دنیای اقتصاد - رشت - مجتبی عابدینی: با تعمیرات اساسی ۱۰۰ هزار ساعته و اصلاح واحد گازی شماره ۶ نیروگاه گیلان توان تولید برق شبکه سراسری کشور افزایش یافت. مهندس کریم آزادگان، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان گیلان با اعلام این خبر گفت: عملیات تعمیرات اساسی ۱۰۰ هزار ساعته و اصلاحیه (Upgrading) واحد گازی شماره ۶ نیروگاه گیلان به عنوان سومین واحدی که این پروژه روی آن اجرا می‌شود پس از ۱۱۶ روز تلاش بی‌وقفه پرسنل نیروگاه و شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران با انجام ۹۷۸ عنوان فعالیت از پیش برنامه ریزی شده انجام و با در مدار قرارگرفتن، توان تولید برق شبکه سراسری کشور را افزایش داد.

وی افزود: براساس دستورالعمل شرکت سازنده، اجزای مسیر گاز توربین‌های گازی مدل ۹۴.۲ v پس از هر ۱۰۰ هزار ساعت کارکرد می‌بایست مورد ارزیابی عمر باقیمانده قرار گرفته و در صورت لزوم تعویض شوند. برهمین اساس از سال ۱۳۸۴ با انجام بررسی‌های فنی و کارشناسی، تمهیدات لازم برای انجام این عملیات فراهم شد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان گیلان ادامه داد: براساس بررسی‌های انجام شده مشخص شد؛ پره‌های ثابت و متحرک ردیف ۳ و ۴ توربین‌های گازی نیروگاه گیلان از پروسه تولید انبوه خارج و در صورتی که سفارش ساخت آن به صورت موردی به انجام برسد، هزینه بسیار زیادی به صنعت برق کشور تحمیل می‌شود، طی همین بررسی‌ها، انجام اصلاحات در پره‌های مذکور توربین و جایگزینی پره‌های موجود با پره‌هایی که دارای تولید انبوه می‌باشند، مد نظر قرار گرفت و مشخص شد که انجام این اصلاحیه در صورت پذیرش ریسک مشکلات اجرایی، از توجیه اقتصادی برخوردار است.

آزادگان گفت: پس از طی مراحل استعلام و بررسی‌های فنی - بازرگانی، تامین قطعات طی قراردادی به شرکت آنسالدو انرژیای ایتالیا واگذار و عملیات اجرایی پروژه با خروج واحدی که دارای کارکرد معادل کل ۱۱۵۸۹۶ ساعت بود، آغاز و به‌رغم کلیه تاخیراتی که در ارسال قطعات نسبت به برنامه زمانی توافق شده وجود داشته، طی مدت مناسبی به انجام رسید.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان گیلان افزود: عملیات اصلاحیه توربین گازی واحد GT۳۲ در نوع خود برای سومین بار در سطح کشور به اجرا در آمده و انجام آن مزایای بسیار زیادی برای صنعت برق کشور به دنبال دارد.

آزادگان در پایان خاطر‌نشان کرد: بهره‌وری اقتصادی و صرف هزینه کمتر نسبت به عملیات متداول، انطباق پره‌های ردیف ۳ و ۴ توربین بانوع پره‌هایی که امکان ساخت آنها در داخل کشور وجود داشته و به راحتی قابل تامین می‌باشند، توانمند‌سازی عوامل اجرایی جهت انجام اصلاحیه‌های مشابه در سایر واحد‌های نیروگاهی و ارتقای دانش فنی و افزایش توان تولیدی واحد از جمله مزایای آن است.