به شهرداری‌ها به توافق رسیده‌ایم.

چمران افزود: مدیریت واحد شهری از موضوعات مهمی است که تاکنون به آن توجه نشده است که در برنامه پنجم توسعه دیده شده است و در مجلس نیز تصویب شد که شورای عالی استان‌ها آیین‌نامه آن را تنظیم و به دولت برای تصویب بدهد. به گزارش ایرنا وی اظهار کرد: در دوره گذشته شورای عالی استان‌ها آیین‌نامه آن تنظیم و از آن موقع تا کنون در کمیسیون‌های زیرمجموعه دولت در حال بحث و بررسی است.

رییس شورای عالی استان‌ها با بیان اینکه با بودجه موجود شهرداری‌ها در انجام تکالیف خود نیز با مشکل روبه‌رو هستند، گفت: در نشست‌های شورای عالی استان‌ها در زمینه جابه‌جایی بودجه و استمرار آن در طول زمان به تفاهم رسیده‌ایم و امید است در صحن هیات دولت نیز مطرح و به تصویب برسد و حرکتی نو در مدت باقیمانده شوراهای دوره سوم انجام شود. چمران افزود: براساس توافق‌های انجام شده مدیریت شرکت‌های آب، برق، تلفن، فاضلاب و دیگر خدمات شهری حتی میراث فرهنگی در حوزه شهرها نیز در قالب مدیریت واحد شهری انجام می‌شود.

چمران با اشاره به نقش شورای عالی استان‌ها در رفع چالش‌های فراروی شوراهای اسلامی شهرها و روستاها افزود: تاکنون حداقل ۱۰ طرح توسط شورای عالی استان‌ها به دولت داده شده است و در آنجا نیز به تصویب رسیده است که بیشتر آنها مربوط به ساختار و چارچوب سازمانی شوراها است.